Ogródek Bogusi (bogusia177) - część 1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu nie wiedziałam ,że masz takie widoki z okna :evil: Las to jest to co ja lubię najbardziej oczywiście zaraz po ogrodzie :wink:
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Witam Karolu właśnie dzisiaj uprzątałam zmarnowane rośliny było tego dosyć sporo.Wszystko poszło na kompost ;:33 Szkoda mi dalii bo tak ładnie kwitły
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witej Gośka,nie snokwiej mi ta bo sobie byda za dużo myślała,jak bys chciała winko wypić to sobie go przyniyś bo mie nic nie bulko ,jo zaś zista dobro upieka i bonkawa ci zrobia ;:36 ;:40 ;:112 A tak poważnie to cieszę sie że mnie odwiedziłaś Zapraszam znowu :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiedziałam, Izuniu że ktoó mi palcem pogrozi za te liści ----WIĘCEJ TEGO NIE ZROBIĘ :oops:.Ja rzeczywiście mieszkam w Wodzisławiu RAdlinie ll,mamy prezydenta miasta -a te widoki są jak drzwi wyjściowe otworzę lub jak popatrzę przez okno kuchenne Zapraszam gorąco przyjedz ;:71 ;:80
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak ANIU i BOŻENKO takie mam widoki niby miasto,a bloki jakiś 1 km odemnie jest tu cicho spokojnie kto mnie odwiedza to zazdrości tego miejsca oczywiście las jest mały ;:87 cieszę się że tu mieszkam :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj jak i dzisiaj robiłam porządki w ogródku,pozbierałam moje dynie które mi się same wysiały,nie mogłam sobie wiosną z nimi poradzić :x sprzątnęłam już dalie do piwnicy wykopałam datury begonie na dziś dosyć Obrazek Obrazek
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

chatte pisze:Boguśka, a dlaczego Ty palisz liście? ;:78 ;)
Nie żal Ci tyle dobra marnować? Przecież za dwa lata miałabyś kupkę super kompostu pod różaneczniki i iglaki. .
Izo, a Ty kompostujesz wszelkie liście ? Teraz to ja Ci ;:78 :lol: - nie kompostuje się np. liści porażonych choróbskami (np. róż z mączniakiem..) , a także lisci orzecha, nawet gdy są zdrowe ( zawierają ponoć jakiś szkodliwy składnik). Ja również palę i będę palić liście :D . Surowca na kompost i tak jest pod dostatkiem .

Uważaj, bo mączniaki i inne 'diabły' :twisted: mogą razem z kompostem powrócić za rok . :lol:
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamień z serca .........będę palić liście dalej ,nie mam wyrzutów i nie boję się palca Izuni ;:10 ;:112
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

bogusia177 pisze:Wiedziałam, Izuniu że ktoó mi palcem pogrozi za te liści ----WIĘCEJ TEGO NIE ZROBIĘ :oops:.Ja rzeczywiście mieszkam w Wodzisławiu RAdlinie ll,mamy prezydenta miasta -a te widoki są jak drzwi wyjściowe otworzę lub jak popatrzę przez okno kuchenne Zapraszam gorąco przyjedz ;:71 ;:80
Ależ Bogusiu, ja zartowałam! Chociaż szkoda zdrowych lisci, bo lepszego nawozu pod różaneczniki nie znajdziesz, jak kompost liściowy :)
Wiem gdzie Radlin, tuz za Rybnikiem, ale Radlin II to nie mam pojęcia? To Radlin czy Wodzisław? Teraz juz nic nie wiem ;:219 Powymyślali jakieś pięcioczłonowe nazwy a to pewnie wieś co dawniej całkiem inna nazwe miała :lol: Jak tak zapraszasz, to kto wie, czy kiedy Cię nie najadę, jak się najpierw dowiem, gdzie dokładnie Twoja wieś lezy ;:113
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, jasne, ze palę porazone przez choroby części roslin, ale wiekszość liści kompostuję. Same liscie. Taki kompost robi się ok 2-3 lat, zalezy jak duzo jest tych lisci. W przeciwieństwie do zwykłego kompostu, lisciowy ma odczyn kwaśny, dlatego nadaje sie pod różaneczniki i nie trzeba stosować już żadnych "zakwaszaczy". Tanio i ekologicznie ;)
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie myśl sobie że to jest taka zwykła wieś! ;:7 ona jest na kółkach i przewożą ją z miejsca na miejsce nie znajdziesz ją prędko!!to prędzej ja z moja wiochą przyjadę do ciebie ;:136 ;:112 ;:71 ;:71 ;:71 ;:71 ;:71 ;:71 ;:71 ;:71 ;:71 ;:71 ;:79
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

chatte pisze:Aniu, jasne, ze palę porazone przez choroby części roslin, ale wiekszość liści kompostuję. Same liscie. Taki kompost robi się ok 2-3 lat, zalezy jak duzo jest tych lisci. W przeciwieństwie do zwykłego kompostu, lisciowy ma odczyn kwaśny, dlatego nadaje się pod różaneczniki i nie trzeba stosować już żadnych "zakwaszaczy". Tanio i ekologicznie ;)
Uff .. to kamień z serca ;:112 , bo szkoda byłoby Twoich ślicznych roślin. A swoją drogą masz cierpliwość, Izuniu :shock: . 3 lata czekać .. to nie dla mnie :? . U mnie rolę zakwaszacza świetnie spełnia igliwie :D . (a jest tego 'towaru' pod dostatkiem ).

Ps. Bogusiu, wybacz, że tak sobie wymieniamy poglądy w Twoim wątku ;:119 :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To Tyś je z Marklowic?! ;:111 Toś mie za błozna zrobiła ;:113
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, ja robię takie mniejsze kupki i czekam niecierpliwie 2 lata. Moje różaneczniki znosza ten czas ze stoickim spokojem, bo sadząc je, dałam im tego kompostu dość sporo ;) Igieł mam niewiele i jak chcę wysciółkować truskawki, to muszę nazbierac ich "trochę" w lesie :D

Boguśko, wybocz, ze my u Ciebie sobie klachomy, już nie bydymy. Chyba ze zaś by sie nom trefiło :?
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam koleżanki klachejcie będę się przysłuchiwać i UCZYĆ goszczę was z radością a jak znowu wpadniecie to chciałabym waszej dorady chcę obciąć tuje i uformować je----widziałam u ogrodnika-------czy aby nie jest za póżno ;:88
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”