Pochylony świat na piasku cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu widoki piękne, a ptaszyska uroczę, ja też bardzo lubię odwiedziny skrzydlatych gości.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu te zdjęcia pokazują w jakim pięknym miejscu mieszkasz , górki , zagajnik sosnowy , wokoło pełno zieleni naprawdę miejsce z duszą .

Zdjęcia pierwsza klasa ;:138
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Na bukach znaki jak runy...
Piękne miejsce do spędzenia życia :shock:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu witam cię i życzę dużo zdrówka dla całej rodzinki.
Byłam już wielokrotnie u ciebie ,ale dopiero dzisiaj dobrnęłam do końca .
Mieszkasz w przepięknej okolicy i te kamienie ,kamienie i jeszcze raz kamienie .Uwielbiam takie miejsca i naturalne materiały w ogrodzie .
Chętnie będę wpadała do ciebie ,a wiosną to już się nie opędzisz od odwiedzających .Wszyscy będą ciekawi twoich postępów .Masz wspaniale pomysły i szykują się niezłe zmiany .
Życzę wszelkiej pomyślności ,zdrowia i spełnienia wszystkich chciejstw ogrodowych .
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Aniu, tak do Ciebie zaglądam i zaglądam
Ale przepiękne miejsce, toż to jak Raj na Ziemi :shock:
Troszeczkę Wam zazdroszczę. Ale tylko troszeczkę :)

pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Dziękuję bardzo za odwiedziny i miłe słowa i nieuzasadnione niczym komplementy. To znaczy może i uzasadnione, ale na razie należą się głównie pani Naturze. Wasze pochwały i pewność, że latem będzie u mnie pięknie powodują, że zaczynam odczuwać pewien niepokój czy aby uda mi się sprostać Waszym oczekiwaniom. Cóż, najwyżej będę pokazywać pojedyncze roślinki w zbliżeniu :)
Zaglądałam dziś do moich laurowiśni, wyglądają nieźle. Jednak ligustr Aureum prezentuje się marnie, jakiś taki lekko zbrązowiały i sklapnięty. Mam nadzieję, że przeżyje, tak mi się podoba. U mnie w najmroźniejsze noce było poniżej 20.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Aniu, trzeba mieć nadzieję, że będzie dobrze.
:) :) :) :) :)
Ja też się trochę martwię o nasze rośliny i krzewy. A le na odpowiedź musimy poczekać do wiosny :(

pozdrawiam i zapraszam

Ewa
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witaj ANIU, trochę pospacerowałem po Twoim zimowym ogrodzie, i muszę stwierdzić że piękne miejsce wybraliście sobie na ogród, przed Wami wiele lat pracy, ale to ( przynajmniej ja uważam), to już sama przyjemność .
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Aniu, piękne zdjęcia z wycieczki i przepiękne okolice Twojego domu :lol:
Otoczenie domu nawet bardziej mi się podoba ;:63
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ogis1 pisze:Aniu, trzeba mieć nadzieję, że będzie dobrze :) :) :) :)
Ja też się trochę martwię o nasze rośliny i krzewy. A le na odpowiedź musimy poczekać do wiosny :(
Ewa
Drżę z niecierpliwości, choć śnieg niech jeszcze lepiej poleży.
tadeusz48 pisze:Witaj ANIU, trochę pospacerowałem po Twoim zimowym ogrodzie, i muszę stwierdzić że piękne miejsce wybraliście sobie na ogród, przed Wami wiele lat pracy, ale to ( przynajmniej ja uważam), to już sama przyjemność .
Miejsce wybrał mój tata ćwierć wieku temu. Musiał to okupić ukończeniem rolniczej szkoły zawodowej, bo takie były wówczas przepisy, jeśli kupowało się rolną ziemię powyżej chyba hektara, trzeba było mieć wykształcenie rolnicze. Musiał mieć zacięcie, prawda? Chyba jeszcze tego w pełni nie doceniłam. Przecież normalnie wtedy zawodowo pracował, a i dla nas miał czas :) Teraz to faktycznie nasz mały raj.
zanna pisze:Aniu, piękne zdjęcia z wycieczki i przepiękne okolice Twojego domu :lol:
Otoczenie domu nawet bardziej mi się podoba ;:63
Dziękuję, dziękuję. Ja naprawdę kocham to miejsce i nie wyobrażam sobie zupełnie, co by było, gdybym musiała wracać do miasta. A całe życie do połowy 2004 roku spędziłam w mieście. I to na PRL-owiskich blokowiskach.

Zanno, wpadłam do Ciebie przed chwilą i nieopatrzenie przeczytałam wszystko w nowym wątku od ostatniej mojej wizyty. I niestety znalazłam adres do pewnej szkółki w moim zasięgu. A w tej szkółce mają prawie wszystko czego szukam. Mnóstwo berberysów thunberga, piękne trzmieliny, ogromny wybór sosen i jałowców, klonów, krzewuszek, barwinków... Czego dusza zapragnie skuszona opisami i zdjęciami z katalogu roślin. Trudno, mąż sam sobie winien, że dał się namówić na taki gwiazdkowy prezent (Katalog roślin i Katalog bylin polecanych przez Związek Szkółkarzy Polskich). Najgorsze, że mi się zasiłek macierzyński kończy przed sezonem :( Ale becikowego jeszcze nie wydałam :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Już Cię widzę, jak wydasz becikowe na nosidełko z ...wikliny ...;)
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ani bodziszka masz pewnego, żurawki nie wszystkie, ale myślę, że z 4 różne.A o jakiej szkółce mówisz, bo większość mam objechanych, mogę służyć radą, bo w niektórych kupuje się tanio, ale nie wszędzie.
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Aniu ja poproszę o więcej zdjęć. Nie wydałaś jeszcze becikowego????? Ja moje wydałam zanim je dostałam.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu ja

www.andrzejewscy.pl/

byłam w tej szkółce jesienią. właściciel uroczy , w życiu nie widziałam większej szkółki a byłam w wielu. Ceny rewelacyjnie niskie i jeszcze mnóstwo gratisów. Nigdy nie czułam się bardziej " dopieszczona". Jak chcesz kupować rośliny popularne to tylko tam.

Ja myślę o Szmicie, bo ma szczepionki i perę rarytasów, a ja mam ogród kolekcjonerski.
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maakita pisze:Aniu ja poproszę o więcej zdjęć. Nie wydałaś jeszcze becikowego????? Ja moje wydałam zanim je dostałam.
Właśnie ja go też jeszcze nie dostałam, więc nie wydałam :) Niezłe dziadostwo swoją drogą z tym becikowym. W decyzji było napisane, że 12.12.2008 dostaniemy, a do dziś nie ma. Dzwoniłam do gminy, a pani mi powiedziała, że jeszcze nie przyszło, nie wie kiedy przyjdzie i że jak przyjdzie to dostaniemy. Także będzie w sam raz na wiosenne zakupy :) Na szczęście wózek i inne potrzebne przybory mamy po poprzednich dzieciach i po rodzinie...
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”