Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu - dzięki za odwiedziny i kawkę, którą wręcz uwielbiam. Jest dobra o każdej porze dnia i nocy.
Aga - nie dziwię się,że mieszkając w Toruniu każda woda kojarzy Ci się z rzeką. W tym przypadku to jest jezioro. Dosyć duże jak na miejskie warunki i leży w samym mieście. Wiele moich wspomnień jest z nim związanych. Latem mieszkańcy korzystają z kąpielisk, a zimą ( kiedyś to były zimy...) służy jako lodowisko. Jest siedliskiem dla wielu ptaków wodnych - zimą dokarmianych przez mieszkańców ( szczególnie dla najmłodszych to duża frajda), a także miejscem spacerów i innych sportów. Dookoła jeziora jest promenada. Taki spacer to trochę ponad 6 km.
Proszę ubrać odpowiednie obuwie, bo zapraszam Was na taki spacer.

Aga - nie dziwię się,że mieszkając w Toruniu każda woda kojarzy Ci się z rzeką. W tym przypadku to jest jezioro. Dosyć duże jak na miejskie warunki i leży w samym mieście. Wiele moich wspomnień jest z nim związanych. Latem mieszkańcy korzystają z kąpielisk, a zimą ( kiedyś to były zimy...) służy jako lodowisko. Jest siedliskiem dla wielu ptaków wodnych - zimą dokarmianych przez mieszkańców ( szczególnie dla najmłodszych to duża frajda), a także miejscem spacerów i innych sportów. Dookoła jeziora jest promenada. Taki spacer to trochę ponad 6 km.
Proszę ubrać odpowiednie obuwie, bo zapraszam Was na taki spacer.

- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale fajne miejsce! I to w mieście! I tak mało ludzi! Aż się wierzyć nie chce! Jeśli tam było Twoje dzieciństwo, to musiało bć fajnie! Nie dziwię się, że chciałaś mieć swój kawałek ziemi! A ta woda, rzeczywiście wyglądała jak rzeka.Mnie i tak każda woda kojarzy się z morzem ;)
Jak widzę kaczki, to też mi się przypomina dzieciństwo. Karmienie kaczek jesienią to był stały punkt programu. (A wcześniej tłuczenie wałkiem w woreczku resztek chleba na podłodze na okruszki).
Psiak nie dziwię się, że się kąpie, bo jest ciepło. Słyszałam, że ponoć zima ma być bardzo ciepła w tym roku.Że w ogóle ma nie być mrozów, ani śniegu. .....
Jak widzę kaczki, to też mi się przypomina dzieciństwo. Karmienie kaczek jesienią to był stały punkt programu. (A wcześniej tłuczenie wałkiem w woreczku resztek chleba na podłodze na okruszki).
Psiak nie dziwię się, że się kąpie, bo jest ciepło. Słyszałam, że ponoć zima ma być bardzo ciepła w tym roku.Że w ogóle ma nie być mrozów, ani śniegu. .....
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Elbląg .....toż to po drugiej stronie Polski.
Iza dotarłam do Ciebie.
Pięknie sobie mieszkasz i masz fajną działkę a jak zagospodarowaną ....po prostu super.
Accidantera śliczna i wszystkie pozostałe anemony i zawilce przecudne łącznie z "barbiowymi ogrodniczkami".
Gratuluję pracowitości.
Odwaliłaś kawał dobrej roboty.
Ciekawe co z basenem? Co postanowiłaś?
Zakupy zrobiłaś świetne z pewnością na wiosnę zaprocentują. Jabłuszka w piwnicy już pochowane.
też tylko grabienie liści zostało i czekanie do wiosny.
Serdecznie pozdrawiam.
Iza dotarłam do Ciebie.

Pięknie sobie mieszkasz i masz fajną działkę a jak zagospodarowaną ....po prostu super.
Accidantera śliczna i wszystkie pozostałe anemony i zawilce przecudne łącznie z "barbiowymi ogrodniczkami".
Gratuluję pracowitości.

Ciekawe co z basenem? Co postanowiłaś?
Zakupy zrobiłaś świetne z pewnością na wiosnę zaprocentują. Jabłuszka w piwnicy już pochowane.
też tylko grabienie liści zostało i czekanie do wiosny.
Serdecznie pozdrawiam.

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Witaj,
Bardzo ładne widoki nam zaserwowałaś na spacerku, za co dziękuję. Codzień by się taki 6cio kilometrowy spacerek przydał dla zdrowia.
Parking faktycznie ciekawy, ładne okazy iglaków i te trawy też super. Miłe, że i takie miejsca mogą wyglądać przyjemnie, oby wciąż więcej takiego podejścia do tematu.
Teraz jak jeżdżę po mieście to oglądam wszystko co zielone i co mogłoby być zielone i czasem się dziwię, że przy domach jest kawałeczek trawniczka, a totalnie zaniedbany. Wystarczyłoby dosłownie dzień roboty i byłoby to śliczne miejsce, dające radość i mieszkańcom domu i przechodniom. Z drugiej strony wiele jest przepięknych i zadbanych ogródków, gdzie człowiek zwalnia, żeby się napatrzeć.
Bardzo ładne widoki nam zaserwowałaś na spacerku, za co dziękuję. Codzień by się taki 6cio kilometrowy spacerek przydał dla zdrowia.
Parking faktycznie ciekawy, ładne okazy iglaków i te trawy też super. Miłe, że i takie miejsca mogą wyglądać przyjemnie, oby wciąż więcej takiego podejścia do tematu.
Teraz jak jeżdżę po mieście to oglądam wszystko co zielone i co mogłoby być zielone i czasem się dziwię, że przy domach jest kawałeczek trawniczka, a totalnie zaniedbany. Wystarczyłoby dosłownie dzień roboty i byłoby to śliczne miejsce, dające radość i mieszkańcom domu i przechodniom. Z drugiej strony wiele jest przepięknych i zadbanych ogródków, gdzie człowiek zwalnia, żeby się napatrzeć.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
kubanki pisze: Teraz jak jeżdżę po mieście to oglądam wszystko co zielone i co mogłoby być zielone i czasem się dziwię, że przy domach jest kawałeczek trawniczka, a totalnie zaniedbany. Wystarczyłoby dosłownie dzień roboty i byłoby to śliczne miejsce, dające radość i mieszkańcom domu i przechodniom. Z drugiej strony wiele jest przepięknych i zadbanych ogródków, gdzie człowiek zwalnia, żeby się napatrzeć.
Aniu ja mam tak samo.....dobrze, że nie kieruję bo bym w rowie wylądowała.