Moje storczyki - galeria Eweliny
Witaj!!!
Gratuluje kolekcja cudowna
a te blizniaki w tych jednakowych oslonkach rewelacja ;:49 ;:49
Gratuluje kolekcja cudowna

Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki

Moje kaktusiki:)
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Polecam Jucca-Tarnwo Podgórne- zwykle duży wybór, zdrowe rośliny , ceny...dość wysokie, niestety; albo ul. Strzeszyńska"Tomaszewski" - zawsze coś jest ze storczyków , ceny niższe , często nawet okazyjne! Trzeba tam zaglądać ,można trafić na rośliny ciekawe, a niedrogiekayah pisze:Ewelina mam pytanie gdzie kupujesz swoje storczyki? Są naprawdę piękne, ja jakoś nie mogę takich nigdzie spotkac - zwłaszcza łaciatych. Może źle szukam- bywam czasem w castoramie i ikei oraz na giełdzie...
Pozdrawiam
kayah

- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Mam podobnego miltoniopsisa kolorystycznie, ale uparciuch kwitnie bujnie ale tylko 1 raz na rok (tzn.od początku czerwca do sierpnia) .I tak się zastanawiam, może mam zbyt zimno? Ogrzewanie kominkowe, na parapetach 15-20 stopni maksymalnie.Czy teraz masz cieplutko tam gdzie kwitnie Twój okaz, Ewelino?
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja mam wszędzie cieplutko, bo jestem ciepłolubnym zmarzlakiem
(Podobnie , jak moja córcia). Roślinki mają więc u mnie zimą nawet niekiedy za ciepło, ale cóż , te , które zimą przechodzą okres spoczynku i wymagają niższej temperatury przestawiam do jedynego, rzadko używanego pokoju , gdzie nie jest zbyt gorąco.

- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Dzięki za odpowiedż
,spróbuję trochę podnieść temperaturę jak pojawią się świeże "bulwki", chociaż nie lubię upałów 

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
Dzięki Ewelinko. Może wpadnę kiedyś do Tomaszewskiego, bo nigdy tam jeszcze nie byłam, a słyszałam z wielu źródeł, że naprawdę warto tam bywac
. Dzisiaj rano wybrałam się z chłopakiem na giełdę. Tyle się wczoraj napatrzyłam na wasze cudowne kwiatki, że nie wytrzymałam
. Udało mi się kupic kilka falków po 10 zł oraz dendrobium nobile za 15zł. Zdjęcia wkleje wieczorem w swoim wątku.
.
Pozdrawiam
kayah

Pozdrawiam
kayah