Ogródek Goni@k
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Geniue-genia pisze:Witaj Goni@k jestem pierwszy raz u Ciebie pospacerowałam trochę po Twojej działce. Bardzo mi się podobają te zdjęcia oszronione.
Genia

Miło Cię gościć w moich zielonych progach

Ja też bardzo lubię takie oszronione klimaty ,widok ogrodu pokrytego szadzią jest wręcz bajkowy .
Znalazłam jeszcze kilka foek z zeszłego roku kiedy to pierwszy przymrozek pojawił się o wiele wcześniej .

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piękny widoczek pod warunkiem że pojawia się w odpowiedniej porze.
Kiedy ścina kwiaty w pełni rozkwitu to już mniej cieszący widok.

Kiedy ścina kwiaty w pełni rozkwitu to już mniej cieszący widok.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzień dobry Goniu,
zwiedziłam Twój ogród od A do Z, oczywiście głównie oglądając zdjęcia. Poczytałam też co nieco, ale wszystkiego nie dałabym rady
Kaskada wspaniała, nadaje ton całemu ogrodowi, ale rozumiem, że takie właśnie było założenie. Rośliny masz ciekawe i pięknie Ci się rozrastają, kiedy czytałam o Twoich przedurlopowych porządkach, to aż żałowałam, że nie mogłam tych odrostów, które cięłaś i wyrzucałaś dostać, bo jak pewnie czytałaś u mnie na razie miejsca mnóstwo, a skalniaki to roślinki, które raczej bez problemu u mnie rosną. Na przyszłą wiosnę/lato uśmiecham się o to, co będziesz ograniczać u siebie, jeśli można
Skalniak jest bardzo przemyślany i estetycznie satysfakcjonujący w pełni. Podziwiam, że sami go zrobiliście, do tego potrzeba już trochę wyobraźni.
Liliami już się zaraziłam wcześniej, więc Twoje mnie tylko upewniły w chęci zakupu. Napisz jak nazywa się Twoja miniaturowa różyczka na skalniak (pewnie pisałaś, ale nie doczytałam) i czy faktycznie jest miniaturowa.
Aha, jeszcze mam prośbę, jeśli to możliwe podpisuj nazwy pod zdjęciami roślin, bo tyle ładnych egzemplarzy pokazujesz, a ja wielu nie znam z nazwy. Wtedy Twój wirtualny ogród będzie pełnił też chlubną edukacyjną rolę
Pozdrawiam serdecznie
zwiedziłam Twój ogród od A do Z, oczywiście głównie oglądając zdjęcia. Poczytałam też co nieco, ale wszystkiego nie dałabym rady

Kaskada wspaniała, nadaje ton całemu ogrodowi, ale rozumiem, że takie właśnie było założenie. Rośliny masz ciekawe i pięknie Ci się rozrastają, kiedy czytałam o Twoich przedurlopowych porządkach, to aż żałowałam, że nie mogłam tych odrostów, które cięłaś i wyrzucałaś dostać, bo jak pewnie czytałaś u mnie na razie miejsca mnóstwo, a skalniaki to roślinki, które raczej bez problemu u mnie rosną. Na przyszłą wiosnę/lato uśmiecham się o to, co będziesz ograniczać u siebie, jeśli można

Skalniak jest bardzo przemyślany i estetycznie satysfakcjonujący w pełni. Podziwiam, że sami go zrobiliście, do tego potrzeba już trochę wyobraźni.
Liliami już się zaraziłam wcześniej, więc Twoje mnie tylko upewniły w chęci zakupu. Napisz jak nazywa się Twoja miniaturowa różyczka na skalniak (pewnie pisałaś, ale nie doczytałam) i czy faktycznie jest miniaturowa.
Aha, jeszcze mam prośbę, jeśli to możliwe podpisuj nazwy pod zdjęciami roślin, bo tyle ładnych egzemplarzy pokazujesz, a ja wielu nie znam z nazwy. Wtedy Twój wirtualny ogród będzie pełnił też chlubną edukacyjną rolę

Pozdrawiam serdecznie
-
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
Dla nas,ogrodników mróz zawsze przychodzi za wcześnie a zima zaskakuje nas podobnie jak drogowcówkogra pisze:Piękny widoczek pod warunkiem że pojawia się w odpowiedniej porze.
Kiedy ścina kwiaty w pełni rozkwitu to już mniej cieszący widok.![]()

