Powolna metamorfoza - 2009,cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Krzysiu czy Ty może tego szukasz?

Obrazek

Nie znam się ale widzę po innych wątkach i tak sobei przypomniałam, że ja coś takiego mam:)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie Lisko, też mam tego goździczka. To zupełnie inna odmiana, choć też bardzo wdzięczna. Tamta tworzy zwarte "jeże" :D
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mag pisze:Nie Lisko, też mam tego goździczka. To zupełnie inna odmiana, choć też bardzo wdzięczna. Tamta tworzy zwarte "jeże" :D
Właśnie u Ciebie Mag widziałam, że Krzysiu coś podobnego szuka :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Masz rację, Jadziu, długie ogrody odpychają. Rozwiązaniem jest mniej pisać... A z drugiej strony co chwilę sprawdzam, czy coś nowego na forum się pojawiło i z niecierpliwością czekam na nowe wpisy w znajomych wątkach... I doszło do tego, że bywam tylko w wybranych ogrodach, bo nie nadążam za tempem przyrostu. Chyba coraz wiekszej liczby Forumków to zaczyna dotyczyć :cry:

Izo, Magda już odpowiedziała, to raczej nie jest ten goździk. Goździków jak mrowków, ile się zimą naszukałem podobnych do tych, które kiedyś były Oficjalnymi Kwiatami Wręczanymi. Wyszło mi, że najbliższe im to goździki Chabaud, ale dopóki nie wyrosną, to nie jestem pewien :lol:
A tych drobnołuskowych już więcej osób szuka, i niektórzy nawet już znaleźli na alledrogo :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ech, ale mi się podoba ta funkcja makro :lol:

Sumak...

Obrazek

...i szczawik

Obrazek

A dziś, jak gdyby z okazji Najjaśniejszej Venus zniknęło zachmurzenie :lol:

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Krzysiu i znów szczawik powtarzam się lubię roślinki o czerwonych liściach.
A zdjęcie błękitnego nieba też mi się podoba.
Genia
x-d-a

Post »

Krzysiu, wyczytałam na wątku Magdy, że mieszkałeś we Wrocku, tak jak parę z nas.
Ciekawa jestem , jeśli to nie tajemnica, gdzie i dlaczego wywiało Cię na "środek Polski" z naszej pięknej stolicy Dolnego Śląska.
Pozdrowienia
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mieszkałem we Wrocku podczas studiów. Potem wróciłem w rodzinne strony za głosem serca :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba zrobię to samo... mam 93 ogródki do poczytania... nie mam możliwości wszystkiego dobrze przeczytać i mam zaległosci, które tylko rosną... do nowych postów nawet nie zagladam... nie wiem co sie dzieje na forum...

Dziś jak weszłam na forum pomyślałam, że forum przyspieszyło! Jest coraz wiecej postów... nie ogarniam tego. A nie umiem wejsć napisać pięknie i następny... ja musze poczytać, poogladać a pisze gdy chce sie czyms podzielic... czasem jest to pytanie, czasem jakas bzdurka :)

Krzysiu i w Tesco nie ma Tuberosy :( a jest tak dużo cebulowych :(
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Nie dziwię Ci się wcale. Zarówno w kwestii wizyt w forumowych ogrodach jak i fascynacji opcją makro. Piękne zdjęcia. Chyba niezły sprzęt kupiłeś skoro nawet księżyc i gwiazdy fotografujesz :) .
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Moje "bywanie" od dawna ograniczyło się do ok 5 ogródków, a raz w miesiącu w weekend biore dobrą kawę, koc i zasiadam do zwiedzania...I jakie to zdziwienie, że tyle jest tu pieknych miejsc, zupełnie jak w podróży...i niby są na wyciągnięcie reki, ale jednak wybrać się - to jest wyprawa ;), a tuż za płotem - takie niekiedy różnorodności...
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

bishop pisze:Jest tyle żartów w sieci na temat, jaki to nieskomplikowany mechanizm - facet.
Tylko moim zdaniem to jest zaleta, nie wada :lol:
Zgadzam się, to tak jak z samochodami ze wszystkich samochodów, które miałam maluch był najlepszy, bo taki nieskomplikowany mechanizm, jak nagle zaniemógł na drodze sama mogłam naprawić. I w ciężkich warunkach terenowych w jakich przyszło mi żyć też się sprawdzał. Teraz jeżdżę dużo lepszymi samochodami i nawet nie chcę myśleć co by było jakby zaniemógł, jak do tej pory nie miałam takich problemów. Więc .... :;230

Krzysiu a jakie odmiany pomidorów miałeś w zeszłym roku?
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Izo, najbardziej przyspiesza pod wieczór :lol: Ale np. po dwóch dniach nieobecności samych nowych postów kilka(naście) stron. Natomiast po 2 w nocy już się praktycznie nic nie dzieje :;230 A o 5 rano zdarzało mi się być samemu... :lol:

Izo, ten aparacik można kupić za mniej niż 300 PLN, ale za to mieści się w kieszeni. A brakuje mi pasji, żeby kupować lustrzankę. Na moje potrzeby takie kompakty wystarczą. Szkoda, że nie da się ich zalet połączyć w jeden :lol: Moja pierwsza cyfrówka 9 lat temu ważyła prawie tyle, co cegła, i mieściła 30 zdjęć bez możliwości rozbudowy. A i tak była wtedy rewelacją. Na wczasy pojechałem z wymontowanym dyskiem z kompa, który podpiąłem u znajomych i na bieżąco zrzucałem zdjęcia :;230

Aga, masz racje, są piękne ogrody, są piękne klimaty w ogrodach, zacząłem już zapisywać na dysk co ładniejsze ujęcia z nazwami wziętymi z użytkownika i strony. Bo obejrzeć wszystkiego na forum nie sposób :cry: Gdzie te czasy, kiedy np. całoroczny ogródek KaRo liczył 18 stron? :;230 Albo wątek Nalewki - w niewielu stronach tyle treści :lol:

Magdo, nie gniot'sia - nie łamiot'sia... A jaki praktyczny :;230
Pomidory w tamtym roku miałem trzy (odmiany): Sungella, Rumba ożarowska i Bawole serce. Ale powiem Ci, że tych dwóch ostatnich czasami nie potrafiłem odróżnić :oops: Możliwe, że zapyliły się krzyżowo i powstały owoce-mieszańce?

A tu przykład, jak w tym aparacie malutki cyklamen udaje wielką magnolię

Obrazek
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dzięki Krzysiu za kwiatka
Awatar użytkownika
MążAni
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sty 2009, o 20:58

Post »

bishop pisze:
Magdo, nie gniot'sia - nie łamiot'sia... A jaki praktyczny :;230
Nooo.... bardzo praktyczny:
http://www.youtube.com/watch?v=PeFn0Q2oRIg

No i ta przyjemność rozprostowania kości po kilku godzinach jazdy w kucki ;)
Mąż Ani
Ogród Ani cz. 1, cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”