U mnie niestety nie ma takich drzew na horyzoncie, zazdroszczę
Wiejski ogród przed sezonem cz. 34
- Malvy
- 500p

- Od: 10 lut 2015, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34
Piękny pejzaż
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko u nas wiatry są na porządku dziennym! u sąsiada na górce to dopiero są zaspy na podwórku
Malvy pamiętam Twój bezmiar pól
u nas na szczęście pagórki, górki, skałki i lasy!
Malvy pamiętam Twój bezmiar pól
- Malvy
- 500p

Bezmiar to dobre określenie Marysiu, do teraz nie mogę uwierzyć gdy w pogodne dni widzę z okna miejscowości oddalone nawet o 10 km!
i to w każdą stronę

- Maska

- Kontakt:
Eee to nic nadzwyczajnego ja od siebie widzę w niektórych miejscach Kraków, a mam do niego drogą 14 km, a nawet Babią Górę widzę 
- Malvy
- 500p

To mi w sumie ulżyło, bo myślałam, że moja miejscówka to szczyt wygwizdowa, ale może jednak mieszczę się w standardach?
Gdyby jeszcze tylko tak nie wiało... moje przystrzyżone w zapałki tujki zaczęły ostatnio sprawdzać jaki widok by miały, gdyby rosły metr dalej
Gdyby jeszcze tylko tak nie wiało... moje przystrzyżone w zapałki tujki zaczęły ostatnio sprawdzać jaki widok by miały, gdyby rosły metr dalej
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Marysiu...nie do wiary, Kraków.
. Ja najdalej blok naprzeciwko. 
- Margo_margo

- Od: 27 lip 2014, o 13:08
Piękne te pola, wychłostane mroźnym wiatrem
Dziewanna jest na prawdę nieprzeciętnej urody. Ciekawa jestem, gdzie się chowa, że nie widziałam jej u Ciebie, choć byłam kilka razy
Maryś, co do prażenia ziemi. Tej z Hollasu lepiej do piekarnika nie dawać. Są w niej startowe dawki nawozów i wysoka temperatura może wszystko zniszczyć. Pamiętam jak gdzieś tłumaczył, co ze związkami chemicznymi dzieje się przy takim wypiekaniu i nawet o toksycznych związkach coś było.
Może Kasia- jako detektyw forumowy znajdzie?
Jeśli podłoże nie było trzymane w złych warunkach, a Polan o takie nie podejrzewam- to nie powinno być tam żadnych mieszkańców
A jeśli już o mieszkańcach piszę. Ziemiórki to chyba najbardziej podstępne stworzonka, jakie istnieją. Od jesieni nie miałam ani sztuki i byłam z siebie bardzo dumna, wciornastki też wytłuczone. Wysiałam begonie i nagle- ziemiórki
Zaznaczę, że nie mam nowych nabytków typu ziemia, rośliny czy cokolwiek innego. One po prostu gdzieś czekały, żeby mi siewki wykończyć na starcie sezonu
U mnie teraz -11,5 i wciąż temperatura spada
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Marysiu
. Cudne wspominki z lata , te liliowce
. Zdjęcie zimy i drzew bardzo ładne i dobrze, że przy tych mrozach jest śnieg
. Czytam o tym, że z powodu ciśnienia lecisz na łeb
, ja na szczęście nie odczuwam tego tak bardzo
. Dobrej nocy, pozdrawiam
.
- Maska

