Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Post »

;:113 Chyba nie będzie tak źle skoro nazbierałaś tyle sadzonek, uśmiałam się z twojego postu :;230
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bea, a ten kwiatek co Ci M sprezentował, to co to za cudo :?: Teraz dojrzałam, bo wcześniej widoczki przecudne mi zasłoniły świat. I te łany niebieskie też muszę pochwalić. Piękna ta nasza Polska cała :D
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hortensja pnąca ma teraz coś ok. trzech metrów , z tym, że jej wzrost w górę został u mnie ograniczony przez przyrodę, bo gdy miała ok. 1 m, środkowy pęd oderwał sie od gladkiego kamienia w ścianie i wiatr go złamał. Od tamtej pory boczne pędy intensywnie rosły i dopiero po jakimś czasie ich rozgałęzienia pokryły środek. W sumie dobrze wyszlo, bo lepiej porasta ścianę. Z tego wynika, że mozna ją prowadzić świadomym przycinaniem. A pozostawiona sobie podobno dorasta do 10 m ;:224

Ten kwiatek od eMa to floks szydlasty, skalniaczek. Ten oczywiście podpędzony, żeby wcześniej kwitł, na moim skalniaku (tak to nazwijmy, umownie ;:306 ) mam inny kolor i jeszcze nie kwitnie.

Pterodaktyle... To jest całkiem możliwe, bo wczoraj coś przeleciało lotem ślizgowym nad moim podwórkiem, może jeden wypatrzył odpowiednią budkę i rozważa osiedlenie się ;:306 A to się moje psiaki zdziwią... ;:306

Roboty huk, a ja do miasta niestety muszę skoczyć, bo wczoraj zepsuł się dekoder, muszę zgłosić się do cyfry+ po nowy. Niby nie jestem uzależniona od tv, ale jednak bez programu ogrodniczego na Domo ani rusz ;:306 A Małż oczywiście jak zawsze chce obejrzeć mecz :wink:

Zapomniałam pochwalić się moim małym gościem.
To jest Pajcio ;:196 Był u mnie na tzw. tymczasie 1,5 roku temu, gdy był bezdomny, znalazł doskonały dom i bardzo go kochają, ale jego pani poleciała do Stanów na ślub córki i psinek jest u mnie na "przechowaniu" :) Wolontariuszka, która pierwsza miała kontakt z nim, nadała mu imie Spajki od ang. spike, ale jakoś mi to do niego nie pasowało i mówiłam do niego Pajko, potem zdrobniale Pajcio. Pani, ktora go adoptowała uznała, że to do niego pasuje i tak zostało :)

Pajcio ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pajcio jest malutki i uroczy, ale obcych chce zjeść :lol: Czuje się u mnie dobrze, bo zna mnie, Tami i miejsce. Najpierw bał sie trochę Larsa, ale Lars jest przyjazny wobec wszystkich psów i szybko się zaprzyjaźnili. Zabawnie wygląda, gdy na spacerze Pajcio koniecznie chce dotrzymać kroku Larsowi ;:306
Bea
x-sz-i
---

Post »

Pajcio o wiele bardziej do niego pasuje Spajk to imię dla większego psa moim zdaniem.
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Dzięki Bea świadome przycinanie to jest to co ograniczy przyrost do max. 2m u mnie :D

Psinek ma podobną śmieszną mordkę do kundelka szczeniaczka który przyszedł swego czasu za moją babcią do rodziców i pozostał. Byłem wtedy piękny i młody na tzw. wylocie i miałem co inne w głowie, obowiązki wychodzenia z Pikusiem przeszły na rodzeństwo ;:306
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Leje.
Bea
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Syringa pisze:Leje.
ano... i zimno...i paskudnie...ale podobno od jutra lepiej :wink: Twoja hortensja pnąca ruszyła u mnie z kopyta, pokażę w swoim wątku ale całkiem raźno zmierza w kierunku jesiona, który ma obrosnąć.... niech więc na te 10 metrów rośnie :)
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Syringa pisze:Leje.
i sypie gradem ;:202
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pajcio mi się podoba bardzo. Śliczny psiak, ciekawe dlaczego taki nielubiący ludzi?? Pysk ma przyjemny...I kolorowy taki, Fajny piesek. Dla mnie wszystkie są fajne...i mądre, tylko czasami na złych właścicieli trafiają.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Jaki fajny piesioO. Rudo-biały pyszczek ;:oj
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Pogoda jaka jest, każdy widzi.
Prognozy są dość zabawne, wersja codziennie inna. Wczoraj zapowiadali deszcz na dziś i słońce na jutro, dziś na jutro zapowiadają deszcz, a slońce na środę. No, mam nadzieję, że tego slońca doczekam się w tym tygodniu, bo robota stoi, a to wkurza moją mocno osłabioną neurotoksynami psychikę ;:219

Spacer

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Bea
x-sz-i
---

Post »

Oj chyba nie jest tak źle na spacery możesz chodzić u mnie pogoda jeszcze gorsza, fajnie iść na spacerek z taką ferajną :D Twoje psy nie łapią kleszczy? u mnie są takie straszne kleszcze tyle już kotom nawyciągałam :shock:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Okolice do spacerów masz niesamowite. Choć ja tez nie mogę narzekać, u Ciebie jest tak ... zupełnie inaczej :D
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Ten spacer był w sobotę, gdy nie padało i chwilami nawet poświeciło słońce.
Spacer był "przyokazyjny" :wink: czyli taki, kiedy jedzie sie do miasta na zakupy i coś załatwić i zabiera sie psy ze sobą, Po drodze do miasta zatrzymuje sie w jakimś spacerowym miejscu, psy pobiegają, dostają pić, jedzie się do miasta, psy zostają w aucie i odpoczywają, a w drodze powrotnej znów zatrzymuje się w na spacer, optymalnie w innym miejscu, ale równie dobrze w tym samym, psy i tak są zadowolone :wink:
Jako że to mój samochód jest psim samochodem, bo z tyłu siedzenia zostały wyjęte i robi za małe kombi, gdzie swobodnie zmieszczą sie nawet trzy spore psy - to pojechaliśmy moim. Zwłaszcza, że w Małża aucie nie da sie położyć czy wyjąć siedzenia z tyłu, a na kanapie trzy psiaki by sie nie zmieściły, no i Małż właśnie poodkurzał sobie i wypucowal w środku, więc tym bardziej... To nawet musiało dość zabawnie wyglądać: wysoki facet, szeroka kobieta :wink: i trzy psy w małym samochodziku nie pierwszej młodości, a potem jeszcze zakupy i kółka do przyczepki, które M kupił w casto, bo tworzy przyczepkę do traktorka ;:172 ...Ale co tam, nie takie rzeczy w życiu sie robiło, prawda? ;:304

A dziś pogoda jest taka:

Gdy rano wstałam, zobaczyłam taki dach stodoły
Obrazek

Tawuła wczesna zaczęła kwitnąć, ale dziś to nie bardzo widać z daleka, ile z tego to kwiatki, a ile śnieg
Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

ŚNIEG :shock: Bea, u mnie tez rano sypało, ale to raczej takie resztki, pewnikiem przyciągnięte od ciebie i już śladu nie ma 8-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”