Niedawno stałam się posiadaczką ogrodu. Ogród jest zagospodarowany i baaardzo ukwiecony. Nie mam specjalnego pojęcia jak się nim opiekować dlatego pomocy szukam właśnie na tym forum i muszę przyznać że już sporo skorzystałam

Chcę by ten ogród był mniej ukwiecony a bardziej użyteczny

Mam zamiar posadzić trochę krzewów i drzew owocowych. Do tej pory było trochę poziomek, truskawki i posadzone w zeszłym roku maliny Polana i Polka. Są też dzrewa owocowe, ale niestety pojawiła się brunatna zgnilizna

Mam starą wiśnię czereśniową która bardzo słabo owocuje, morelę która miała mocno owocować ale nic tego nie zapowiada.... Śliwę, późną gruszę i kilka jabłoni. Drzewa są bardzo stare, poprzedni właściciele odziedziczyli działkę po rodzicach co oznacza ze w rękach tamtej rodziny działka była przez ponad 50 lat !!!
Chciałabym pozostawić te drzewa które będą owocowały, resztę wyciąć i posadzić nowe.
W ogóle to po prostu chcę by rosło w nim coś co sama posadzę lub posieję. Chcę by dzięki temu stała się "moja".
Mam na razie tylko takie dość ogólne zdjęcia ale pokażę jak ta działka wygląda...