- Kontakt:
Malvy u mnie też wieje tylko na szczęście mam trochę starszych drzew, Twoje też urosną tylko chyba drzew nie masz?
Zuziu mam cudny widok jadąc w kierunku Krakowa już kilkaset metrów za domem mam z góry widok na Kraków, a potem jadąc Olkuską widzę całą panoramę Tatr, a jak dobra widoczność to nawet Słowackie i caluśkie pasmo gór
Małgosiu
oj tak wychłostane to one są
Ja gorzej znoszę różnice ciśnienia i tej nocy ma być najwyższe, jak przeżyje to będę żyła
Dziewanna niepozorna kwitnie vis a vis kurzego wybiegu w lipcu.
Nie nie będę prażyć tej ziemi, ja prażyłam kiedyś taką co leżała w ogrodzie i obawiałam się tak ślimaków, roju dżdżowniczek i innych wijów, ale ta na pewno nie ma lokatorów. Tym bardziej że leżała w sklepie nie na podjeździe.
Małgosiu ziemiórki przyleciały od sąsiadów, ale mnie się wydaje że fruwające nie są groźne tylko larwy i ja miałam ziemią z larwami w środku bo jak zaczęłam traktować je chemią to potem nawet nie wyfrunęły. Teraz czasem cos mi przeleci ale pojedynczych się nie obawiam
Kiedyś w pracy też miałyśmy plagę ziemiórek i wytępiłyśmy wyciągiem z czosnku, waniało ale nic nam do nosa nie wchodziło
to może podlej parę razy
Małgoś u mnie -17
Byle do wiosny 
Witaj Ewelinko
ja parę spacerków odbyłam, ale z radością bo niedługie i pogoda była radosna mimo że mroźna. Poza tym ja jak nie przejdę się po powietrzu to czuję się niedotleniona
muszę
Kochana jak będziesz w moim wieku to może się zmienić wrażliwość na zmiany ciśnienia, pogody itp. Kiedyś nawet się nie zastanawiałam nad wieloma przypadłościami
Dziękuję za pochwały liliowców i trzymaj się cieplutko
Dobrej nocy 
Zuziu mam cudny widok jadąc w kierunku Krakowa już kilkaset metrów za domem mam z góry widok na Kraków, a potem jadąc Olkuską widzę całą panoramę Tatr, a jak dobra widoczność to nawet Słowackie i caluśkie pasmo gór
Małgosiu
Nie nie będę prażyć tej ziemi, ja prażyłam kiedyś taką co leżała w ogrodzie i obawiałam się tak ślimaków, roju dżdżowniczek i innych wijów, ale ta na pewno nie ma lokatorów. Tym bardziej że leżała w sklepie nie na podjeździe.
Małgosiu ziemiórki przyleciały od sąsiadów, ale mnie się wydaje że fruwające nie są groźne tylko larwy i ja miałam ziemią z larwami w środku bo jak zaczęłam traktować je chemią to potem nawet nie wyfrunęły. Teraz czasem cos mi przeleci ale pojedynczych się nie obawiam
Kiedyś w pracy też miałyśmy plagę ziemiórek i wytępiłyśmy wyciągiem z czosnku, waniało ale nic nam do nosa nie wchodziło
Małgoś u mnie -17
Witaj Ewelinko
Kochana jak będziesz w moim wieku to może się zmienić wrażliwość na zmiany ciśnienia, pogody itp. Kiedyś nawet się nie zastanawiałam nad wieloma przypadłościami
Dziękuję za pochwały liliowców i trzymaj się cieplutko
- Malvy
- 500p

I tych drzew starych jak Twoje Marysiu mi brakuje, nie żebym nie miała żadnych
Głóg, świerki, sosna, cisy, brzoza, graby, tuje, tylko wszystko mojej wysokości i to tej bez obcasów (ja bez obcasów, nie rośliny
) więc to trochę potrwa... Sąsiedzi też zaczęli powoli sadzić, to się zrobi w końcu zielono... kiedyś
Panoramę Tatr masz, mówisz... jak ja uwielbiam widok gór, po stokroć bardziej niż morze, bo morze jest... za płaskie
Panoramę Tatr masz, mówisz... jak ja uwielbiam widok gór, po stokroć bardziej niż morze, bo morze jest... za płaskie
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Marysiu i ten skrzypiący śnieg pod butami
. Bardzo to lubię
. Ja też troszkę byłam na zewnątrz ale raczej z przymusu
.
- mymysteryy

- Od: 6 sie 2014, o 07:58
-
asikowo
- 100p

- Od: 10 kwie 2016, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzien Dobry Marysiu! Zapisuje sie i ja! Mam nadzieje ze dzisiaj to juz ostatni taki mroźny dzien. Teraz mamy w Tarnowie -22 stopnie...brrrr.... oby do wiosny!:)
Ryzykowna inwestycja- kupno starego domu na wsi - zapraszam Asia.
-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu tak ,też mam taką nadzieję,jesteś blisko mnie!
- Maska

- Kontakt:
Witam!
Jak słusznie Jagoda przywołała wierszyk Marii Konopnickiej!
Hu! Hu! Ha! Nasza zima zła!
Szczypie w nosy, szczypie w uszy...
Malvy jak drzewa podrosną to będzie lepiej za kilka lat, a za 10 na pewno
Wtedy wręcz inny mikroklimat się wytworzy. Góry bardzo urozmaicają widok i chyba pobudzają wyobraźnie, ale morze tez bardzo lubię i mogę się wgapiać w nie godzinami. Natomiast drażnią mnie tereny płaskie jak stół i to ciągnące się kilometrami
Ewelinko ja niby też chodzę z przymusu, ale sobie go chwalę. Chociaż normalnie potrafię i bez przymusu z aparatem ale w ostatnich dniach aparat zawiesiłam na kołku i drugi raz nie wychodzę
Dzisiaj dopiero skrzypi
Kasiu nie zawiodłaś Małgosi
dziękuję i zaraz poczytam
p.s. no właśnie dobrze pamiętałam że trzeba odczekać
ale tego podłoża raczej nie będę wyprażać
Witaj Asiu
u mnie ciut mniej bo -20, ale jakie to ma znaczenie
czekam zatem na wiosnę i ocieplenie tak do -10!
Jak słusznie Jagoda przywołała wierszyk Marii Konopnickiej!
Hu! Hu! Ha! Nasza zima zła!
Szczypie w nosy, szczypie w uszy...
Malvy jak drzewa podrosną to będzie lepiej za kilka lat, a za 10 na pewno
Ewelinko ja niby też chodzę z przymusu, ale sobie go chwalę. Chociaż normalnie potrafię i bez przymusu z aparatem ale w ostatnich dniach aparat zawiesiłam na kołku i drugi raz nie wychodzę
Kasiu nie zawiodłaś Małgosi
p.s. no właśnie dobrze pamiętałam że trzeba odczekać
Witaj Asiu