Mój ogród - Ewelina - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne zdjęcia, od razu humor się poprawia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jeszcze trochę kolorków...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

A teraz już znikam - pora się spakować przed jutrzejszym wyjazdem :) Wyruszam daleko, tam , gdzie jeszcze zima w najlepsze...
Jednak furtkę do ogrodu zostawiam otwartą , więc , gdyby ktoś chciał zajrzeć - zapraszam :) :) :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
zielono mi
500p
500p
Od: 26 maja 2008, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewelinko :D jestem tutaj pierwszy raz i nie mogę uwierzyć że błądząc po wielu wątkach dopiero dzisiaj odkryłam Twój zaczarowany ogród :roll: na razie przeszłam bardzo szybko 2007 rok i zastanawiam się czy jest to dzieło mistrza, architekta krajobrazu.
Czy właściciele tego zakątka mają taki wyjątkowy talent.
Jeśli pozwolisz to będę częstym gościem w Waszym bajecznym ogrodzie. :D
Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Witam witam przyszłam nacieszyć oczy bo za oknem okropnie szaro :(

Milin , który pokazujesz to z nasion czy sadzonki? Ja w tym roku już wysiałam do skrzynek ale jak na razie cisza nic nie kiełkuje , zaczynam się martwić. Chyba zmuszona zostanę do zakupu sadzonek
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

witaj Ewelinko! taką glicynie mam na balkonie już trzeci rok ciekawa jestem kiedy zakwitnie ,fotki super dobrze popatrzeć gdy tęskni się do wiosny,Ewelinko czy ten milin ma jakieś odrosty to jeszcze nie wszystko a ta datura pomarańczowa -gdyby tak jednego badylka ,ale jestem nie uprzejma od razu tak dużo bym chciała no to dobrej nocy życzę ;:79
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Weszłam przez tę otwartą furtkę do ogrodu pocieszyć oczy cudnymi kolorami. Uważaj, żeby Ci coś nie zniknęło, jak tak beztrosko otwierasz na oścież furtkę i wyjeżdżasz ;)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Ewelinko, zajrzałam na chwilę do Twojego ogrodu i wsiąkłam. Od 3 dni siedzę u Ciebie, podziwiam i wyjść nie mogę z zachwytu. A że leżę chora w łóżku, to krótki spacerek nieco się przecągnął ;:182 . Obejrzałam wszystko i bardzo Ci gratuluję wielkiego smaku, pracowitości a przede wszystkim ARTYZMU w tym co tworzysz. Jesteś prawdziwą wróżką ogródkową. Twój ogród ma to "coś". Urok, niepowtarzalny klimat, niebanalne kompozycje... no i widać, że dba o niego prawdziwy fachowiec.
Dzięki za cenne rady, którymi chętnie dzielisz się na forum. Rekomendacją Twojej wiedzy są SUPER zadbane rośliny.
Ja swój ogród tworzę od niedawna (też bez pomocy z zewnątrz) i dzięki Tobie zyskałam wiele inspiracji a przede wszystkim wiarę w to, że mnie też musi się udać. Jeśli pozwolisz to będę do Ciebie zaglądać.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
izabelka65
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 21 lut 2009, o 19:15

Post »

Witaj Ewelinko
pozwoliłam sobie pozwiedzać i nie wiem czy stąd kiedykolwiek wyjde. ;:79
Aż oczka się cieszą, do twoich kolorowych kwiatuszków.Co za ogrom pracy
Podziwiam :!: :!:
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Witaj Ewelino. Dziękuję za kawałek lata na zdjęciach.
Mam nadzieję ,że wyjazd będzie udany i wrócisz do nas pełna zapału ,bo niedługo wiosna ( :?: :wink: )
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Witaj :)
Pewno napiszę takie same posty we wszystkich zaprzyjaźnionych ogrodach .. ale chciałam się przywitać po przerwie .. długo tu nie zagladałam - z różnych , czasami niezbyt przyjemnych powodów .. i zostawiałam sobie całą frajdę spacerowania po waszych ( i swoim) ogrodach na ferie - tymczasem pierwszy tydzień spędziłam w łózku - zagladając od czasu do czasu do zainteresowań - bo leżąc szydełkowałam w czasie kiedy spadała mi gorączka.
A tyle sobie obiecywałam, nadrobić zaległości - bo fotki jeszcze z lata mam niewstawione i mnóstwo zimowych, rozgryźć photofiltr .... a tymczasem leżanko :(
Dziś czuję się już trochę lepiej - za oknami za zimno na spacery - więc spaceruję u was :) :) :)
I bardzo mi się podoba ...
Mam jeszcze tydzień ferii - więc postaram się , po odwiedzinach u was - pokazać zimę u siebie, a piekna jest - tylko nie wiem jak udało mi się ją uchwycić :oops:

