Ogród Babopielki r.2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

bożenko!Obejrzałam zeszłoroczną wiosnę.Piękne masz glicynie!!!!!!!!!! Co do trawnika to zaczynam kopać w róż/.,nych miejscach ,gdy mąż udaje się np na drzemke Jak już rozkopię tak że nie da się zasypać,tozostawiam.Nie ma wyjścia i musi skończyć.Co najwyżej usłyszę,że nie można mnie z oczu spuścić
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Forum kusi, ale jakie efekty te pokusy przynoszą widać w ogrodach tych, co spędzili tu już kilka sezonów. To Wy wystawiacie najlepszą opinie forum :)
Bożenko, a pokazywałaś już swój tunel do wysiewów? Jaki jest duży? Kiedy w nim wysiewasz?
Ja przekładam z dnia na dzień zasiewy, żeby jednak trochę więcej naturalnego światła było, ale coś muszę posiać. Po prostu muszę.
Miałam rozstawić się z zasiewami na antresoli, ale to taki niewykończony fragment, nie ma na nią na razie wejścia docelowego. Poprosiłam męża, żeby mi kupił taką sznurową drabinkę dla dzieci w IKEA i kupił... A ja nie potrafię po tym wejść, buja się to w przód i w tył, nie mogę się utrzymać :( A co dopiero z roślinkami...
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu, schody młynarskie!
http://www.paher.com.pl/index.php?go=1187&go2=1189
A jeśli Xiążę Pan sprytny, to policzkiem do ściany i już masz komfortowe a tanie, wejście.
Awatar użytkownika
MążAni
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sty 2009, o 20:58

Post »

hanka55 pisze:Aniu, schody młynarskie!
Dodam, że według pierwotnej koncepcji to miała być po prostu lina do wspinania :)
Tak więc drabnika sznurowa i tak jest znacznym ułatwieniem, a schody to już wychodzą poza koncepcję ;)
Mąż Ani
Ogród Ani cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

MążAni pisze:
Dodam, że według pierwotnej koncepcji to miała być po prostu lina do wspinania :)
Tak więc drabnika sznurowa i tak jest znacznym ułatwieniem, a schody to już wychodzą poza koncepcję ;)
Zatem mamy pierwszego chętnego do wspinaczki :D
Witaj na Forum...
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

MążAni pisze:

Aaaa, nie wiedziałam.
Ale to znacznie upraszcza sprawę. :lol:
Ania da mężowi rozsady w dłoń i poprosi, by wspiął się z nimi na antresolę.
Jakie to oczywiste i proste! :;230
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O to, to :)
Ale za linka Haniu dzięki, może na jakieś z tych schodów się jednak zdecydujemy. Niestety bez bicia muszę się przyznać, że pomysł antresoli bez schodów z liną do wspinania był mój - to miała być moja samotnia :) Linę miałam wciągać za sobą. Szkoda, że wcześniej nie przetrenowałam :(
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

hanna_1962 -rododendronami się nie martwię bo nie wyglądają już tak żle i mam nadzieję ,że mi zakwitną :? a to zwijanie się liści to z braku wody ,u mnie też tak miały :?

ewa f - to jesteś szczęściara ,że mąż Ci kopie trawnik :shock: mój jakoś się do tego nie pali ,no i nie ma kiedy bo ciągle w pracy siedzi :roll: zawsze odkopywanie trawnika na mnie spada :lol: ale może to i lepiej bo mój M jak wróci z pracy, to ja już zdążę kawał odkopać i już nic nie może na to poradzić :wink:

kubanki - Ania sama przyznasz ,że jak się człowiek napatrzy na forum na takie różne, piękne rośliny,to póżniej też chce mieć je u siebie :? i tak ciągle ktoś coś nowego pokazuje i mamy następne chciejstwo :shock: Zastanawiam się czy przyjdzie kiedyś taki moment ,w którym powiemy dość :!: Osobiście w to wątpię :lol:
Mój M jak tak patrzy na te rośliny ,których z roku na rok przybywa, to się zastanawia czy jeszcze nie dokupić z kawałka ziemi ,bo te nasze 40 arów to za mało na wszystkie chciejstwa :shock:
Mój tunel ma 4 metry x 6 metrów ,gdzieś go kiedyś pokazywałam :roll: ,teraz to jest sam "szkielet" bo na zimę folię zdejmujemy :wink:
Wysiewam nasiona zawsze w kwietniu ,tylko pomidory i paprykę sieję w lutym :lol:

MążAni - witam w moich skromnych ,zielonych progach męża mojej prawie sąsiadki :lol:
Pomysł z liną do wspinania zamiast schodów nie przypadł mi do gustu :? pewnie dlatego ,że ja zawsze miałam problemy z wspinaniem się po linie :shock:

coma95 i hanka55 - dziewczyny Wam to tylko jedno w głowie :roll: jak maksymalnie wykorzystać męża do najtrudniejszych prac :lol: :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Myślę Bożenko, że trzeba będzie wypracować jakiś kompromis w sprawie trawnika.
M też musi mieć trochę przyjemności.
A Ty też nie możesz się przepracowywać. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kogra -mój M ma przyjemność z koszenia tego trawnika :wink: oczywiście jak ma czas to biega z kosiarką po ogrodzie , to czysty relaks po pracy no i on to lubi :wink:
Obiecałam mu że całego trawnika nie zniszczę :roll: :wink:
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Babopielka pisze: kubanki - Ania sama przyznasz ,że jak się człowiek napatrzy na forum na takie różne, piękne rośliny,to później też chce mieć je u siebie :? i tak ciągle ktoś coś nowego pokazuje i mamy następne chciejstwo :shock: Zastanawiam się czy przyjdzie kiedyś taki moment ,w którym powiemy dość :!: Osobiście w to wątpię :lol:
Niestety też w to wątpię :) To ma mnóstwo zalet. Człowiek się odstresowuje i to zarówno podczas wybierania, jak i siania/sadzenia, a potem pielęgnowania i cieszenia oczu. W związku ze zmniejszonym stresem i przebywaniem na świeżym powietrzu mniej choruje (zobacz, jak tylko zaczął się sezon domowy lawinowo wzrosła liczba meldunków o chorobach kolejnych forumowiczów ;) ). Mniej wydajemy na lekarstwa, to zostaje na rośliny :)
Babopielka pisze:Mój M jak tak patrzy na te rośliny ,których z roku na rok przybywa, to się zastanawia czy jeszcze nie dokupić z kawałka ziemi ,bo te nasze 40 arów to za mało na wszystkie chciejstwa :shock:

To dobrze, że ma takie zdroworozsądkowe podejście :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Bożenko spieszę donieść, że hibiskusowe nasiona zaczęły kiełkować (jedno wylazło na wierzch :wink: i światu się dziwi :lol: ) :tan . Pierwiosnki także już powschodziły !!
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

A jakie pierwiosnki???
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kubanki -ja część swoich chciejstw w tym roku zrealizuję ,ale pewnie następne będę miała i tak w kółko :roll:
judyta - cieszę się ,że Ci wzeszły nasionka :D oby dobrze rosły :wink:
Grzesiu - witaj w moich zielonych progach :D a pierwiosnki to takie zwykłe były :lol: inaczej prymulki :D
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Bożenko widzę że uciebie też wszystko pod śniegiem.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”