Darla, mąż tylko płacił, hi hi, on sam mówi że nie odważyłby się wybrać beze mnie- jak widzi jak oglądam każdy kwiatek przez pół godziny, to go bierze przerażenie, nie wie co ja tam własciwie widzę i na czym polega różnica między nimi... ;)
Agita- mój pierwszy sezon :)
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję dziewczynki i chłopcy(!) za miłe słowa i życzenia długiego kwitnienia- przeczytam to na głos, będzie wiedziała czego się trzymać ;) W rzeczywistości kolorki ma trochę spokojniejsze niż na zdjęciu, ale jest bardzo wesoła i pogodna- taka na poprawę humoru, buzia się sama do niej uśmiecha! 
Darla, mąż tylko płacił, hi hi, on sam mówi że nie odważyłby się wybrać beze mnie- jak widzi jak oglądam każdy kwiatek przez pół godziny, to go bierze przerażenie, nie wie co ja tam własciwie widzę i na czym polega różnica między nimi... ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko Walentynka śliczna taka cukierkowa. Super życzę by dłłługo kwitła. 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Agita pisze:
Ale w sumie wolę sobie sama wybrać a ktoś niech zapłaci
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
ja też wolę wybierać sama, bo dobrze wiem, czego chcę i o czym marzę, ale i tak cieszę się z każdego storczyka. ze względu na brak miejsca też nie mogę pozwalać sobie na podwójne, ale kilka podwójnych mam (2 białe z rózową warżką, 2 rózowe z liśćmi w kropki, 2 białe w różowe kropki, 4 białe w bordowe ciapki, ale każdy ma trochę inne).Jeanne pisze:Agita pisze:
Darla, mąż tylko płacił, hi hi, on sam mówi że nie odważyłby się wybrać beze mnie- jak widzi jak oglądam każdy kwiatek przez pół godziny, to go bierze przerażenie, nie wie co ja tam własciwie widzę i na czym polega różnica między nimi... ;)to dokładnie tak jak moja mama...jak jakieś oglądam to mówi zawsze że "przecież już takie masz"
no to mówie że inne kolory, a ona że dla niej to wszystkie są podobne...ale właśnie o te kolory chodzi
a mój tata z kolei, jak mu powiedziałam że chcę na urodziny dostać białego w bordo kropki (był taki kiedyś w centrum ogrodniczym koło nas, a tata tam często bywa...) to powiedział że sam nie kupi bo "ty tak zawsze oglądasz korzenie i liście a ja jeszcze bym wybrał jakiegoś zgniłego"
![]()
Ale w sumie wolę sobie sama wybrać a ktoś niech zapłaciniż bym miała dostać chorego lub np takiego jakiego już mam
(przy braku miejsca na duble nie mogę sobie pozwolić
, chociaż "bliźniaki" zawsze mi się podobały
)
-
Blue Monkey
- 500p

- Od: 31 gru 2008, o 20:04
-
elizabett-1977
- 200p

- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Agita

Dziękujemy wszystkim bardzo (ja i moja walentynka ;) ) za wizytę i miłe słowa!
Koniecznie chciałam tym razem miniaturkę, bo została mi ta kula po rybce i chciałam ją odpowiednio ;) "zagospodarować". Ciekawa jestem jak jej będzie w tej kuli. Nie sądzę żeby wilgotność jakoś drastycznie wzrosła,może akurat tyle, że kwiatek będzie zadowolony, a tym samym i ja..? Ona ma jeszcze 1 dużego pąka i 3 malutkie przy końcu pędu, więc mam nadzieję się nią jeszcze nacieszyć.
Rozwijają się pierwsze pąki z moich odbić ze starych pędów- za dzień-dwa wrzucę zdjęcia żeby się nimi pochwalić. Ale radocha!
Koniecznie chciałam tym razem miniaturkę, bo została mi ta kula po rybce i chciałam ją odpowiednio ;) "zagospodarować". Ciekawa jestem jak jej będzie w tej kuli. Nie sądzę żeby wilgotność jakoś drastycznie wzrosła,może akurat tyle, że kwiatek będzie zadowolony, a tym samym i ja..? Ona ma jeszcze 1 dużego pąka i 3 malutkie przy końcu pędu, więc mam nadzieję się nią jeszcze nacieszyć.
Rozwijają się pierwsze pąki z moich odbić ze starych pędów- za dzień-dwa wrzucę zdjęcia żeby się nimi pochwalić. Ale radocha!
Pozdrawiam, Agnieszka
- Agita

Będę się chwalić... ;) Trochę się u mnie dzieje ostatnio. Na początek moja wielka duma- odratowany bidulek z allegro, który przyszedł zmarnowany,oklapły i z grzybem. Normalnie nie mogę się na niego napatrzeć:

To mój pierworodny. Przekwitł we wrześniu, włożyłam go do szklanego wazonu gdzie niestety kora zaczęła pleśnieć, a wraz z nią jego korzenie- musiałam je obcinać, przesadzałam w sumie chyba z 4 razy w krótkim czasie, ale proszę, nie dał się
:

Z przedłużenia pędu:

Reszta wieczorem bo muszę wychodzić, mąż na mnie krzyczy... ;)

To mój pierworodny. Przekwitł we wrześniu, włożyłam go do szklanego wazonu gdzie niestety kora zaczęła pleśnieć, a wraz z nią jego korzenie- musiałam je obcinać, przesadzałam w sumie chyba z 4 razy w krótkim czasie, ale proszę, nie dał się

Z przedłużenia pędu:

Reszta wieczorem bo muszę wychodzić, mąż na mnie krzyczy... ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Agnieszko gratuluję odratowania bidulka
jest śliczny, ma bardzo ciekawy kolor warżki i kształt płatków
Reszta kwitnień też wspaniała
Reszta kwitnień też wspaniała
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Wspaniały wybór.Niech długo kwitnie i zdrowo rośnie.