Dom w odcieniach zieleni (2)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dom w odcieniach zieleni (2)

Post »

Wiktorio nowości superowe ;:138 Niech szybko się zadomowią i puszczą korzonki :heja
A dipladenia to rzeczywiście zrobiła niespodziankę - pięknie kwitnie.
A jak masz zamiar przechować aptenię?
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilez u ciebie nowości, pięknie. A aptenia niesamowicie ogromna;) :wit
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit ałe u ciebie nowosci ;:oj ;:138
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

o ja Cie ;:202 ile nowości ;:138 i Ty masz to gdzie pomieścic jeszcze??? ;:224 ja zakupom mówię już dość ;:124
za zimowanie dalii tez się nie brałam, poleciały do kosza ;:222 za szybko postanowiły skończyć swój żywot a ja nie byłam gotowa na takie niespodzianki i cóż... ;:170 za to myslę, że pelargonie można przezimować... tylko jak ktoś mnie poinstruuje jak ;:224

aha, aptenię widzę już 2 raz w ciągu 2 dni - że też Wy umiecie się nią zajmować ;:180 ja swoje 2 szczepki nie dopuściłam nawet do ziemi ;:170
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Wiktorio_W,możesz mnie odmieniać jak Ci wygodnie.Jestem mamą Franka,stąd nick,ale jeżeli dla potrzeb forumowych zostanę nazwana Franciszką wcale się nie pogniewam :;230
Zimuję pelargonie już kilka lat z powodzeniem.Zabieram je do domu i ustawiam na parapetach,żeby miały dużo światła,bo inaczej zdziczeją,wyciągną się nienaturalnie i podlewam kiedy ziemia lekko przeschnie.Ponieważ trzymam te doniczki tam gdzie mnogę,i w ciepłym pokoju i w chłodnym ganku,zauważyłam że lepiej wiosną kwitną te które raczej mają chłód tzn ok 15 stopni.Mają większe kwiaty.Pelargonie nie są problemowe i na pewno z łatwością je przezimujesz.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wiktorio :wit ależ wyhodowałaś ogromniastą aptenię ;:138
Niesamowita.... ale ona tak właśnie rośnie ,bardzo długie pędy puszcza.
Zamierzasz ja skrócić na zimę?
Chyba trzeba ,bo jej pędy zaczną podsychać, a po postrzyżynach można zrobić sadzonki :wink:

Podziwiam i Ciebie,za sukcesy w ukorzenianiu pędów nie mówiąc już o listkach ;:202
Ciekawa jestem czy uda Ci się z beniaminkiem... ja niestety już się poddałam :cry: czego ogromnie żałuję :cry: 'ale nie można mieć wszystkiego.
Czy Twoje dipladenie to tegoroczne zakupy czy też - co wcale nie byłoby zaskoczeniem,że akurat u Ciebie -
udaje Ci się je przezimować?
Bardzo zawsze mi się podobały jako rośliny lata,ale zmuszona byłam traktować je jako jednoroczne, zaprzestałam więc zabawy z nimi a są bardzo ładne.
Zawsze budzą we mnie chęc by znowu je kupić... w tym roku udało mi się nie kupić ;:124 ;:136
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

:wit Po długiej nieobecności wpadłam i od razu natrafiłam na przepiękne okazy. Nie będę oryginalna : aptenia to coś cudownego.
Dipladenie mnie również zadziwiają. O tej porze roku moje zamierają całkowicie - nie wiem co im się nie podoba, podczas
kiedy mogłyby jeszcze pożyć. Nowe roślinki prześliczne i z pewnością będziesz z nich mieć pociechę. ;:108 ;:63
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Trzymam kciuki za Twije beniaminki.Ja wiele szczepek zamordowałam.Najlepsza chwila dla nich to chyba wiosna.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

KaRo pisze:Ciekawa jestem czy uda Ci się z beniaminkiem... ja niestety już się poddałam

aj aj szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, wrzuciłabym Ci ukorzenionego benjaminka :wink: zwykłego zielonego ale mi się ukorzeniają one bez problemu ;:131
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale piękna aptenia, imponujące rozmiary. Trzymam kciuki za ukorzenianie nowości :wink:
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Sporo ciekawych roślinek dotarło do Ciebie,niech się pięknie przyjmą w nowych domkach. Dipladenia obfituje w pąki, widać woli chłodniejszą pogodę. Aptenia bardzo ładna roślinka, taka gęstwina listków i małe kwiaty. Idę o niej poczytać, Wielkie brawa dla pięknych roślin ;:138
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Wiktorio?
Jak idzie ukorzenianie pędu beniaminka? :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiktoria - miało Cię nie być KILKA dni a jest już KILKANAŚCIE ;:218 chyba Ci tam dobrze na tym wyjeździe ;:136 :;230
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Bardzo podoba mi się ostatni prezentowany storczyk, jest taki inny od wszystkich. Jejć ile nowości, gdzie Ty to wszystko mieścisz ?
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Przepraszam za tą ciszę :oops: . Już jestem w domu, samolot nie spadł, dowiózł mnie bezpiecznie prawie pod drzwi domu (no, jeszcze tylko dwa autobusy komunikacji miejskiej :wink: ). Tyle, że prawie prosto z drogi wylądowałam w łóżku otoczona stertą chusteczek, witaminek i innych tabletek i tak jakoś przesypiam większość dnia ;:19 .
Benjaminek ukorzeniany w ziemi niestety nie przetrwał, za to ten, który został w wodzie, sprawił się nad wyraz dobrze. Nawet od wczoraj już jest w doniczce :) . Oby tylko się zaaklimatyzował ;:215 .
Przywiozłam sobie passiflorę 'Constance Elliott' pociętą na kawałki, tak żeby się zmieściła do szkolnego plecaczka i teraz skaczę nad nią z nadzieją, że pomimo nieodpowiedniej pory zechce coś wypuścić. Poza tym jestem zdegustowana tymi holenderskimi ogrodniczymi: oblazłam trzy i nic oryginalnego tam nie znalazłam ;:185 . Jedyne, co mi się spodobało, to kwitnąca ceropegia sandersonii, ale byłam tam zbyt krótko, żeby przestać przeliczać na złotówki, a 13 euro to jednak kawałek pieniądza :wink: . Chociaż, gdybym wiedziała, że moja druga połowa kupi sobie cygara za ponad 16, to pewnie nie miałabym skrupułów :lol: .
Większość roślin przetrwała moją nieobecność - nawet rosiczce wystarczyło wody. Passiflora citrina nie zaczekała na mnie ze swoim jedynym kwiatkiem ;:185 . Za to pięknie kwitnie Kahinta, a Bridie się szykuje. Kwiaty zadokumentowane, tylko łóżko jakoś nie chce przejechać do stacjonarnego komputera żebym mogła pozmniejszać zdjęcia :wink: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”