Jak ci te kwiatuchy pieknie zimą kwitną jest czym oko nacieszyc moje hybrydki niestety tracą paki
 Jak ci te kwiatuchy pieknie zimą kwitną jest czym oko nacieszyc moje hybrydki niestety tracą paki 

, a nabyłam ją jako maleńką siewkę z agaru więc to kwitnienie tym bardziej cieszy.
  , a nabyłam ją jako maleńką siewkę z agaru więc to kwitnienie tym bardziej cieszy.

cudowne mam nadzieje, że też kiedyś uda mi się zdobyć jakiegoś botanika nawet wczoraj polowałam na mini marka i juz myślałam, że bedzie mój i nic z tego nie udało sie
 cudowne mam nadzieje, że też kiedyś uda mi się zdobyć jakiegoś botanika nawet wczoraj polowałam na mini marka i juz myślałam, że bedzie mój i nic z tego nie udało sie  no ale cóż trzeba sie cieszyc tym co sie ma
 no ale cóż trzeba sie cieszyc tym co sie ma 

durszlaku .Kiedy zaczynałam przygodę ze storczykami naczytałam się o tym , że muszą dobrze przesychać między podlewaniami i że korzenie muszą mieć przewiew , strasznie się bałam , że mi zgniją i znalazłam takie właśnie cudo które wydawało mi się bardzo odpowiednie
  durszlaku .Kiedy zaczynałam przygodę ze storczykami naczytałam się o tym , że muszą dobrze przesychać między podlewaniami i że korzenie muszą mieć przewiew , strasznie się bałam , że mi zgniją i znalazłam takie właśnie cudo które wydawało mi się bardzo odpowiednie 
 wypalam też dodatkowe otwory lutownicą co może nie najładniej wygląda ale podłoże lepiej przesycha .
  wypalam też dodatkowe otwory lutownicą co może nie najładniej wygląda ale podłoże lepiej przesycha .

może sama kiedys odgapie jak nie będziesz miała nic przeciwko? Mam storczyki dwa w jednej doniczce takie już kupiłam i robi im sie trochę ciasnawo także zobacze co wykombinuje wprawdzie mam kupione doniczki juz w razie czego ale zobacze czy spasują.
 może sama kiedys odgapie jak nie będziesz miała nic przeciwko? Mam storczyki dwa w jednej doniczce takie już kupiłam i robi im sie trochę ciasnawo także zobacze co wykombinuje wprawdzie mam kupione doniczki juz w razie czego ale zobacze czy spasują. 

nikt się nigdy nie zorientował , ale do kwiatków dobry . chmara3 nie mam nic przeciwko
  nikt się nigdy nie zorientował , ale do kwiatków dobry . chmara3 nie mam nic przeciwko  , pamiętam , że były w różnych kolorach , wszystkie przezroczyste , całość można wsadzić w jakiś fajny przewiewny koszyczek i całkiem ładnie to wygląda .
  , pamiętam , że były w różnych kolorach , wszystkie przezroczyste , całość można wsadzić w jakiś fajny przewiewny koszyczek i całkiem ładnie to wygląda .  

)
 )

Ostatni phalaenopsis rewelacyjny
 Ostatni phalaenopsis rewelacyjny