Magnolii mi żal (maj ją zabił tak jak azalie) .
Tam ciągle wieje!!! i to z każdej strony, w życiu się z czymś takim nie spotkałam. Ogród jest o południa ale cień daje klon.
Nie moge wygrac z klonami, korzeniami a teren jest jak się okazało po wyburzonym budynku gospodarczym. Z zewnątrz nic nie widać a szpadla wbić nie idzie tyle gruzu!!! Łomem i młotkiem sobie radze. Nic mi w warzywniku nie wschodzi tylko szpinak i cebula dymka. A aranżacja przypomina naleśnik: płasko i pociapane roślinkami.
Liliowce bardzo ładnie się przyjeły świerk connica też, róże tylko część wypuściła , irysy niziuteńkie a co wokół studni się dzieje nie wiem mam nadzieje że hosty i orliki mnie nie zawiodą. Prawa strona to ciąg roślin wsadzonych na razie (musiały się już przeprowadzić) lewa strona jest niby zaprojektowana: wianuszek host i orlików wokół studni , magnolia miała cieszyć patrzących z okna sypialni, i podkowa z róż z kępami liliowców na początkach ramion i mieczykami wyrastającymi między krzaczkami róż(narysować byłoby szybciej ). A z tyłu zaczełam zbierać krzewy azalia ,hortensja , clementis pełny, maliny .świerki. modrzew i sosny (czyli mój las).Marze jeszcze trawie ale mam klony i mlecze z pokrzywami.
Kiedy ja to ogarne z dwójką malutkich dzieci "u spódnicy". Pewnie sobie poradze bo nic mnie tak nie relaksuje jak grzebanie w ziemi

Nareszcie jesteś
  Nareszcie jesteś   Przymrozkami sie nie martw(wiem, wiem, łatwo powiedzieć
 Przymrozkami sie nie martw(wiem, wiem, łatwo powiedzieć   ), nie tylko tobie wymroziło a jak mówi klasyk "w kupie siła"  i jakoś lepiej to przyjąć wiedząc ,że nie jesteś sama w tej niedoli
 ), nie tylko tobie wymroziło a jak mówi klasyk "w kupie siła"  i jakoś lepiej to przyjąć wiedząc ,że nie jesteś sama w tej niedoli   tak mi się jakoś trafiło. Za to wszystko co nie wtyknę to rośnie
 tak mi się jakoś trafiło. Za to wszystko co nie wtyknę to rośnie  

ja bym posadziła thuje brabant. W nadleśnictwie taniej można kupić niż w sklepie. Nawet sie nie obejrzysz jak Ci wszystko zasłonią.
 ja bym posadziła thuje brabant. W nadleśnictwie taniej można kupić niż w sklepie. Nawet sie nie obejrzysz jak Ci wszystko zasłonią. słoneczniki nie chca rosnac. dowiedziałam sie ze mój ogród to gruzowisko po oborze pzykryte warstewka ziemi. wykopywałam gruz ale nie sadziłam ze tam cała obora jest:(
 słoneczniki nie chca rosnac. dowiedziałam sie ze mój ogród to gruzowisko po oborze pzykryte warstewka ziemi. wykopywałam gruz ale nie sadziłam ze tam cała obora jest:(

obora mi pomogła
  obora mi pomogła  A widoczny płot taki zostanie żebym mogła oglądać konie w galopie.
   A widoczny płot taki zostanie żebym mogła oglądać konie w galopie.

A jak sadzenie brzóz?
  A jak sadzenie brzóz?