Pochylony świat na piasku cz.1
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Na bukach znaki jak runy...
Piękne miejsce do spędzenia życia
Piękne miejsce do spędzenia życia

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu witam cię i życzę dużo zdrówka dla całej rodzinki.
Byłam już wielokrotnie u ciebie ,ale dopiero dzisiaj dobrnęłam do końca .
Mieszkasz w przepięknej okolicy i te kamienie ,kamienie i jeszcze raz kamienie .Uwielbiam takie miejsca i naturalne materiały w ogrodzie .
Chętnie będę wpadała do ciebie ,a wiosną to już się nie opędzisz od odwiedzających .Wszyscy będą ciekawi twoich postępów .Masz wspaniale pomysły i szykują się niezłe zmiany .
Życzę wszelkiej pomyślności ,zdrowia i spełnienia wszystkich chciejstw ogrodowych .
Byłam już wielokrotnie u ciebie ,ale dopiero dzisiaj dobrnęłam do końca .
Mieszkasz w przepięknej okolicy i te kamienie ,kamienie i jeszcze raz kamienie .Uwielbiam takie miejsca i naturalne materiały w ogrodzie .
Chętnie będę wpadała do ciebie ,a wiosną to już się nie opędzisz od odwiedzających .Wszyscy będą ciekawi twoich postępów .Masz wspaniale pomysły i szykują się niezłe zmiany .
Życzę wszelkiej pomyślności ,zdrowia i spełnienia wszystkich chciejstw ogrodowych .
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Dziękuję bardzo za odwiedziny i miłe słowa i nieuzasadnione niczym komplementy. To znaczy może i uzasadnione, ale na razie należą się głównie pani Naturze. Wasze pochwały i pewność, że latem będzie u mnie pięknie powodują, że zaczynam odczuwać pewien niepokój czy aby uda mi się sprostać Waszym oczekiwaniom. Cóż, najwyżej będę pokazywać pojedyncze roślinki w zbliżeniu 
Zaglądałam dziś do moich laurowiśni, wyglądają nieźle. Jednak ligustr Aureum prezentuje się marnie, jakiś taki lekko zbrązowiały i sklapnięty. Mam nadzieję, że przeżyje, tak mi się podoba. U mnie w najmroźniejsze noce było poniżej 20.

Zaglądałam dziś do moich laurowiśni, wyglądają nieźle. Jednak ligustr Aureum prezentuje się marnie, jakiś taki lekko zbrązowiały i sklapnięty. Mam nadzieję, że przeżyje, tak mi się podoba. U mnie w najmroźniejsze noce było poniżej 20.
- kubanki
Drżę z niecierpliwości, choć śnieg niech jeszcze lepiej poleży.ogis1 pisze:Aniu, trzeba mieć nadzieję, że będzie dobrze![]()
![]()
![]()
![]()
Ja też się trochę martwię o nasze rośliny i krzewy. A le na odpowiedź musimy poczekać do wiosny![]()
Ewa
Miejsce wybrał mój tata ćwierć wieku temu. Musiał to okupić ukończeniem rolniczej szkoły zawodowej, bo takie były wówczas przepisy, jeśli kupowało się rolną ziemię powyżej chyba hektara, trzeba było mieć wykształcenie rolnicze. Musiał mieć zacięcie, prawda? Chyba jeszcze tego w pełni nie doceniłam. Przecież normalnie wtedy zawodowo pracował, a i dla nas miał czastadeusz48 pisze:Witaj ANIU, trochę pospacerowałem po Twoim zimowym ogrodzie, i muszę stwierdzić że piękne miejsce wybraliście sobie na ogród, przed Wami wiele lat pracy, ale to ( przynajmniej ja uważam), to już sama przyjemność .

Dziękuję, dziękuję. Ja naprawdę kocham to miejsce i nie wyobrażam sobie zupełnie, co by było, gdybym musiała wracać do miasta. A całe życie do połowy 2004 roku spędziłam w mieście. I to na PRL-owiskich blokowiskach.zanna pisze:Aniu, piękne zdjęcia z wycieczki i przepiękne okolice Twojego domu![]()
Otoczenie domu nawet bardziej mi się podoba
Zanno, wpadłam do Ciebie przed chwilą i nieopatrzenie przeczytałam wszystko w nowym wątku od ostatniej mojej wizyty. I niestety znalazłam adres do pewnej szkółki w moim zasięgu. A w tej szkółce mają prawie wszystko czego szukam. Mnóstwo berberysów thunberga, piękne trzmieliny, ogromny wybór sosen i jałowców, klonów, krzewuszek, barwinków... Czego dusza zapragnie skuszona opisami i zdjęciami z katalogu roślin. Trudno, mąż sam sobie winien, że dał się namówić na taki gwiazdkowy prezent (Katalog roślin i Katalog bylin polecanych przez Związek Szkółkarzy Polskich). Najgorsze, że mi się zasiłek macierzyński kończy przed sezonem

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu ja
www.andrzejewscy.pl/
byłam w tej szkółce jesienią. właściciel uroczy , w życiu nie widziałam większej szkółki a byłam w wielu. Ceny rewelacyjnie niskie i jeszcze mnóstwo gratisów. Nigdy nie czułam się bardziej " dopieszczona". Jak chcesz kupować rośliny popularne to tylko tam.
Ja myślę o Szmicie, bo ma szczepionki i perę rarytasów, a ja mam ogród kolekcjonerski.
www.andrzejewscy.pl/
byłam w tej szkółce jesienią. właściciel uroczy , w życiu nie widziałam większej szkółki a byłam w wielu. Ceny rewelacyjnie niskie i jeszcze mnóstwo gratisów. Nigdy nie czułam się bardziej " dopieszczona". Jak chcesz kupować rośliny popularne to tylko tam.
Ja myślę o Szmicie, bo ma szczepionki i perę rarytasów, a ja mam ogród kolekcjonerski.
- kubanki
Właśnie ja go też jeszcze nie dostałam, więc nie wydałammaakita pisze:Aniu ja poproszę o więcej zdjęć. Nie wydałaś jeszcze becikowego????? Ja moje wydałam zanim je dostałam.