Pochylony świat na piasku cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Aniu widoczki masz ciekawe, ale wiosną to dopiero będą widoki...A teraz to lepiej siedzcie w domu bo zimno.. U nas dzisiaj było 4 stopnie...Pierwszy raz w tym roku taka temperatura....ale zimnica...brrr
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2008, o 11:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kubanki, masz ten sam problem, co ja - wszystko pięknie, ładnie, ciekawe odmiany, tylko czemu to wszystko nie wygląda od razu tak, jak wyglądac będzie za parę lat? :lol:
Laurowiśnię też mam, ale nie 'Otto", rosnie mi koło ściany domu - jak myslicie, okrywać ją?
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witaj Aneczko Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

tu.ja pisze:Ja jeszcze porządków nie zakończyłam a co dopiero mówić o zabezpieczaniu roślin.
Witaj Izo, my jeszcze też nie wszystko przygotowaliśmy do wiosny. Sporo sprzątania nam jeszcze zostało. My tak trochę z doskoku działamy.
Jola i Marek pisze:Aniu widoczki masz ciekawe, ale wiosną to dopiero będą widoki...A teraz to lepiej siedzcie w domu bo zimno.. U nas dzisiaj było 4 stopnie...Pierwszy raz w tym roku taka temperatura....ale zimnica...brrr
Witaj Jolu, mam nadzieję, że wiosną będę się miała wreszcie czym pochwalić, że roślinki troszkę podrosną i będę miała coś na wymianę. Nie mogę się tej wiosny doczekać, a tymczasem u nas też zima nadchodzi, bo wieczorem zrobiło się -3 stopnie.

Witaj Jollu, dziękuję za szampana, chwilowo nie piję :) Mam teraz mało czasu na odwiedziny, ale w wolnej chwili do Ciebie na pewno wpadnę :)

kocurek pisze:Kubanki, masz ten sam problem, co ja - wszystko pięknie, ładnie, ciekawe odmiany, tylko czemu to wszystko nie wygląda od razu tak, jak wyglądac będzie za parę lat? :lol:
Laurowiśnię też mam, ale nie 'Otto", rosnie mi koło ściany domu - jak myslicie, okrywać ją?
Witaj Kocurku, własnie, właśnie. Z jednej strony dokładnie tak jak piszesz, a z drugiej dobrze, bo jest więcej radości z obserwacji życia tych naszych roślinek.

Ja myślę, że warto okryć, jak będą mrozy poniżej -5 jakiś czas, zwłaszcza jak do tego wiatr i brak śniegu dojdzie.

Czemu nie ma Twojego ogródka. Widziałam wątek o roślinkach doniczkowych, ale ja ich nie lubię oglądać, bo i tak nie mogę uprawiać, ze względu na alergię dzieci. Mam tylko parę kaktusów.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witaj Aniu przyniosłam szampana na przywitanie , bo po raz pierwszy jetem u Ciebie. Rozumię doskonale że nie możesz się napić hi hi ale może kiedyś .Aniu jak będziesz miała czas , zapraszam Cię do siebie Obrazek dobranoc Aniu
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Świat na piachu pięknieje w oczach. Gratulacje :)
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobranoc Jollu.

Dziękuję Priam, mam nadzieję, że Twoje słowa staną się faktem wiosną, choć przyznam, że i ja już teraz zauważam zmiany na + przy porównaniu ze zdjęciami sprzed 2 i 3 lat :)

Choćby tak to wszystko wyglądało 3 lata temu:

Obrazek

A to porównanie tego samego fragmentu: pierwsze zdjęcie z lipca 2007, drugie z sierpnia 2008. Jest pewna różnica :wink:

Obrazek Obrazek
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu, zajrzałem do Ciebie, u Ciebie ,gwarno i ludno, nie wiem jak Ty znajdujesz czas na pracę przy komputerze, mając tyle obowiązków rodzinnych i prac w ogrodzie. Martwisz się że wszystko takie małe, i zastanawiasz się kiedy to urośnie. Odpowiadam Ci że szybciej niż Tobie się wydaje, mając tyle obowiązków co Ty , ani się nie spostrzeżesz jak szybko zrobi się u Ciebie "busz" i trzeba będzie brać nożyce by ograniczyć wielkość rośliny. Pozdrawiam. Tadeusz.
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2008, o 11:57

Post »

kubanki pisze:
Witaj Kocurku, własnie, właśnie. Z jednej strony dokładnie tak jak piszesz, a z drugiej dobrze, bo jest więcej radości z obserwacji życia tych naszych roślinek.

