W ogrodzie jeszcze bardzo pięknie i kolorowo .
Dopiero teraz zakwitła moja biała datura .

Pozostałe datury .

A to na specjalne życzenie IGUNI .

Nie najlepsze fotki ,jutro jak dotrą pozostałe żurawki zrobię ,mam nadzieję ,lepsze fotki .
MARIOLU ,żurawek jest mnóstwo .Zebranie wszystkich zajmie nam pewnie wiele lat .coma95 pisze:Niestety takich nie mam
A już myślałam że mam wszystkie dostępne żurawki
Cóż, będzie co zbierać w następnych latach
A biała datura jest wprost zachwycająca !
ADO ,zazdroszczę ci tego kiermaszu .ada.kj pisze:Jolu. Znów przepiękne żurawki, też większości ich nie mam. Gdzie takie bywają, zdradź adres. Może coś będzie w sobotę na kiermaszu, już się nie mogę doczekać.
Nigdy nie zbierałam nasion z datur ,zawsze ukorzeniałam z sadzonek .Myślę ,że teraz też można sadzić ,ale pewna nie jestem .stasia109 pisze:Jolciu, z tą jesienią święte słowa, jeszcze czas. Ale masz przepiękne datury, a ja myślałam , że takie są tylko u mnie. A Ty masz piękniejsze. Jolciu, czy wiesz jak się zbiera nasionka z datur. po każdym przekwitlym kwiecie, szukam i.... nic. Ale mam nasiona fioletowo-fiałej i żółtej. Kiedy je można sadzić., Na wiosnę, czy teraz też. Pozdrawiam, pa stasia
Niestety ,ta biała pełna do jednorocznych nie należy .Jest taka jak te pozostałe co mam ,ale za to zapach ma 100 razy mocniejszy .iga23 pisze:Jolu , ta pełna datura piękna, czy ona jest z jednorocznych, bo na taką bym się skusiła , na inne nie mam miejsca.