Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Post »

Piękny pejzaż ;:167
U mnie niestety nie ma takich drzew na horyzoncie, zazdroszczę :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko u nas wiatry są na porządku dziennym! u sąsiada na górce to dopiero są zaspy na podwórku :;230

Malvy pamiętam Twój bezmiar pól :shock: u nas na szczęście pagórki, górki, skałki i lasy!
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Bezmiar to dobre określenie Marysiu, do teraz nie mogę uwierzyć gdy w pogodne dni widzę z okna miejscowości oddalone nawet o 10 km! ;:oj i to w każdą stronę ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Eee to nic nadzwyczajnego ja od siebie widzę w niektórych miejscach Kraków, a mam do niego drogą 14 km, a nawet Babią Górę widzę ;:204
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

To mi w sumie ulżyło, bo myślałam, że moja miejscówka to szczyt wygwizdowa, ale może jednak mieszczę się w standardach? :wink:
Gdyby jeszcze tylko tak nie wiało... moje przystrzyżone w zapałki tujki zaczęły ostatnio sprawdzać jaki widok by miały, gdyby rosły metr dalej ;:222
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu...nie do wiary, Kraków. :shock: . Ja najdalej blok naprzeciwko. ;:306
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Piękne te pola, wychłostane mroźnym wiatrem ;:215 Ja na szczęście nie wystawiłam nawet nosa na zewnątrz, bo wyjątkowo źle znoszę chłody. Dobrze, że zimę u Ciebie mogę podglądnąć ;:306
Dziewanna jest na prawdę nieprzeciętnej urody. Ciekawa jestem, gdzie się chowa, że nie widziałam jej u Ciebie, choć byłam kilka razy ;:204

Maryś, co do prażenia ziemi. Tej z Hollasu lepiej do piekarnika nie dawać. Są w niej startowe dawki nawozów i wysoka temperatura może wszystko zniszczyć. Pamiętam jak gdzieś tłumaczył, co ze związkami chemicznymi dzieje się przy takim wypiekaniu i nawet o toksycznych związkach coś było.
Może Kasia- jako detektyw forumowy znajdzie?
Jeśli podłoże nie było trzymane w złych warunkach, a Polan o takie nie podejrzewam- to nie powinno być tam żadnych mieszkańców ;:333

A jeśli już o mieszkańcach piszę. Ziemiórki to chyba najbardziej podstępne stworzonka, jakie istnieją. Od jesieni nie miałam ani sztuki i byłam z siebie bardzo dumna, wciornastki też wytłuczone. Wysiałam begonie i nagle- ziemiórki ;:oj
Zaznaczę, że nie mam nowych nabytków typu ziemia, rośliny czy cokolwiek innego. One po prostu gdzieś czekały, żeby mi siewki wykończyć na starcie sezonu ;:223

U mnie teraz -11,5 i wciąż temperatura spada :shock:
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Cudne wspominki z lata , te liliowce ;:138 . Zdjęcie zimy i drzew bardzo ładne i dobrze, że przy tych mrozach jest śnieg ;:333 . Czytam o tym, że z powodu ciśnienia lecisz na łeb :( , ja na szczęście nie odczuwam tego tak bardzo ;:224 . Dobrej nocy, pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Malvy u mnie też wieje tylko na szczęście mam trochę starszych drzew, Twoje też urosną tylko chyba drzew nie masz? ;:306

Zuziu mam cudny widok jadąc w kierunku Krakowa już kilkaset metrów za domem mam z góry widok na Kraków, a potem jadąc Olkuską widzę całą panoramę Tatr, a jak dobra widoczność to nawet Słowackie i caluśkie pasmo gór ;:215

