Nowicjuszka w ogrodzie
- markussch01
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja byłam we Wrocku na kursie komputerowym jakieś 30 lat temu.
Wtedy komputer miały tylko duże zakłady a sam komputer to była cała hala .
A pamięć miała rozmiary tokarki fabrycznej.
Dzisiaj mieści się w małym pudełku.
Mieszkałam przez miesiąc na kwaterze prywatnej a stołowałam w restauracji węgierskiej.
Żarcie było "ogniste", ale dobre. Potem biegliśmy do winiarni na starym rynku pod ratuszem / chyba, o ile dobrze pamiętam /.
Miło wspominam tamten pobyt.

Wtedy komputer miały tylko duże zakłady a sam komputer to była cała hala .
A pamięć miała rozmiary tokarki fabrycznej.
Dzisiaj mieści się w małym pudełku.
Mieszkałam przez miesiąc na kwaterze prywatnej a stołowałam w restauracji węgierskiej.
Żarcie było "ogniste", ale dobre. Potem biegliśmy do winiarni na starym rynku pod ratuszem / chyba, o ile dobrze pamiętam /.
Miło wspominam tamten pobyt.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Rekonstrukcji cmentarza żydowskiego dokonał kolega - Tadziu Włodarczak 
Cud, nie mężczyzna !
Tu, opisuje swoje przygody i pokazuje rzeźby:
http://classicstonecarver.com/

Cud, nie mężczyzna !
Tu, opisuje swoje przygody i pokazuje rzeźby:
http://classicstonecarver.com/
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariolu ale się uśmiałam ż tej maryski lub konopiicoma95 pisze:Asiu - muszę pomyśleć o tym.... Jak zadzwonię i powiem że w ogórdku rosną knopie czy inne maryśki to może mi przekopią ten kawałek gdzie ma być warzywaniak![]()
Magdo - problem jest jeszcze jeden. Nie mam miejsca na skalniak

Może zadzwoń że u mnie też rosnie i niech nam skopią ogródki - ale frajda patrzeć jak się męczą

Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Dobry wieczór,
przyszłam pooglądać roślinki, a tu zamiast tego prezentacje Wrocławia. Wstyd się przyznać, ale nigdy u Was nie byłam. Trzeba będzie to nadrobić. Dzieci lubią zwiedzać, a to w końcu może być po drodze w góry
Teraz to konkurencją jesteśmy w kwestii "stolica kultury 2016r." Łódź, Wrocław i Toruń.
Mimo to
serdecznie pozdrawiam
przyszłam pooglądać roślinki, a tu zamiast tego prezentacje Wrocławia. Wstyd się przyznać, ale nigdy u Was nie byłam. Trzeba będzie to nadrobić. Dzieci lubią zwiedzać, a to w końcu może być po drodze w góry

Teraz to konkurencją jesteśmy w kwestii "stolica kultury 2016r." Łódź, Wrocław i Toruń.
Mimo to

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Naładowałam baterie i pokażę Wam jakie lilie dostałam. Tej wielkości mam tylko 3-4 cebule, reszta jest już mniejsza....
Cebule zakupione tam gdzie większość z nas kupowała i oczekiwanie sie opłacało. Aż jestem rozczarowana że nie wszystkie są takie wielkie
:):)

Ziiimno się robi.
Trzeba koniecznie weekensd spędzić w ogródku bo nie wiadomo jaka pogoda będzie za tydzień.Na razie zapowiadają ochłodzenie a ja mam nie tylko lilie do wkopania.....
Czytałam że powinno się przygotowując stanowisko pod lilie podsypać piasek do dołka.
Czy ktoś ma większe doświadczenie w temacie ?
Bo moje jest po prostu zerowe
Cebule zakupione tam gdzie większość z nas kupowała i oczekiwanie sie opłacało. Aż jestem rozczarowana że nie wszystkie są takie wielkie

Ziiimno się robi.
Trzeba koniecznie weekensd spędzić w ogródku bo nie wiadomo jaka pogoda będzie za tydzień.Na razie zapowiadają ochłodzenie a ja mam nie tylko lilie do wkopania.....
Czytałam że powinno się przygotowując stanowisko pod lilie podsypać piasek do dołka.
Czy ktoś ma większe doświadczenie w temacie ?
Bo moje jest po prostu zerowe

- Frida
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
Moje lilie "przyszły" wczoraj, wyglądają podobnie. Kilka dorodnych, pozostałe mniejsze. Ciekawe, czy zakwitną, sprzedawca zapewniał, że tak.
Z tym piaskiem to ciekawostka, to chyba dla drenażu? Może do soboty ktoś nas oświeci w "temacie piasku", bo mam podobne jak Ty doświadczenie. A sobotę planuję spędzić w ogrodzie, tak dla zdrowia.
Z tym piaskiem to ciekawostka, to chyba dla drenażu? Może do soboty ktoś nas oświeci w "temacie piasku", bo mam podobne jak Ty doświadczenie. A sobotę planuję spędzić w ogrodzie, tak dla zdrowia.

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
W tej mądrej książce pisało też że niektóre lilie sadzi się płycej ( np. białe i orientalne ) inne głęboko. Lilie podobno same się "podciągną" na odpowiedziną głębokość.....
Jak nikt nie poradzi to zawsze pozostaje mi zawracanie głowy koleżance która ma u siebie pole liliowe. Naprawdę !!! Nie wiem ile ich tam ma ale skoro złodzieje potrafili jej ściąć bodajże 96 sztuk to musi ich mieć chyba kilkaset
Jak nikt nie poradzi to zawsze pozostaje mi zawracanie głowy koleżance która ma u siebie pole liliowe. Naprawdę !!! Nie wiem ile ich tam ma ale skoro złodzieje potrafili jej ściąć bodajże 96 sztuk to musi ich mieć chyba kilkaset

Wstyd się przyznać, ale dopiero dziś połaziłam po twoim ogrodzie. Zazdroszczę ci tych kwiatów. Ty chcesz by twój ogród był bardziej użyteczny, a ja odwrotnie, ale tak jest że zawsze czegoś szukamy...Widzę też, że mamy już wątek z okazji zbliżających się świąt. Dobry pomysł z tymi archeologami. Może i ja go wykorzystam do przekopania drugiej łąki
, ale chyba lepiej wezwać plicję i powiedzieć, że tam są zwłoki. Będzie szybciej. Ja na gruzie, płytach i kamieniach zrobiłam skalniak, bo choć nie było tam cmentarza czy zakładu kamieniarskiego, to poprzednicy zwalali tam pozostałości zabudowań gospodarczych i dachówek.