Agita- mój pierwszy sezon :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję dziewczynki i chłopcy(!) za miłe słowa i życzenia długiego kwitnienia- przeczytam to na głos, będzie wiedziała czego się trzymać ;) W rzeczywistości kolorki ma trochę spokojniejsze niż na zdjęciu, ale jest bardzo wesoła i pogodna- taka na poprawę humoru, buzia się sama do niej uśmiecha! :)

Darla, mąż tylko płacił, hi hi, on sam mówi że nie odważyłby się wybrać beze mnie- jak widzi jak oglądam każdy kwiatek przez pół godziny, to go bierze przerażenie, nie wie co ja tam własciwie widzę i na czym polega różnica między nimi... ;) :;230
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Agnieszko, walentynka urocza,faktycznie ma słodkie kolorki, w tek kuli prezentuje się świetnie.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko Walentynka śliczna taka cukierkowa. Super życzę by dłłługo kwitła. ;:33
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Agita pisze:

Darla, mąż tylko płacił, hi hi, on sam mówi że nie odważyłby się wybrać beze mnie- jak widzi jak oglądam każdy kwiatek przez pół godziny, to go bierze przerażenie, nie wie co ja tam własciwie widzę i na czym polega różnica między nimi... ;) :;230
:lol: to dokładnie tak jak moja mama...jak jakieś oglądam to mówi zawsze że "przecież już takie masz" :twisted: no to mówie że inne kolory, a ona że dla niej to wszystkie są podobne...ale właśnie o te kolory chodzi :lol: a mój tata z kolei, jak mu powiedziałam że chcę na urodziny dostać białego w bordo kropki (był taki kiedyś w centrum ogrodniczym koło nas, a tata tam często bywa...) to powiedział że sam nie kupi bo "ty tak zawsze oglądasz korzenie i liście a ja jeszcze bym wybrał jakiegoś zgniłego" ;:191
Ale w sumie wolę sobie sama wybrać a ktoś niech zapłaci ;:183 niż bym miała dostać chorego lub np takiego jakiego już mam :twisted: (przy braku miejsca na duble nie mogę sobie pozwolić :? , chociaż "bliźniaki" zawsze mi się podobały :wink: )
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Jeanne pisze:
Agita pisze:

:lol: to dokładnie tak jak moja mama...jak jakieś oglądam to mówi zawsze że "przecież już takie masz" :twisted: no to mówie że inne kolory, a ona że dla niej to wszystkie są podobne...ale właśnie o te kolory chodzi :lol: a mój tata z kolei, jak mu powiedziałam że chcę na urodziny dostać białego w bordo kropki (był taki kiedyś w centrum ogrodniczym koło nas, a tata tam często bywa...) to powiedział że sam nie kupi bo "ty tak zawsze oglądasz korzenie i liście a ja jeszcze bym wybrał jakiegoś zgniłego" ;:191
Ale w sumie wolę sobie sama wybrać a ktoś niech zapłaci ;:183 niż bym miała dostać chorego lub np takiego jakiego już mam :twisted: (przy braku miejsca na duble nie mogę sobie pozwolić :? , chociaż "bliźniaki" zawsze mi się podobały :wink: )
ja też wolę wybierać sama, bo dobrze wiem, czego chcę i o czym marzę, ale i tak cieszę się z każdego storczyka. ze względu na brak miejsca też nie mogę pozwalać sobie na podwójne, ale kilka podwójnych mam (2 białe z rózową warżką, 2 rózowe z liśćmi w kropki, 2 białe w różowe kropki, 4 białe w bordowe ciapki, ale każdy ma trochę inne).
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Agitko fajnie że się pochwaliłaś bo masz czym :D przesłodka Walentynka :D :D przyznam się że widziałam bardzo podobny kwiatuszek jakieś 2 tygodnie temu i z trudem powstrzymałam się przed wzięciem go pod opiekę :roll: pewnie by się to skończyło inaczej gdyby miał jakieś pączki :twisted: gratuluję udanego ofiarodawcy :D
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaka słodziutka ta Walentynka ;:1 Wspaniały wybór.Niech długo kwitnie i zdrowo rośnie.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękujemy wszystkim bardzo (ja i moja walentynka ;) ) za wizytę i miłe słowa!

Koniecznie chciałam tym razem miniaturkę, bo została mi ta kula po rybce i chciałam ją odpowiednio ;) "zagospodarować". Ciekawa jestem jak jej będzie w tej kuli. Nie sądzę żeby wilgotność jakoś drastycznie wzrosła,może akurat tyle, że kwiatek będzie zadowolony, a tym samym i ja..? Ona ma jeszcze 1 dużego pąka i 3 malutkie przy końcu pędu, więc mam nadzieję się nią jeszcze nacieszyć.

Rozwijają się pierwsze pąki z moich odbić ze starych pędów- za dzień-dwa wrzucę zdjęcia żeby się nimi pochwalić. Ale radocha! ;:216
Pozdrawiam, Agnieszka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p
Od: 1 gru 2008, o 17:35

Post »

dokładnie: jak namalowana kredkami :!: świetna, uwielbiam takie róznokolorowe falki. mam nadzieję że mój kolejny też taki będzie - najczęściej jednak spotykam jednolite :?
jeszcze raz gratuluje tak słodziutkiej walentynki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga prześliczny prezent walentynkowy, :D ślicznie wygląda w tej kuli :D
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Będę się chwalić... ;) Trochę się u mnie dzieje ostatnio. Na początek moja wielka duma- odratowany bidulek z allegro, który przyszedł zmarnowany,oklapły i z grzybem. Normalnie nie mogę się na niego napatrzeć:

Obrazek

To mój pierworodny. Przekwitł we wrześniu, włożyłam go do szklanego wazonu gdzie niestety kora zaczęła pleśnieć, a wraz z nią jego korzenie- musiałam je obcinać, przesadzałam w sumie chyba z 4 razy w krótkim czasie, ale proszę, nie dał się :) :

Obrazek

Z przedłużenia pędu:

Obrazek

Obrazek

Reszta wieczorem bo muszę wychodzić, mąż na mnie krzyczy... ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

piekne storczyki:)
gelka
kasia84
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 19 lut 2009, o 13:06

Post »

śliczne :D :D
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Agitko, sliiiiczne kwiatuchy :shock: Pieknie kwitna :)
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Agnieszko gratuluję odratowania bidulka :!: jest śliczny, ma bardzo ciekawy kolor warżki i kształt płatków :wink:
Reszta kwitnień też wspaniała :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”