Małgosiu ;:168 oj tak wychłostane to one są ;:306 Ja gorzej znoszę różnice ciśnienia i tej nocy ma być najwyższe, jak przeżyje to będę żyła ;:306 Dziewanna niepozorna kwitnie vis a vis kurzego wybiegu w lipcu.
Nie nie będę prażyć tej ziemi, ja prażyłam kiedyś taką co leżała w ogrodzie i obawiałam się tak ślimaków, roju dżdżowniczek i innych wijów, ale ta na pewno nie ma lokatorów. Tym bardziej że leżała w sklepie nie na podjeździe.
Małgosiu ziemiórki przyleciały od sąsiadów, ale mnie się wydaje że fruwające nie są groźne tylko larwy i ja miałam ziemią z larwami w środku bo jak zaczęłam traktować je chemią to potem nawet nie wyfrunęły. Teraz czasem cos mi przeleci ale pojedynczych się nie obawiam ;:185
Kiedyś w pracy też miałyśmy plagę ziemiórek i wytępiłyśmy wyciągiem z czosnku, waniało ale nic nam do nosa nie wchodziło ;:306 to może podlej parę razy ;:219
Małgoś u mnie -17 :shock: Byle do wiosny ;:196

Witaj Ewelinko :wit ja parę spacerków odbyłam, ale z radością bo niedługie i pogoda była radosna mimo że mroźna. Poza tym ja jak nie przejdę się po powietrzu to czuję się niedotleniona ;:306 muszę ;:65
Kochana jak będziesz w moim wieku to może się zmienić wrażliwość na zmiany ciśnienia, pogody itp. Kiedyś nawet się nie zastanawiałam nad wieloma przypadłościami :uszy
Dziękuję za pochwały liliowców i trzymaj się cieplutko ;:196 Dobrej nocy :!:
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

I tych drzew starych jak Twoje Marysiu mi brakuje, nie żebym nie miała żadnych :wink: Głóg, świerki, sosna, cisy, brzoza, graby, tuje, tylko wszystko mojej wysokości i to tej bez obcasów (ja bez obcasów, nie rośliny :D ) więc to trochę potrwa... Sąsiedzi też zaczęli powoli sadzić, to się zrobi w końcu zielono... kiedyś ;:173
Panoramę Tatr masz, mówisz... jak ja uwielbiam widok gór, po stokroć bardziej niż morze, bo morze jest... za płaskie ;:306
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Marysiu i ten skrzypiący śnieg pod butami ;:108 . Bardzo to lubię :lol: . Ja też troszkę byłam na zewnątrz ale raczej z przymusu ;:306 .
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

asikowo
100p
100p
Od: 10 kwie 2016, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzien Dobry Marysiu! Zapisuje sie i ja! Mam nadzieje ze dzisiaj to juz ostatni taki mroźny dzien. Teraz mamy w Tarnowie -22 stopnie...brrrr.... oby do wiosny!:)
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu tak ,też mam taką nadzieję,jesteś blisko mnie!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!
Jak słusznie Jagoda przywołała wierszyk Marii Konopnickiej!
Hu! Hu! Ha! Nasza zima zła!

Szczypie w nosy, szczypie w uszy...

Malvy jak drzewa podrosną to będzie lepiej za kilka lat, a za 10 na pewno ;:333 Wtedy wręcz inny mikroklimat się wytworzy. Góry bardzo urozmaicają widok i chyba pobudzają wyobraźnie, ale morze tez bardzo lubię i mogę się wgapiać w nie godzinami. Natomiast drażnią mnie tereny płaskie jak stół i to ciągnące się kilometrami ;:223

Ewelinko ja niby też chodzę z przymusu, ale sobie go chwalę. Chociaż normalnie potrafię i bez przymusu z aparatem ale w ostatnich dniach aparat zawiesiłam na kołku i drugi raz nie wychodzę ;:185 Dzisiaj dopiero skrzypi ;:306

Kasiu nie zawiodłaś Małgosi ;:306 dziękuję i zaraz poczytam ;:180

p.s. no właśnie dobrze pamiętałam że trzeba odczekać ;:215 ale tego podłoża raczej nie będę wyprażać ;:185

Witaj Asiu ;:168 u mnie ciut mniej bo -20, ale jakie to ma znaczenie ;:306 czekam zatem na wiosnę i ocieplenie tak do -10!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”