Ja myślę, że warto okryć, jak będą mrozy poniżej -5 jakiś czas, zwłaszcza jak do tego wiatr i brak śniegu dojdzie.

Czemu nie ma Twojego ogródka. Widziałam wątek o roślinkach doniczkowych, ale ja ich nie lubię oglądać, bo i tak nie mogę uprawiać, ze względu na alergię dzieci. Mam tylko parę kaktusów.
Ano, nie ma, bo ogródek mizerny - wszystko młodziutkie, marne :( poza orzechem - samosiejka, którego wcale nie lubię :roll:
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tadeusz48 pisze:Witaj Aniu, zajrzałem do Ciebie, u Ciebie ,gwarno i ludno, nie wiem jak Ty znajdujesz czas na pracę przy komputerze, mając tyle obowiązków rodzinnych i prac w ogrodzie. Martwisz się że wszystko takie małe, i zastanawiasz się kiedy to urośnie. Odpowiadam Ci że szybciej niż Tobie się wydaje, mając tyle obowiązków co Ty , ani się nie spostrzeżesz jak szybko zrobi się u Ciebie "busz" i trzeba będzie brać nożyce by ograniczyć wielkość rośliny. Pozdrawiam. Tadeusz.
Witaj Tadeuszu, czasu faktycznie mam mało, ale zawsze wieczorem po położeniu dzieci staram się na chwilę usiąść do komputera. To taka moja mała przyjemność, chwila relaksu. W ciągu dnia to tak raczej z doskoku, lubię przejrzeć forum w czasie śniadania, jeśli jestem sama, gotując obiad na chwilkę przysiadam do komputera, jeśli akurat Maleństwo śpi i nie ma nic pilniejszego do roboty. Tak więc jak widzisz dla chcącego zawsze się znajdzie jakaś chwilka. To chyba takie małe uzależnienie :)
O tym buszu to już kilka osób mi pisało, ale na razie nie widzę oznak, żeby to miało szybko nastąpić. Jednak wierzę na słowo bardziej doświadczonym i czekam troszkę niecierpliwie.
kocurek pisze:Ano, nie ma, bo ogródek mizerny - wszystko młodziutkie, marne :( poza orzechem - samosiejka, którego wcale nie lubię :roll:
To prawie jak u mnie. Pokaż go w końcu, będziesz także miała pamiątkę w postaci swojego wątku. Wszystkie prace możesz tu udokumentować i nabrać zapału. Zachęty, podpowiedzi i pochwały współforumowiczów działają niczym najlepszy dopalacz :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Super mrozik, u mnie tez było -4 rano,ale teraz słoneczko piękne .
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Dla takich widoczków zima ma rację bytu :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Cześć Aneczko widzę ,że mamy te same myśli. Jak zobaczyłam ogród rano to zamiast do pracy złapałam aparat. Teraz mam wolniejszą chwilkę w pracy. Powrzucam zdjęcia i zapraszam na zimowe widoki, Ale tak za godzinkę. Piękne są te oszronione roślinki, nawet nie jestem zła że tak zimno.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Anuś, piękne nastroje uchwyciłaś.
To takie podglądanie przyrody, pomiędzy etapem życia i śmierci.
Jak wydzieranie tajemnicy życia :P
Oby do wiosny! :lol:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Witaj Aniu :) U mnie tez dzisiaj zimnisko, a na roślinkach toćka w toćkę takie same białe malunki :)
Zazdroszczę, że możesz sobie z okna patrzeć na swój ogródek, ja mam działkę letniskową (choć jesienią też tam przesiadujemy :) .
Gratuluję nowej Pociechy i życzę Wam zdrówka.
Twoje kamienne ścieżki są wspaniałe i wiosną pokażesz nam na pewno piękne widoczki ze swojego ogrodu :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”