Myślę ,że taki przymrozek nie wyrządzi szkód roślinom .Kocina pisze:Ślicznie wyglądają oszronione rośliny
Ale Kogra ma rację - jak widziałam większość planuje ostatnie patulenia na weekend. Zastanawiam się jak tam po tych przymrozkach moje nieokopczykowane bidule
Kopczykowanie należy wykonanać dopiero wtedy jak ziemia lekko zamrarznie .
Ja też w tym roku jestem nieprzygotowana do zimy a na dodatek kupiłam w tym sezonie sporo roślin ,które wymagają zabezpieczenia na zimę

Aniu(kubanki) przypomnij się wiosną ,na pewno znajdą się jakieś skalniaczki dla Ciebie.Mając taki teren można sadzić wszystko bez ograniczeń

Pytasz o różyczkę na skalniaczku ,otóż ona jest faktycznie miniaturowa ale kupowałam ją jako bezimienną .
Postaram się na przyszłość opisywać roślinki na swoich fotkach , oczywiście w miarę mozliwości.
Miiriam ,miło było Cię gościć

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ja też nie okryłam jeszcze róż.
Młode tegoroczne są w szklarni a okrywanie zacznę jak ziemia przymarznie.
Młode tegoroczne są w szklarni a okrywanie zacznę jak ziemia przymarznie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu(kubanki) przypomnij się wiosną ,na pewno znajdą się jakieś skalniaczki dla Ciebie.Mając taki teren można sadzić wszystko bez ograniczeń
Pytasz o różyczkę na skalniaczku ,otóż ona jest faktycznie miniaturowa ale kupowałam ją jako bezimienną .
Postaram się na przyszłość opisywać roślinki na swoich fotkach , oczywiście w miarę mozliwości.
Trzy razy dziękuję
Masz rację z tym miejscem. Na początku nie miałam pojęcia w jaki sposób to zagospodarować, ale kiedy powstały ścieżki dzielące teren na mniejsze segmenty pojawiły się pierwsze koncepcje, a od czasu kiedy jestem na forum (bardzo niedawno
) mam coraz to nowe pomysły. Wszystko co miało być zmienione w ogród jest już w głowie rozplanowane 

Trzy razy dziękuję

Masz rację z tym miejscem. Na początku nie miałam pojęcia w jaki sposób to zagospodarować, ale kiedy powstały ścieżki dzielące teren na mniejsze segmenty pojawiły się pierwsze koncepcje, a od czasu kiedy jestem na forum (bardzo niedawno

Witam serdecznie
Gosiu masz piękny ogród i tyle różnych roślin że ja to tylko mogę zazdraszczać .
Bardzo podobają mi się trawy i hibiskus ,latem też chce sobie takiego sprawić .
Skalinki ....mogę tylko powtórzyć za innymi PIĘKNY
Myślę ,że wszystkie jałowce pięknie będą rosły i żywopłot będzie bardzo ładnie się prezentował .
Co do liliowców to też powiem co inni są piękne .
Pozdrawiam serdecznie

Gosiu masz piękny ogród i tyle różnych roślin że ja to tylko mogę zazdraszczać .
Bardzo podobają mi się trawy i hibiskus ,latem też chce sobie takiego sprawić .
Skalinki ....mogę tylko powtórzyć za innymi PIĘKNY

Myślę ,że wszystkie jałowce pięknie będą rosły i żywopłot będzie bardzo ładnie się prezentował .
Co do liliowców to też powiem co inni są piękne .
Pozdrawiam serdecznie
Jako, że dawno mnie nie było, nie mogłem się zatrzymać wyłącznie na ostatnich wpisach, bo mimo, że zimowa sceneria zachwyca kunsztem, to jednak nie ma to jak ogród przybrany w bardziej ciepłe barwy. "Lodowa" relacja, ukazała, że jesteś posiadaczką pięknych roślin i to bardzo różnorodnych: iglaki, trawy, byliny itd., tak więc sięgnąłem wstecz, aby obejrzeć ewolucję twego ogrodu. Bardzo udane kompozycje zarówno te na rabatach jak i w pojemnikach, o których walorach dekoracyjnych przekonałem się już w poprzednim sezonie. Skalniak nabrał nowego wyrazu, widać że czas mu sprzyja, wraz z oczkiem, to wciąż jedno z najładniejszych widoków, jakie widziałem. Jałowce Blue Arrow ładnie wyglądają jako żywopłot, sam miałem je zastosować, ale wietrzne, a tym samym mroźne stanowisko nie bardzo mi na to pozwalało. Jak osiągną duże rozmiary, będą super barierą z wysokimi walorami dekoracyjnymi.
Miło było znów pospacerować u Ciebie i zobaczyć co nowego
Życzę słońca
Miło było znów pospacerować u Ciebie i zobaczyć co nowego

Życzę słońca