Mój ogród - RoksiSK

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

Obiecuję poprawę :D
Jestem w trakcie sesji - w piątek z ustnego z nowożytnej Polski 5 :D, więc efekty nauki widać. Za 4 tygodnie kolejny egzamin. Krzyś skończył 2 miesiące temu 2 latka i mam już bardzo ograniczony czas. Na czytanie dla przyjemności, już go niestety brakuje :wink:

Bardzo dziękuję za odwiedziny. Myślę, że razem z nadejściem wiosny zrobię zdjęcia krzewów i roślinek w moim ogrodzie, pasuje "odkurzyć" wątek :lol:
Pozdrawiam Agnieszka
Mój Ogrod , Kuchnia i Storczyki
Grzegorz B

Post »

Aga, to się cieszę, że edukacja ma się tak dobrze, jestem pod wrażeniem twojej wiedzy :shock: , taka ocenka, po prostu wspaniale ;:333 . Życzę samych takich ocen i oczywiście trzymam kciuki ;:215

Forum nie zając nie ucieknie... a czas wciąż upływa i upływa, już dwa lata... , to już duży chłopak :shock: A czas będzie na emeryturce, wówczas nadrobimy :;230 :;230 :;230

To czekamy na wiosnę :wink:
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Grzesiu za takie miłe słowa :P
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko, trafiłam do Ciebie z tematu Rozchodniki z nasion. Napisz mi proszę jaki był efekt Twojej akcji wysiewu rozchodników. Jak się do tego zabrałaś, kiedy siałaś, kiedy pikowałaś, czy wyrosły z nich porządne roślinki i czy w różnych odmianach?
Pozdrawiam serdecznie
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nasiona kupiłam, ale już nie wysiewałam. Po prostu zabrakło mi czasu. Kupiłam na wiosnę gotowe rośliny, a na jesień znacznie urosły. Teraz ten "nadmiar" przesadzę w wolne miejsca.
Pozdrawiam cieplutko :P :P :P
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agnieszko
Bardzo ładnie u ciebie .Ja też dokonuję zakupów w Gartex-ie , czasem zaglądam do do Szewczyków w Krzywaczce http://www.szewczyk.transfer.pl/kontakt.html
Piszesz że zakupiłaś rojniki w Skawinie .Bardzo ładne faktycznie dawno nie byłam tam na placu chyba muszę się wybrać :) W Borku Fałęckim też mają ciekawe rośliny też się wybieram bo miałam obiecane orliki pełne , miałam zgłosić się w lipcu :) Masz też piękne róże gdzie je kupujesz ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Rojnika i 2 rozchodniki kupiłam w Skawinie. W Krzywaczce jeszcze nie byłam - ale widzę, że warto :P

Róże kupowałam w Gaju (Gartex) kilka lat temu - chyba 4. Odpukać zdrowo rosną i ładnie kwitną. Nie znam odmian - prosiłam tylko o kolor i wysokość :wink: a ta Pani sama mi dobrała. Jak widać bardzo dobrze.
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Czas na małą aktualizację... Ostatnio najwięcej czasu muszę spędzać leżąc - Krzyś będzie miał braciszka :D Zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży, kupiłam ziemię pod skalniak - więc nie było odwrotu. Poprosiłam sąsiada o pomoc i razem z moim mężem "bawili się" w układanie tego, co ja miałam w głowie :wink:

Skalniak powstał na miejscu rabaty. Dla zainteresowanych (sama nie miałam pojęcia ile czego kupić i kupiłam tak na oko, ale wystarczyło): 5 ton kamienia polnego, a na to 2/3 Stara ziemi. Żałuję, że nie zrobiłam "krok po kroku" zdjęć, ale już za późno.

Na drugi dzień po wysypaniu ziemi

Obrazek

Część rojników i rozchodników została mi z rabaty. Również żurawkę umieściłam na skalniaku. Zawaliłam - przysuszyłam trochę moje sliczne berberysy - jestem strasznie na siebie wściekła. Na usprawiedliwienie dodam, że wówczas ciężko mi było z łóżka wstać, a mąż polał o tyle, o ile... Uschnięte listki opadły, a pozostałe w niezłym stanie, więc krzewy powinny dać radę :)

Zdjęcie z balkonu, ale robiąc w ten sposób wszystko udało mi się uchwycić.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Witaj Agnieszko, odwiedziłam cały Twój wątek, gratuluję już prawie "dorosłego" Krzysia i Maleństwa Jeszcze w Brzuszku :wink: Jak tam twoje studia? Zdążyłaś zrobić licensjata pewnie... Ogród Twój zachwycił mnie przede wszystkim łubinami, hortensjami i pięknym oczkiem wodnym. Skalniak zapowiada się smakowicie :lol:
Pozdrawiam serdecznie :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

hej RoksiSK :)
wypasiony ogródek ! skalniaki ekstra :D tylko czekać aż się ten nowy rozrośnie :D

a studia jak tam ?:> co studiujesz ?:> bo nazwy przedmiotów przerażają ;)

no i następnej pociechy w drodze gratuluje ! :D
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję :D
Studiuję historię zaocznie. Licencjat dopiero za rok, ale sobie chyba tego roku nie odpuszczę. Termin mam na połowę stycznia, ale rozmawiałam już z opiekunką roku i mam nadzieję, że podołam. Pewnie nachodzę się na dyżury, ale co tam. Najważniejsze, aby nie przerywać studiów. U mnie na roku kilka osób teraz nie chodziło na wiele zjazdów, ale udało się - przynajmniej części - "wynegocjować" kolejne terminy. Chociaż, gdy dwa lata temu zaczynaliśmy, było nas ok. 65 a teraz nawet 30 osób nie ma... Trzeba być jednak dobrej myśli :P
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

dasz rady !
u mnie na dziennej architekturze krajobrazu w tym roku 3 dziewczyny urodziły - wszystkie bez problemu zaliczyły semestr, ogólnie luz :D

PS. historia straszna rzecz ;) niecierpie ;);)
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Też myślę, że będzie dobrze :P Historia znowu aż tak straszna nie jest :wink: gorzej ze specjalizacją - jestem na nauczycielskiej - nauki doszło mnóstwo, szczególnie że trzeba wykuwać na pamięć dziesiątki regułek... A tego to ja niecierpię ;:151
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

pewnie, że dasz radę :lol: , dobrze, że nie przerywasz studiów, póxniej jednak jest trudniej wrócić a tym sposobem niemalże "z rozbiegu" i studia zrobisz i dzieci odchowasz :wink:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Grzegorz B

Post »

Aga, skalniak imponujący... rewelka ;:215 , poświęciłaś rabatę, cóż za bezduszność :lol:
No a informacja o drugim dziecku, to fantastyczna wiadomość :shock: Ech wszyscy naokoło już otoczeni wianuszkiem dzieci, pora i chyba na mnie :lol:
A ze studiami sobie poradzisz , no akurat w to nie wątpię i trzymam kciuki ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”