Ogródek AGNESS- wspomnienia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS- wspomnienia

Post »

Aguś u Ciebie jak zwykle kolorowo ;:196 Bardzo podobają mi się iryski miniaturki i goryczka ,piękne kolorki lubię wszelkie odcienie niebieskiego :D
Jeszcze chwilka cierpliwości i trawka się zazieleni zakwitną stokrotki i paskudne mlecze :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Aga :wit
Zdjęcia wiosny nie mają sobie równych, jeśli chodzi o energię i emanujący optymizm... Jak ja tęsknię za tulipanami! Jesienią dosadziłam trochę fioletowo-purpurowych odmian, ciekawe jak zakwitną...
Zastanawiam się, oglądając Twoje rabaty, czy i u mnie dojdzie do tak daleko posuniętej minimalizacji trawnika :lol:
Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak miło pobyć w takim pięknym, wiosennym ogrodzie. Zimę już prawie mamy za sobą- tak myślę, i czas pomarzyć o nowym sezonie.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga,ślicznie zakwitł ci migdałek i ta kępa żółtych tulipanów wygląda imponująco ;:108
fotki wiosenne śliczne :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Migdałek i forsycja pięknie kwitły.

PS.Ja ciągle pamiętam, i w najbliższym czasie mam zamiar się przypomnieć ;:224
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Takie wspomnienia przyprawiają mnie o ciarki.
Wiosna już za progiem i czas się szykować a wg prognozy na 6 m-cy ma być ciepło aż do czerwca i bez deszczowych szaleństw.
Więc wreszcie może ta wiosna i lato będą normalne ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Aguś jakie cudownie, optymistyczne widoczki....nie mogę się na nie napatrzeć....przepiękna wiosenka, ślicznie pokazana....aż się nie chce stąd wychodzić ;:3
Widząc Twój migdałek przypomniało mi się, że ja swojego już nie mam ;:185 .....uśmierciły go te 'monsuny' ubiegłoroczne....najprawdopodobniej rozwinęła się zgorzel korzeniowa....za późno została zdiagnozowana i reanimacja już nic nie dała ;:145 ;:145 ;:145
Na szczęście mam jeszcze jednego, ale znacznie młodszego, na pocieszenie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Eluś goryczki uwielbiam, moja to maleństwo jeszcze, mam nadzieję, ze ładnie sie rozrośnie :D Iryski faktycznie są śliczniutkie , ale słabo u mnie rosną, koniecznie muszę je przesadzić, bo zakwita najwyżej 3 z całej kępki, reszta to szczypiorek :roll: ...

Aguś ja też uwielbiam tulipany.....i też nie mogę się doczekać czasu, kiedy ogród będzie aż tętnił ich kolorami :D
Ja jesienią nic nie dosadzałam, mam nadzieję, ze te z lat poprzednich jeszcze dadzą radę i będą ładne, ta ich tendencja do wyradzanie nie jest zbyt fajna :roll: A najgorsze jest to, że dosadzać za bardzo nie ma gdzie, bo wszędzie nawtykane jakieś cebule, a jak przyjdzie do kwitnienia, to często wychodzą już tylko liście i jakieś pojedyncze kwiaty ....mam nadzieję, że wiosna nie przywita mnie takim widokiem :roll:

Krysiu, faktycznie zima już u schyłku, lada chwila i będziemy pić pierwszą kawkę na tarasach i w altankach w pierwszych promieniach wiosennego słoneczka :D

Reniu te tulipanki to moje ulubione, botaniczne Tarda :D Wspaniale się rozrastają, po kilku latach tworzą naprawdę piękne wielkie kępy :D

Dawidku, dobrze, dobrze....co młoda pamięć to nie stara ;:224 :;230 Koniecznie sie przypomnij....

Grażynko.....już chce się normalności.....tylko czy to jeszcze możliwe ? :roll: mam nadzieję..... już tak tęskno do ciepełka i zapachów wiosny....ale już na szczęście niedługo, oby prognozy się sprawdziły....

Eluś, Twój młodziutki migdałek błyskawicznie się rozrośnie i szybciutko będzie wspaniałym ukwieconym krzewem ...ale szkoda, tego uśmierconego.....niestety, zawsze są jakieś straty....ciekawe jak będzie po tej zimie....aż się boję, bo duże mrozy przyszły nagle, po naprawdę wysokich temperaturach i myślę, ze z wieloma stratami musimy się liczyć :(
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,narzekasz,że masz mały ogródek,a ponad 70 iglaków,niech to bedą miniaturki,to tez wielka sztuka zmieścić.Chyba mało piszesz na ich temat?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu u mnie iglaki to podstawa i szkielet całego ogrodu. To na ich tle rosną wszystkie krzewy i byliny :D A wiele o nich nie piszę, bo i nie bardzo jest o czym.....to popularne odmiany, żadne tam perełki ....często je widać przy pokazywaniu kwiatów :D Teraz będę wycinała 2 najstarsze i najpiękniejsze okazy z mojego ogrodu, są to 70-cio letnie świerki.....prawdziwe olbrzymy....dostojne i piękne....aż płakać mi się chce, sadziła je jeszcze moja babcia , ale niestety są już tak ogromne, że stwarzają zagrożenie i trzeba wciąć....
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aga właśnie, właśnie, a jak wytniesz świeki to korzenie trzeba też usunąć ;:224
Nie boisz się, że czeka Cię lekka przebudowa? Korzenie moga być całkiem rozległe :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś wycinkę drzew zleciłam miastu.....mam nadzieję, ze i pień wykarczują, będę z nimi jeszcze na ten temat rozmawiała.....korzeni to pewnie nawet nie da się ruszyć, bo podejrzewam, ze są pod całą ulicą i większością ogrodu :roll:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Ciekawe, jak to Izka robiła ;:224 nie pamiętam, ale też usuwała potężne świerki :roll: To może i pni nie karczować i zostawić jako ozdobę? Wydrążyć i skalniaki :wink:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Pamelka ma świetny pomysł,jakieś ładne pnącze można rzucic.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś kurcze chętnie zostawiłabym, ale one rosną właśnie na samej granicy działki, tam gdzie ma przebiegać ogrodzenie i trzeba będzie usunąć. Ale z jednej strony to fajnie, bo odrobinę zahaczają o działkę miejską , stąd mogę zlecić wycinkę miastu i sama nie muszę się tym zajmować :D

Małgoś nie da rady, bo one rosną na na samej granicy :(

Dziś wiosenne bodziszki :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek