Ogródek Goni@k

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Goni@k jestem pierwszy raz u Ciebie pospacerowałam trochę po Twojej działce. Bardzo mi się podobają te zdjęcia oszronione.

Genia
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

e-genia pisze:Witaj Goni@k jestem pierwszy raz u Ciebie pospacerowałam trochę po Twojej działce. Bardzo mi się podobają te zdjęcia oszronione.

Genia
Witaj Geniu :D
Miło Cię gościć w moich zielonych progach :wink: :D
Ja też bardzo lubię takie oszronione klimaty ,widok ogrodu pokrytego szadzią jest wręcz bajkowy .
Znalazłam jeszcze kilka foek z zeszłego roku kiedy to pierwszy przymrozek pojawił się o wiele wcześniej .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Piękny widoczek pod warunkiem że pojawia się w odpowiedniej porze.
Kiedy ścina kwiaty w pełni rozkwitu to już mniej cieszący widok. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Ślicznie wyglądają oszronione rośliny :)
Ale Kogra ma rację - jak widziałam większość planuje ostatnie patulenia na weekend. Zastanawiam się jak tam po tych przymrozkach moje nieokopczykowane bidule :?
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj i zapraszam ćię do mnie na kawkę
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Dzień dobry Goniu,

zwiedziłam Twój ogród od A do Z, oczywiście głównie oglądając zdjęcia. Poczytałam też co nieco, ale wszystkiego nie dałabym rady :)
Kaskada wspaniała, nadaje ton całemu ogrodowi, ale rozumiem, że takie właśnie było założenie. Rośliny masz ciekawe i pięknie Ci się rozrastają, kiedy czytałam o Twoich przedurlopowych porządkach, to aż żałowałam, że nie mogłam tych odrostów, które cięłaś i wyrzucałaś dostać, bo jak pewnie czytałaś u mnie na razie miejsca mnóstwo, a skalniaki to roślinki, które raczej bez problemu u mnie rosną. Na przyszłą wiosnę/lato uśmiecham się o to, co będziesz ograniczać u siebie, jeśli można :)
Skalniak jest bardzo przemyślany i estetycznie satysfakcjonujący w pełni. Podziwiam, że sami go zrobiliście, do tego potrzeba już trochę wyobraźni.
Liliami już się zaraziłam wcześniej, więc Twoje mnie tylko upewniły w chęci zakupu. Napisz jak nazywa się Twoja miniaturowa różyczka na skalniak (pewnie pisałaś, ale nie doczytałam) i czy faktycznie jest miniaturowa.
Aha, jeszcze mam prośbę, jeśli to możliwe podpisuj nazwy pod zdjęciami roślin, bo tyle ładnych egzemplarzy pokazujesz, a ja wielu nie znam z nazwy. Wtedy Twój wirtualny ogród będzie pełnił też chlubną edukacyjną rolę :)

Pozdrawiam serdecznie
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu - piękne fotki - zapatrzyłam się i siedzę i Ciebie. Ujęcia cudne. Ta pora roku też ma swoje uroki :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Piękny widoczek pod warunkiem że pojawia się w odpowiedniej porze.
Kiedy ścina kwiaty w pełni rozkwitu to już mniej cieszący widok. :wink: :lol:
Dla nas,ogrodników mróz zawsze przychodzi za wcześnie a zima zaskakuje nas podobnie jak drogowców :;230
Kocina pisze:Ślicznie wyglądają oszronione rośliny :)
Ale Kogra ma rację - jak widziałam większość planuje ostatnie patulenia na weekend. Zastanawiam się jak tam po tych przymrozkach moje nieokopczykowane bidule :?
Myślę ,że taki przymrozek nie wyrządzi szkód roślinom .
Kopczykowanie należy wykonanać dopiero wtedy jak ziemia lekko zamrarznie .
Ja też w tym roku jestem nieprzygotowana do zimy a na dodatek kupiłam w tym sezonie sporo roślin ,które wymagają zabezpieczenia na zimę :roll: :lol:

Aniu(kubanki) przypomnij się wiosną ,na pewno znajdą się jakieś skalniaczki dla Ciebie.Mając taki teren można sadzić wszystko bez ograniczeń :D
Pytasz o różyczkę na skalniaczku ,otóż ona jest faktycznie miniaturowa ale kupowałam ją jako bezimienną .
Postaram się na przyszłość opisywać roślinki na swoich fotkach , oczywiście w miarę mozliwości.

