Agita- mój pierwszy sezon :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Agita- mój pierwszy sezon :)

Post »

Agito, ale ciekawa fotorelacja no i stożek od środka widzę pierwszy raz...Teraz tylko uzbroić się wcierpliwośc i może mamusia zdecyduje się na dzieciątko, oby :) Powodzenia i Daj znać czasami, co z tym falkiem się dzieje :)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Agunia, super sobie poradziłaś ;:138 ;:138 ;:138
Życzę Ci tego dzieciaczka ale też żeby mamusia do zdrówka wróciła ;:108
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gratuluje odwagi i determinacji Agnieszko ;:63
Ja chyba przeznaczyłabym go na straty :oops:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

To pewnie była zwykła zgnilizna od wody, może mu się dostało między liście i ugnił. Za jakiś czas powinien puścić nowy stożek, obok siebie. Taki keik obok rośliny bez stożka rośnie bardzo szybko, już po kilku miesiącach od wyrośnięcia może zakwitnąć.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Agnieszko, podziwiam Cie za determinację w walce o roślinę. Bardzo Ci życzę, żeby storczyk miał siłę wydać keiki
jako nagrodę dla Ciebie :!:
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko, trzymam kciuki za rekonwalescenta! Odcięty pęd przycinaj od dołu co tydzień na ukos (będzie mu łatwiej pobierać wodę) i zmieniaj mu często wodę. Powinien dłużej dzięki temu wytrzymać w wazonie. By miał szansę wypuścić keiki, musisz go postawić w najjaśniejszym miejscu. Powodzenia!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Na pocieszenie, wspaniały watek dydaktyczny. ;:138
Na wszelki wypadek: jakby jednak patogenisko gdzieś przetrwało, to nałożyć krople roztworu siarczanu miedzi (m.in. pod nazwą handlową miedzian) na miejsce infekcji lub ranę, ale nie za dużo bo toksyczny dla bakterii, grzybów i storczyków.
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Dzięki za wszystkie kciuki, przydadzą się- korzenie tego falka nie są w najlepszym stanie, chyba chemia dała im się mocno we znaki. Zapadły się, wyschły jakby, obawiam się, że falek trafi za kilka dni do reanimacji w stanie "bezkorzennym". Na razie dostał nowe podłoże, bo z poprzedniego ciężko było wypłukać zielonkawo-biały osad po środkach chemicznych.

Mario Tereso, dzięki za radę :) Na razie go nie ruszam, spod węgla i tak nic nie widać, a jeżeli okaże się, że choroby nie wybiłam tymi kąpielami w chemii, daję sobie spokój z tą roślinką. Brak stożka wzrostu, zdrowych korzeni i jeszcze postępująca choroba to już dla mnie za dużo ;)

Na pocieszenie- żółte woskowe "słoneczko", jedyny, jaki ostał się zdrowy z tej "fińskiej" partii:

Obrazek

Tu tak dla śmiechu- wczoraj spadł mi kluczyk od drzwi balkonowych gdzieś między kwiaty- 2 dni go szukałam!- dziś dopiero namierzyłam, w cymbidium :D :

Obrazek

Tu pączki cambrii- kwiaty są biało-bordowe i widać to już na pąkach :) :

Obrazek

A to mój dzisiejszy nabytek! ;:80 Szukałam go rok! ;:138 Kompletny przypadek i jeszcze większe zaskoczenie- wpadliśmy dzisiaj dosłownie na chwilkę w wielkim pośpiechu do Tesco, patrzę, a tam nowiutka dostawa- mało, może ze 20 sztuk phalaenopsis. Podeszłam rzucić tylko okiem i patrzę, a tam stoi starsza kobieta i trzyma go w ręku! Jeden jedyny, reszta biało- fioletowa, plus 1 żółty. Prawie zeszłam na zawał!!! Stanęłam obok, a ta kobitka wzięła drugi do ręki, obejrzała, po czym ten mój zaczęła odkładać- nie mogła go wcisnąć jedną ręką między folie, więc jej uprzejmie :twisted: pomogłam, po czym- jak tylko się odwróciła, zwiałam z tym ciapatkiem!! Chwilę później widziałam ją znów przy storczykach, może zmieniła zdanie, ale ja byłam już przy kasie, hi hi hi..! Kurczę, do tej pory nie mogę ochłonąć, serce mi wali! :lol:
To był jedyny storczyk, o którym wiedziałam, że jak spotkam, to nie odpuszczę, wiedział to też mój M., dlatego dzisiaj dość gładko poszło, a jeszcze jak dodałam, że to na Mikołaja, na gwiazdkę... Uh! ;) :

