Dzisiaj jak co roku po Nowym Roku odwiedziłam sklep Polanu w Krakowie. To taki mój rytuał otwierania nowego sezonu ogrodowego
 To sklep z tradycjami, z dostępem do półek, można sobie pomacać, poczytać, wybrać i nawet odłożyć nasionka i inne pomoce ogrodowe. Nikt tu nikogo nie popędza, nie wypytuje i nie namawia
 To sklep z tradycjami, z dostępem do półek, można sobie pomacać, poczytać, wybrać i nawet odłożyć nasionka i inne pomoce ogrodowe. Nikt tu nikogo nie popędza, nie wypytuje i nie namawia  Jednak panie zawsze są bardzo pomocne i fachowo udzielą wszelkich rad
 Jednak panie zawsze są bardzo pomocne i fachowo udzielą wszelkich rad  
 Niestety moje zakupy coraz bardziej się zawężają zważywszy na rosnące zapasy materiału siewnego
 ale tradycji musiało się stać zadość
  ale tradycji musiało się stać zadość  
 Zakupiłam już podłoże do wysiewu, 10 l perlitu i takie tam!

Miałam rok temu pecha z podłożem kupionym w Auch, mój sklep na Imbramie zlikwidowali to panie w polanie poradziły takie podłoże, czy ktoś go zna?

Nie mogłam się oprzeć paru torebeczkom nasion pomidorów

ale i tak wcześniej wypatrzyłam coś innego i muszę domówić, bo za nic nie mogłam sobie przypomnieć, a chciałam tego pomidora http://esklep-nasiona.pl/wysoki/207-pom ... ia-f1.html . Przesyłka widzę jest darmowa więc nie będzie problemu.
Kupiłam jeszcze takie cudo

bo do tej pory nie udało mi się wyhodować swojego arbuza

Iwonko i uległam Twoim zachętom

Na liściach laurowych odkryłam tarczniki i sprawdzę działanie tego cuda, jak zadziała kupię większe opakowanie

Zapraszam do odwiedzania Wiejskiego ogrodu

Jak wiesz ja nic nie kupuję, ale takie widoki kuszą , oj kuszą ;)
 Jak wiesz ja nic nie kupuję, ale takie widoki kuszą , oj kuszą ;)

, no musi się sprawdzić, bo przecież obiecali
, no musi się sprawdzić, bo przecież obiecali  , zakupy już poczynione, no i fajnie, bliżej do wiosny, ale tym czasem to widzę u Ciebie śnieżną zimę
 , zakupy już poczynione, no i fajnie, bliżej do wiosny, ale tym czasem to widzę u Ciebie śnieżną zimę  
 Zawsze kupuję z Hollasu ( i do wysiewu i te potrzebne na późniejszych etapach) i jestem z niego bardzo zadowolona.
 Zawsze kupuję z Hollasu ( i do wysiewu i te potrzebne na późniejszych etapach) i jestem z niego bardzo zadowolona.