Miiriam ,miło było Cię gościć :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ja też nie okryłam jeszcze róż.
Młode tegoroczne są w szklarni a okrywanie zacznę jak ziemia przymarznie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Gosiu, pięknie uchwyciłaś szron na roślinkach. Takie pomalowane mrozem kwiaty i krzewy mają dużo uroku.
Osobiście bardzo lubię takie zdjęcia :wink:
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Aniu(kubanki) przypomnij się wiosną ,na pewno znajdą się jakieś skalniaczki dla Ciebie.Mając taki teren można sadzić wszystko bez ograniczeń :D
Pytasz o różyczkę na skalniaczku ,otóż ona jest faktycznie miniaturowa ale kupowałam ją jako bezimienną .
Postaram się na przyszłość opisywać roślinki na swoich fotkach , oczywiście w miarę mozliwości.

Trzy razy dziękuję :)
Masz rację z tym miejscem. Na początku nie miałam pojęcia w jaki sposób to zagospodarować, ale kiedy powstały ścieżki dzielące teren na mniejsze segmenty pojawiły się pierwsze koncepcje, a od czasu kiedy jestem na forum (bardzo niedawno :)) mam coraz to nowe pomysły. Wszystko co miało być zmienione w ogród jest już w głowie rozplanowane :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
hektores
100p
100p
Od: 14 paź 2008, o 10:35

Post »

przybyłem troche poszpiegowac
skalniak klasa
ale naj.... bardziej mi si podobały te niebieski trawy
pozdrawiam Hektor'es
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witam serdecznie :lol:
Gosiu masz piękny ogród i tyle różnych roślin że ja to tylko mogę zazdraszczać .
Bardzo podobają mi się trawy i hibiskus ,latem też chce sobie takiego sprawić .
Skalinki ....mogę tylko powtórzyć za innymi PIĘKNY :!:
Myślę ,że wszystkie jałowce pięknie będą rosły i żywopłot będzie bardzo ładnie się prezentował .
Co do liliowców to też powiem co inni są piękne .
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Goniu - dziś ogladam Twoj ogród od początku :) .. Coraz bardziej ( o ile to możliwe :) ) mi się u Ciebie podoba ..... Masz wiele ciekawych roslin i fajne rozwiązania :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Grzegorz B

Post »

Jako, że dawno mnie nie było, nie mogłem się zatrzymać wyłącznie na ostatnich wpisach, bo mimo, że zimowa sceneria zachwyca kunsztem, to jednak nie ma to jak ogród przybrany w bardziej ciepłe barwy. "Lodowa" relacja, ukazała, że jesteś posiadaczką pięknych roślin i to bardzo różnorodnych: iglaki, trawy, byliny itd., tak więc sięgnąłem wstecz, aby obejrzeć ewolucję twego ogrodu. Bardzo udane kompozycje zarówno te na rabatach jak i w pojemnikach, o których walorach dekoracyjnych przekonałem się już w poprzednim sezonie. Skalniak nabrał nowego wyrazu, widać że czas mu sprzyja, wraz z oczkiem, to wciąż jedno z najładniejszych widoków, jakie widziałem. Jałowce Blue Arrow ładnie wyglądają jako żywopłot, sam miałem je zastosować, ale wietrzne, a tym samym mroźne stanowisko nie bardzo mi na to pozwalało. Jak osiągną duże rozmiary, będą super barierą z wysokimi walorami dekoracyjnymi.

Miło było znów pospacerować u Ciebie i zobaczyć co nowego :D

Życzę słońca ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”