Obrazek

I na koniec zdjęcie z dedykacją dla Justus :) - młody listek pięknie rośnie, a korzonek, co ciekawe, będzie się rozdwajał!:

Obrazek
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Agnieszko, świetny zakup ;:138 ... z dreszczykiem :)

Niech Ci pięknie i długo kwitnie !

Pozdrawiam,
Ewelina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Eh...jakie wieści...aż się uśmiecham od ucha do ucha po przeczytaniu reportażu z "polowania" na Ciapatka :D Fajnie wiedzieć, że trzeba zahaczyć o Tesco...
Żółciutki też śliczniuni ;)
A "mój", już mowiłam, że Jesteś extra Pielęgniarką :D Może Ci zakwitnie na wiosnę... ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

Agnieszko cudny prezent i do tego jaka cena :shock:
Pączki Cambrii za kilka dni ujawnia jaka skrywaja tajemnice a z tym kluczem to jakbyś chciala to by Ci sie nie udało a tak to :;230
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

hahhhaaa hha dobre czyli zakup z adrenalinką ale warto było jest cudny :) klucz ci się zakamuflował na maxa :;230
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Ewelinko, Justynko, Gosiu, Dusiu, Aniu, Kasiu, Mario Tereso, Celinko, Asiu- dzięki, cieszę się, że i Wam się podoba! :) Jest oczywiście żółto-bordowy, woskowy. Ma 2 kwiatki i 7 pąków, ładne, zdrowe liście- niestety bardzo długie :? , zdrowe korzenie. Tylko te 2 kwiaty jakieś takie zwisające- możliwe, że przemarzł w transporcie i je straci, ale mam nadzieję, że chociaż ze 2 pąki się utrzymają. A nawet gdyby nie, i gdybym miała czekać do lata na kolejne kwitnienie, to i tak się cieszę! :heja

Justus- warto, to moje Tesco jest z tych małych, dlatego tak mało biorą- tylko 2 albo 3 paletki na raz, ale ostatnio dość często mają storczyki, i jeśli się trafi krótko po dostawie, to z reguły coś ciekawego można wypatrzyć. Kiedyś upolowałam tam takiego jak Twój "Flamaster", teraz tego, a widziałam jeszcze kilka ładnych i dość oryginalnych :)

Gogi- tak, cena rewelacyjna, promocyjna marketowa! ;)

Mario Tereso, szkoda że nie masz zdjęć, widziałam przed chwilą u Ciebie cudną, bardzo ciekawą cambrię, wyobrażam sobie jak może reszta wyglądać... :)

Asiu, wróciłam tak oszołomiona do domu, że za bardzo nie wiedziałam co się dzieje, skupić się nie mogłam, coś tam paplałam, ale język mi się plątał ze szczęścia, aż M. się ze mnie śmiał :lol:
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
katris
50p
50p
Od: 26 sie 2009, o 00:17

Post »

Powędrowałam wśród Twoich kwiatów, troszkę poczytałam... :D
Całkiem sporą masz kolekcję, zwarzywszy że na początku wątku miało nie być zapchanych parapetów /skąd ja to znam :wink: /, w środku zwątpienie, że już naprawdę nie da rady więcej upchnąć :( a jednak nadal, nowe, coraz piękniejsze okazy zdobią Twój domek ;:138 . Piękny Phalaenopsis, ten biały z dziewięcioma kwiatami na zwieszającym się pędzie, dziwaczek uroczy bardzo, nie wspominając o ciapatkach czy o vandach?
Pięknie u Ciebie a co najważniejsze wyczuwa się jak wiele serca wkładasz w pielęgnację Swoich storczyków i ratowanie bidulków ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrowionka :) Katarzyna
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Gratuluje zakupu.Też lubie takie niespodziewane niespodzianki.Widzę że storczyki Tobie szaleja ale będzie fajnie kolorowo.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”