Przejrzałam wszystkie letnie fotki - tak bym chciała żeby było juz tak kolorowo - ostsnio - kiedy wynosiłam ptaszkom obiadek zapadłam się w śniegu po pas :D .. koszyczek z obiadkiem w jednej ręce, łopatka do odgrnięcia śniegu ze stołu w drugiej, zakopana do pasa i z Korkiem i Dżekim usiłującym wydrzeć troszkę jedzonka .
Michał z zasp zjeżdżał na sankach.

Dziękuję za fotki glicynii z Wiednia - toż to uczta dla oczu :)
Pozdrawiam gorąco z bardzo zimnej Małopolski :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Ewelino hej, hej gdzie jesteś? Mam nadzieję ze cała i zdrowa wróciłaś z nart. :wit
Stęskniłam się za świetnymi zdjęciami z Twojego pięknego ogrodu.
Jak tam wiosna w Poznaniu i wiosenne prace w ogrodzie?
Pozdrawiam Kaśka
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Jestem zauroczona twoim ogrodem, chadzam po nim codziennie i mam nadzieje, że uda mi się stworzyć choć trochę podobny. :wink:
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

a ja miałam sadzić kupione begonie i gapie się u Ciebie :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

O tej porze to się śpi!!!!! a nie sadzi begonię. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Witam po krótkiej nieobecności :) Spędziłam udany urlop w Tyrolu, odpoczęłam , nasyciłam oczy pieknem alpejskich widoków... Miło ,że jednak ktoś zaglądał do mnie w tym czasie...

Jolka Zapraszam zawsze - cieszę się ,że mój ogród Ci się podoba.

Edyto Milin , i który pytasz posadziłam kilka lat temu jako niewielką sadzonkę. Słyszałam ,że rośliny pochodzące z siewu miewają problem z zakwitaniem :( Może więc lepiej spróbuj kupić roślinkę szczepioną?

Zosiu Milin ma co roku liczne odrosty , z których część usuwam i wyrzucam , część wydaję , jeśli są chętni.Pomyślę o Tobie w tym roku ( w lipcu powinno być sporo nowych przyrostów). Jeśli będę miała na zbyciu daturę - też dostaniesz.

Aniu U mnie jak w mickiewiczowskim Soplicowie :" (furtka i drzwi) na wciąż otwarte..." Bo goście są tu mile widziani.
Co do "cudnych kolorów" , to jest ich teraz w ogrodzie niewiele , ale jestem dobrej myśli. Na niebie widziałam wczoraj klucz dzikich gęsi , więc pewnie wiosna nadejdzie niebawem, a wtedy świat się zazieleni !

Asiu, Ino, Bernadko, Kasiu, Lucynko Dziękuje za odwiedziny i miłe słowa. Prace ogrodowe zacznę niebawem , ale niewiele mam teraz czasu - szykują się spore zmiany w mojej rodzinie ,co mocno mnie absorbuje ,toteż ogród zajmuje mnie mniej , niż zwykle o tej porze roku. Ale oczywiście poczyniłam już pewne zakupy roślinkowe i oczekuję niebawem przesyłek , a pod koniec marca ruszę do ogrodu !

Grażynko Begonie zdążyłaś z pewnością posadzić i niebawem pokażesz nam , jak pięknie wyrosły. Tymczasem " po nocy" najprzyjemniej buszuje się na forum , prawda? :wink:
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”