Pochylony świat na piasku cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

jollla500 pisze:Aniu strasznie się cieszę że jesteś zdrowa.
Co do schodów to nie ważne kto je zrobił , ważne że są superowe i w Twoim ogrodzie :D
Dziękuję Jolllu, bardzo już mi ten kaszel doskwierał, więc naprawdę odetchnęłam.
Ze schodami masz całkowitą rację :)
Aska pisze:Pięknie ujęte oszronione roślinki!
Dziękuję, dziękuję. Staram się, choć fotograf ze mnie średni, jak porównuję moje zdjęcia z innymi ogródkami. Fajnie, że i w tej kwestii można się dzięki forum podszkolić.
hanka55 pisze:Anuś, katalogi ZSP, są na allegro. :P
Zobacz tu.
Ale także w internetowych wydawnictwach rolniczych.
Pogoogluj troszkę :wink:
Bardzo dziękuję Haniu, za tego :wink: też, bo faktycznie leń mnie opanował, wolę wrzucić pytanie na forum, niż coś pomyśleć :) i znaleźć odpowiedź. Dzięki za przywołanie do porządku :)

goni@k pisze:Witaj Aniu :D
Gratulacje z powodu narodzin synka ,bardzo ładny chłopczyk :D :D
Masz nie tylko pole do ........popisu ale także wspaniałą ,zieloną przestrzeń życiową ,która sama w sobie jest piękna .
Ogród zapowiada się interesująco a jak roslinki podrosną będzie super :D
Na piaskach dobrze i bezproblemowo rosną tamaryszki , myslałaś o nich :wink: :D .
Witaj Goniak, bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś. Dzięuję za gratulacje, zachęty i propozycje. Byłam już w Twoim przepięknym ogrodzie (nawet mojemu mężowi zaimponował), ale jeszcze nie zdążyłam do końca obejrzeć, więc wrócę niebawem :) Czekaj na mnie.
Jacek P.... pisze:Witaj Aniu! Cieszę się, że jesteś zdrowa :!: Zdjęcia zrobiłaś super, ale najbardziej robią na mnie wrażenie wszystkie te kamienne elementy Twojego ogrodu - ścieżki, schody, murek i same kamienie a raczej głazy :!: Masz niepowtarzalny, unikatowy ogród dzięki temu. I jeszcze słówko o stromiznach. My tu się głowimy i troimy, by usypać górkę, by zrobić skalniak, by zróżnicować teran, a Ty to już masz wszystko gotowe i w naturze :!: Jesteś szczęściara i wykorzystuj atuty Twojego ogrodu a stworzysz cudo :!: Czego Ci z całego serca życzę :)
Dziękuję za komplementy i zachętę do dalszego działania. Mam nadzieję, że uda mi się stworzyć ciekawy i przyjemny dla oczu i nie tylko ogród, w którym będę się dobrze czuła z rodziną i znajomymi, kto wie, może także tymi forumowymi :)

Tija, Geniu i Marylo, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu :wit
Na wstępie, gratulacje z okazji narodzin synka ;:215

Przespacerowałam się dziś po Twojej, naprawdę fantastycznie, ukształtowanej działce ;:224 Kiedy te wszystkie nierówności terenu zarosną kiedyś rośliny, będzie bosko z tą kamienną oprawą :shock: Z całą pewnością Twojemu ogrodowi nie grozi monotonia :D Pięknie wyglądają te kamienne 'strumienie' ścieżek, murki oporowe, skalniaki i fntastyczne głazy. Pracy przed Tobą jeszcze mnóstwo, ale to taki rodzaj harówki, który się nigdy nie nudzi, chociaż czasem człowiek skonany do domu przychodzi ;:109
Ja też od lat walczę z piachem, ale u mnie jest on innego rodzaju. Drobny, siwy jak popiół, a jak głebiej kopię, dopiero zaczyna się żółty, ale też taki drobny :evil:

Hosteczki bardzo ładne :D Jak trochę podrosną zrób im zdjęcie i wrzuc na forum do tematu identyfikacja host, może Tomasz je rozpozna :wink:

Miłego dnia Ci życzę, może u Ciebie jest ładniej, bo u mnie szaro i ponuro, leje jak z cebra :(
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aneczko :D dużo słoneczka życzę
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

roślinki wyglądają pięknie oszronione pierwszym przymrozkiem :)
Awatar użytkownika
*TOMEK*
200p
200p
Od: 11 lis 2008, o 18:22

Post »

Witam... Te muchomory czerwone rosną na leśnej części ogrodu ?
Tomek
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

*TOMEK* pisze:Witam... Te muchomory czerwone rosną na leśnej części ogrodu ?
Witaj Tomku :)

Tak, o ile w ogóle istnieje taki podział. Nawet nie wiemy dokładnie jaki jest podział na ogród leśny i przydomowy.

Ten przydomowy powstaje trochę z musu na terenie, który został rozgrzebany pod budowę domu. Na początku traktowany był trochę jak zło konieczne, padało pytanie: Co my z tym terenem zrobimy???
Teraz jest radość tworzenia i planowania.
W leśnej części dużo atrakcji ;:177 muchomory są bardziej fotogeniczne, ale prawdziwki, maślaki i gąski - smaczniejsze. Z prawdziwków własnych mamy już drugi rok z rzędu wigilijne uszka, sporo tego w sezonie wyrasta :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
*TOMEK*
200p
200p

Post »

Jest coć pięknego w tej części leśnej... Takiej nienaruszonej... Rośnie kilka gatunków grzybów czyli dobrze się tam czują... Fajnie tak móc oglądać te naturę... Tak blisko domu... ŚLICZNY OGRÓD !
Tomek
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

tylko pozazdrościć. mało kto może sobie nazbierać grzybki w ogródku :lol: :lol:
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

I ten szum w zimowe noce...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
*TOMEK*
200p
200p

Post »

I ten zapach w wiosenny poranek...
Tomek
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

...świergot ptaków już o świcie...
Ciekawe, Kubanko, czy nachodzą Was leśne zwierzęta? Może znalazłaś jakieś ślady w ogrodzie? :lol:
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie mili goście,
Oranio, oczywiście, że nachodzą nas leśne zwierzęta. Dawniej jak nie było jeszcze naszego domu miały tu wodopój, w źródlisku, które jest na sąsiedniej działce taty. Zawsze pełno było tropów. Oczywiście są sarny, zające, jelenie, a z troszkę rzadszych łosie. Jak one przebiegną gdzieś po działce, to już są poważne straty w roślinności, bo to zwierzęta tak duże jak konie, a chyba masywniejsze. Niesamowita sprawa zobaczyć takie zwierze z okna własnego domu :) Nie jest to częsty widok, ale się zdarza.
Jest dużo trudności i niedogodności w mieszkaniu na wsi, kiedy i tak trzeba co dzień dojeżdżać do miasta, ale takie chwile wynagradzają te wszystkie trudy. Nie wyobrażam sobie powrotu do miasta.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aniu czytałaś informację Administratora . Wejdz na mój wątek drugi
Genia
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

(...) Nie wyobrażam sobie powrotu do miasta.
a w mieście, powietrze ciężkie od pyłu z węglowych pieców, smród palonych opon ( bo wyskokokaloryczne) rozkłada się po białym puchu, w gardle drapie od smrodo-pyłów.
A Ty, masz łosie, Anuś.... :cry:
Awatar użytkownika
*TOMEK*
200p
200p

Post »

... a daniele są u Ciebie ?
Tomek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”