moja zieleń
-
natalkastl
- 100p

- Od: 24 paź 2011, o 13:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: moja zieleń
Piękna kolekcja
Jak ci te kwiatuchy pieknie zimą kwitną jest czym oko nacieszyc moje hybrydki niestety tracą paki 
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Piękne kwitnienie phal.schilleriana ale Philadelphia jeszcze piękniejsza , ja teraz czekam aktualnie na kwiaty phal.schilleriana 
- anabell
- 100p

- Od: 18 gru 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Natalkastl dziękuję jakoś kwitną ale też sporo pąków opadło ,szczególnie z Phal. Go Philadelphia , Art ze świętokrzyskiego . trzynastka phal. schilleriana kwitnie mi pierwszy raz , tylko pare kwiatuszków , prawdę mówiąc to bardziej mi zależy na tym by podrosła niż teraz kwitła , no ale skoro już wypuściła pęd ... Ja aktualnie czekam na Phal. Red Jaguar , pąki już są duże , myślę , że lada dzień się otworzą
, a nabyłam ją jako maleńką siewkę z agaru więc to kwitnienie tym bardziej cieszy.

Na razie jednak pierwszy kwiat rozwinęła popularna hybryda Phal. Mini Mark , bezproblemowa często kwitnie ,rośnie u mnie na wschodnim słonecznym parapecie .

pozdrawiam

Na razie jednak pierwszy kwiat rozwinęła popularna hybryda Phal. Mini Mark , bezproblemowa często kwitnie ,rośnie u mnie na wschodnim słonecznym parapecie .

pozdrawiam
anabell Witaj kolekcja piękna mnie najbardziej urzekły Falki i botaniki
cudowne mam nadzieje, że też kiedyś uda mi się zdobyć jakiegoś botanika nawet wczoraj polowałam na mini marka i juz myślałam, że bedzie mój i nic z tego nie udało sie
no ale cóż trzeba sie cieszyc tym co sie ma 
A te pierwsze Falki to w wspólnej donicy rosną??
Pozdrawiam
P.S. A ostatnia fotka mnie powala ach.
A te pierwsze Falki to w wspólnej donicy rosną??
Pozdrawiam
P.S. A ostatnia fotka mnie powala ach.
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki
- trzynastka

Jak długo rosła Ci siewka z agaru zanim zakwitła ? MM delikatny i piękny , gdzie kupujesz botaniki ? jeżeli mogę spytać ?
- anabell
- 100p

- Kontakt:
chmara3 dziękuję a Mini Marki często są w sprzedaży i pewnie kiedyś uda Ci się kupić jakiś ładny okaz , te dwa falki rosną razem ale nie w donicy tylko w ...
durszlaku .Kiedy zaczynałam przygodę ze storczykami naczytałam się o tym , że muszą dobrze przesychać między podlewaniami i że korzenie muszą mieć przewiew , strasznie się bałam , że mi zgniją i znalazłam takie właśnie cudo które wydawało mi się bardzo odpowiednie

No i chyba im pasuję bo już długo tak rosną. W plastikowych doniczkach już tych oryginalnych do storczyków
wypalam też dodatkowe otwory lutownicą co może nie najładniej wygląda ale podłoże lepiej przesycha .

trzynastka około trzech lat . Botaniki kupuję głównie w internetowym sklepie orchidga... , też na aukcjach da się coś upolować .Przepraszam że tak piszę ale nie wiem czy mogę wymieniać nazwy.
Pozdrawiam.

No i chyba im pasuję bo już długo tak rosną. W plastikowych doniczkach już tych oryginalnych do storczyków

trzynastka około trzech lat . Botaniki kupuję głównie w internetowym sklepie orchidga... , też na aukcjach da się coś upolować .Przepraszam że tak piszę ale nie wiem czy mogę wymieniać nazwy.
Pozdrawiam.
Anabell, niektóre Twoje storczyki wyprzedzają kwitnieniem moje, które dopiero ledwo tworzą pąki, a u Ciebie już są lub wkrótce będą kwiaty
(Phal.schilleriana, Phal. Red Jaguar). Cieszę się, że tego drugiego zobaczę u Ciebie wcześniej. Kupowałyśmy chyba w tym samym czasie
te młode roślinki (jeszcze Halinka Orange30). Fajnie będzie porównać te kwitnienia, bo wszystkie 3 storczyki mają pędy.
Świetny pomysł z tym durszlakiem w roli donicy
(Phal.schilleriana, Phal. Red Jaguar). Cieszę się, że tego drugiego zobaczę u Ciebie wcześniej. Kupowałyśmy chyba w tym samym czasie
te młode roślinki (jeszcze Halinka Orange30). Fajnie będzie porównać te kwitnienia, bo wszystkie 3 storczyki mają pędy.
Świetny pomysł z tym durszlakiem w roli donicy
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
anabell tez uważam, że ten durszlak to niezły pomysł takiego patentu na storczyki jeszcze nie widziałam hehe
może sama kiedys odgapie jak nie będziesz miała nic przeciwko? Mam storczyki dwa w jednej doniczce takie już kupiłam i robi im sie trochę ciasnawo także zobacze co wykombinuje wprawdzie mam kupione doniczki juz w razie czego ale zobacze czy spasują.
pozdrawiam
pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje storczyki
- trzynastka

Ten pomysł z durszlakiem rewelka jakbyś nie napisała ze to durszlak nigdy bym nie zauważyła
- anabell
- 100p

- Kontakt:
Art Red Jaguar pewnie kupiłyśmy w tym samym czasie , wtedy też kupiłam Penang Girl ale ona na razie nie planuje kwitnąć. trzynastka taki durszlak nawet rączki nie ma
nikt się nigdy nie zorientował , ale do kwiatków dobry . chmara3 nie mam nic przeciwko
, pamiętam , że były w różnych kolorach , wszystkie przezroczyste , całość można wsadzić w jakiś fajny przewiewny koszyczek i całkiem ładnie to wygląda . 
- anabell
- 100p

- Kontakt:
Witam . Sporo roślin , które wcześniej prezentowałam kwitnie nadal i rozwija coraz więcej kwiatów np. Phal. Mini Mark

Phal. Cassandra - kwiatki nie duże ale liczne , co prawda to jej pierwsze kwitnienie ale myślę , że następne będzie obfitsze

Zakwitło Dendrobium Hamana Lake 'Kumi' , tylko jeden kwiat ale przynajmniej wiem już jak wygląda "na żywo" . Roślina , młoda , mała , na fajniejsze kwitnienie liczę za jakiś czas

Hybrydy w moim ulubionym kolorze (choć w sumie to wszystkie lubię
)

Pozdrawiam

Phal. Cassandra - kwiatki nie duże ale liczne , co prawda to jej pierwsze kwitnienie ale myślę , że następne będzie obfitsze

Zakwitło Dendrobium Hamana Lake 'Kumi' , tylko jeden kwiat ale przynajmniej wiem już jak wygląda "na żywo" . Roślina , młoda , mała , na fajniejsze kwitnienie liczę za jakiś czas

Hybrydy w moim ulubionym kolorze (choć w sumie to wszystkie lubię

Pozdrawiam
- Mariusz3357
- 1000p

- Od: 10 paź 2011, o 16:43
-
kasia230481
- 50p

- Od: 12 paź 2011, o 15:07
Śliczne te kwiatuszki masz, kolorowe i zdrowe. 
- Mariusz3357
- 1000p

- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- [K][a][t][i][a]
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 16 sty 2012, o 12:04
Śliczne kwiatuszki i te kolorki
Ostatni phalaenopsis rewelacyjny

Pozdrawiam.Katarzyna