moja zieleń

ODPOWIEDZ
natalkastl
100p
100p
Od: 24 paź 2011, o 13:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: moja zieleń

Post »

Piękna kolekcja ;:138 Jak ci te kwiatuchy pieknie zimą kwitną jest czym oko nacieszyc moje hybrydki niestety tracą paki :cry:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Piękne kwitnienie phal.schilleriana ale Philadelphia jeszcze piękniejsza , ja teraz czekam aktualnie na kwiaty phal.schilleriana :)
Awatar użytkownika
anabell
100p
100p
Od: 18 gru 2011, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Natalkastl dziękuję jakoś kwitną ale też sporo pąków opadło ,szczególnie z Phal. Go Philadelphia , Art ze świętokrzyskiego . trzynastka phal. schilleriana kwitnie mi pierwszy raz , tylko pare kwiatuszków , prawdę mówiąc to bardziej mi zależy na tym by podrosła niż teraz kwitła , no ale skoro już wypuściła pęd ... Ja aktualnie czekam na Phal. Red Jaguar , pąki już są duże , myślę , że lada dzień się otworzą :) , a nabyłam ją jako maleńką siewkę z agaru więc to kwitnienie tym bardziej cieszy.

Obrazek

Na razie jednak pierwszy kwiat rozwinęła popularna hybryda Phal. Mini Mark , bezproblemowa często kwitnie ,rośnie u mnie na wschodnim słonecznym parapecie .

Obrazek

pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
chmara3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2007, o 00:18

Post »

anabell Witaj kolekcja piękna mnie najbardziej urzekły Falki i botaniki :) cudowne mam nadzieje, że też kiedyś uda mi się zdobyć jakiegoś botanika nawet wczoraj polowałam na mini marka i juz myślałam, że bedzie mój i nic z tego nie udało sie :( no ale cóż trzeba sie cieszyc tym co sie ma :)
A te pierwsze Falki to w wspólnej donicy rosną??
Pozdrawiam
P.S. A ostatnia fotka mnie powala ach.
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki :)
Moje kaktusiki:)
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak długo rosła Ci siewka z agaru zanim zakwitła ? MM delikatny i piękny , gdzie kupujesz botaniki ? jeżeli mogę spytać ?
Awatar użytkownika
anabell
100p
100p
Kontakt:

Post »

chmara3 dziękuję a Mini Marki często są w sprzedaży i pewnie kiedyś uda Ci się kupić jakiś ładny okaz , te dwa falki rosną razem ale nie w donicy tylko w ... :shock: durszlaku .Kiedy zaczynałam przygodę ze storczykami naczytałam się o tym , że muszą dobrze przesychać między podlewaniami i że korzenie muszą mieć przewiew , strasznie się bałam , że mi zgniją i znalazłam takie właśnie cudo które wydawało mi się bardzo odpowiednie

Obrazek

No i chyba im pasuję bo już długo tak rosną. W plastikowych doniczkach już tych oryginalnych do storczyków :) wypalam też dodatkowe otwory lutownicą co może nie najładniej wygląda ale podłoże lepiej przesycha .

Obrazek

trzynastka około trzech lat . Botaniki kupuję głównie w internetowym sklepie orchidga... , też na aukcjach da się coś upolować .Przepraszam że tak piszę ale nie wiem czy mogę wymieniać nazwy.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Anabell, niektóre Twoje storczyki wyprzedzają kwitnieniem moje, które dopiero ledwo tworzą pąki, a u Ciebie już są lub wkrótce będą kwiaty
(Phal.schilleriana, Phal. Red Jaguar). Cieszę się, że tego drugiego zobaczę u Ciebie wcześniej. Kupowałyśmy chyba w tym samym czasie
te młode roślinki (jeszcze Halinka Orange30). Fajnie będzie porównać te kwitnienia, bo wszystkie 3 storczyki mają pędy.

Świetny pomysł z tym durszlakiem w roli donicy :)
Awatar użytkownika
chmara3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2007, o 00:18

Post »

anabell tez uważam, że ten durszlak to niezły pomysł takiego patentu na storczyki jeszcze nie widziałam hehe :) może sama kiedys odgapie jak nie będziesz miała nic przeciwko? Mam storczyki dwa w jednej doniczce takie już kupiłam i robi im sie trochę ciasnawo także zobacze co wykombinuje wprawdzie mam kupione doniczki juz w razie czego ale zobacze czy spasują.
pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki :)
Moje kaktusiki:)
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten pomysł z durszlakiem rewelka jakbyś nie napisała ze to durszlak nigdy bym nie zauważyła
Awatar użytkownika
anabell
100p
100p
Kontakt:

Post »

Art Red Jaguar pewnie kupiłyśmy w tym samym czasie , wtedy też kupiłam Penang Girl ale ona na razie nie planuje kwitnąć. trzynastka taki durszlak nawet rączki nie ma :wink: nikt się nigdy nie zorientował , ale do kwiatków dobry . chmara3 nie mam nic przeciwko :) , pamiętam , że były w różnych kolorach , wszystkie przezroczyste , całość można wsadzić w jakiś fajny przewiewny koszyczek i całkiem ładnie to wygląda . :)
Awatar użytkownika
anabell
100p
100p
Kontakt:

Post »

Witam . Sporo roślin , które wcześniej prezentowałam kwitnie nadal i rozwija coraz więcej kwiatów np. Phal. Mini Mark

Obrazek

Obrazek

Phal. Cassandra - kwiatki nie duże ale liczne , co prawda to jej pierwsze kwitnienie ale myślę , że następne będzie obfitsze :)

Obrazek

Zakwitło Dendrobium Hamana Lake 'Kumi' , tylko jeden kwiat ale przynajmniej wiem już jak wygląda "na żywo" . Roślina , młoda , mała , na fajniejsze kwitnienie liczę za jakiś czas :)

Obrazek

Hybrydy w moim ulubionym kolorze (choć w sumie to wszystkie lubię :wink: )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p
Od: 10 paź 2011, o 16:43

Post »

Bardzo ładna kolekcja. Powodzenia w dalszej uprawie... 8-)
Pozdrawiam Mariusz3357
kasia230481
50p
50p
Od: 12 paź 2011, o 15:07

Post »

Śliczne te kwiatuszki masz, kolorowe i zdrowe. :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p
Od: 10 paź 2011, o 16:43

Post »

Bardzo ładna kolekcja.Powodzenia w dalszej uprawie. 8-)
Pozdrawiam Mariusz3357
Awatar użytkownika
[K][a][t][i][a]
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 16 sty 2012, o 12:04

Post »

Śliczne kwiatuszki i te kolorki :lol: Ostatni phalaenopsis rewelacyjny :D :D
Pozdrawiam.Katarzyna :)
ODPOWIEDZ