Ogródek AGNESS- wspomnienia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS- wspomnienia

Post »

Agniesiu ale pięknoty nam pokazałaś!
Bożykwiat też mam i uwielbiam go,
jest tak delikatny i słodki,że mogę patrzeć na niego stale!
Chabry niziutkie i to niebieskie, hmmm... faajne! :wink:
Poproszę o więcej takich cieplutkich zdjęć! ;:108

:wit
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja firletka gdzieś zginęła :( Ta ciężka glina wykończyła już sporo roślin :oops:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu latarenki marzyły mi się już od dawna....do tej pory nie mogłam jednak trafić na takie jak chciałam ...ale czekanie się opłaciło i teraz wreszcie mam 8-) :lol:

Grażynko bardzo chętnie się podzielę i wyślę Ci sadzonkę ;:196 , już zapisałam , tylko wiosną przypomnę o adresie :D

Dorotko ;:196 na Bożykwiat i ja nie mogę się napatrzeć...ja w ogóle mam wielki sentyment do takich różnych maleństw ogrodowych :lol: A cieplutkie zdjęcia.... bardzo proszę :D

Gosiu u mnie piaseczek, ale na rabacie też bardzo źle mi rosła, marniała i wcale nie rozrastała sie, ja przeniosłam ją na skalniak , to jest coraz piękniejsza, miejsce bardzo jej przypasowało :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wielkie dzięki ;:180 ;:196 , a reszta na pw.
Ciemierniczki cud miód malina.
Ciekawe jak się spiszą w tym roku po tych mrozach. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Aga przepiękne ciemierniki! ;:108
Cóż teraz tylko pozostaje nam czekać na wiosnę, by w realu je móc oglądać! :lol:

Grażynko , GPS napraw! :lol:
Sprawdź pw. :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Już naprawiłam...... :;230
To chyba z wrażenia. :lol:
Grażyna.
kogro-linki
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Agnieszko firletka rewelacyjna ;:180 Czy mogę 'zapożyczyć' na pulpit :D Ciemierniki też cudne. Ja nawet nie wiem jakie moje mają kolor :roll: W styczniu napuszczały pąków ale zmarzły- ciekawe czy wiosną wypuszczą nowe?
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Eluś takie lampy naftowe muszą przepięknie wyglądać w ogrodzie :D A owady....cóż, na nie to chyba tak naprawdę to nie ma sposobu......ja używam takich dymiących spiralek, są naprawdę dobre, ale tylko na komary.....meszek to chyba nic nie rusza :roll: ...ale na komary naprawdę polecam :D

Potwierdzam, w ubiegłym roku, kiedy pieliłam rabaty wbijałam wokól siebie po 2 dymiące spirale. Skutkowało. Jak przenosiłam się dalej zabierałam je ze sobą. Nie wiem, czy to zdrawe, ale komary znacznie mniej gryzły
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Dziewczynki, firletka smółka bardzo łatwo się rozmnaża przez samowysiew,
trzeba jej jednak zostawić trochę nasienników, u mnie o to całkiem łatwo,
bo jednak - wydaje mi się - mam za duży ogród, by wszystko ogarnąć :roll:
i czasem wściekle różowe niespodzianki znajduję wśród żółtych kwiatów ;:14 . .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,piękne te latarenki.Zawsze mam sie spytać i zapominam,ile miałas host z ostatniego wysiewu,posiałaś je jesienią na docelowe miejsca?
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

A ja troszeczkę pozazdrościłam :oops: i poszerzyłam troszkę zamówienie :roll: Kurczę ... goździki też mieli- to wzięłam ..... :lol: Jak tak będę Agnieszko 'domawiać' roślinek po przeglądaniu twojego wątku to nie wiem w jakiej paczce będą musieli to przysłać. ;:224
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Potwierdzam, Firletka to nasienie nie do zabicia, ciągle gdzieś wyłazi nieproszona. Ale nawet jak nie kwitnie to ładnie wygląda taka kępka listeczków.
Agnieszko mnie zachwyciły Cebulice, mam kilka ale jeszcze do Twojej kolekcji mi daleko. Jak już ponasadzam krzaczków to potem te śliczne drobnostki będę wszędzie wciskać.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No to tym bardziej się cieszę, że do mnie trafi. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko w zeszłym roku w ciemiernikach miałam pogrom :roll: ....mam nadzieję, ze w tym roku wreszcie zobaczę ich kwiaty :roll:

Dorotko, mam nadzieję, że po tych ociepleniach i mrozach nie będzie w nich pogromu jak to miało miejsce w zeszłym roku :roll:

Aniu ależ bardzo proszę :D Ja też niestety nie znam większości swoich kolorków .... Ale mam nadzieję, ze w tym roku pokażą sie w całej krasie :D

Dorotko moje przeleżały całą zimę na tarasie w kufrze.....ciekawe czy jeszcze będą miały swoje właściwości w tym roku....

Eluś ja mam już taki nawyk, ze wszystkie przekwitnięte kwiaty od razu wycinam....a później narzekam , ze nie mam żadnych siewek :roll: Tak np u ciemierników :roll: ....bardzo bym chciała młode roślinki, ale zostawione przekwitnięte kwiaty tak mnie denerwują....że w końcu nie wytrzymuję i wycinam ;:223

Małgosiu siewek host miałam bardzo dużo...cała kuwetka gęsto porośnięta ....ale co z nimi będzie po zimie nie mam pojęcia......ja zawsze na coś się napalę, a później nie mam gdzie wysadzić....nawet odrobiny miejsca na rozsadnik :roll: Miejsca mam dosłownie na 10, może 15 host....a siewek było grubo ponad 100.....i nie miałam gdzie tego wypikować....więc po prostu jesienią wyjęłam je z pojemnika trak jak rosły i wkopałam w ogród....wszystkie razem....czy przeżyją takie traktowanie....nie mam pojęcia....mam nadzieję, ze chociaż kilka przetrwa :roll:

Aniu znam te chciejstwa po przeglądaniu forumkowych ogrodów....oj znam 8-) :lol: U mnie już basta z zakupami, ponieważ brak miejsca skutecznie postawiło szlaban moim zapędom :lol:

Majeczko ja cebulic mam tylko 3 odmiany....i mam nadzieję, ze sie ładnie rozrosną bo to naprawdę piękne kwiatuszki :D

Grażynko
firletka to naprawdę wspaniała ozdoba wiosennego ogrodu....przyciąga wzrok juz z daleka :D
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

A co za hosty wysiewałaś?
anka_ pisze:A ja troszeczkę pozazdrościłam :oops: i poszerzyłam troszkę zamówienie :roll: Kurczę ... goździki też mieli- to wzięłam ..... :lol: Jak tak będę Agnieszko 'domawiać' roślinek po przeglądaniu twojego wątku to nie wiem w jakiej paczce będą musieli to przysłać. ;:224

A w jakim sklepie zamawiałaś?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”