Ogród - mój azyl - JolantaG cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochani ,dziękuje wam wszystkim za odwiedzinki ,ale dajmy już spokój tej jesieni .Przecież mamy lato w pełni ,a później dopiero nastanie piękna złota jesień . :wink:
W ogrodzie jeszcze bardzo pięknie i kolorowo .

Dopiero teraz zakwitła moja biała datura .

Obrazek
Obrazek

Pozostałe datury .

Obrazek

A to na specjalne życzenie IGUNI .
Obrazek
Obrazek
Nie najlepsze fotki ,jutro jak dotrą pozostałe żurawki zrobię ,mam nadzieję ,lepsze fotki .
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joluś Twoje datury są przepiękne :lol: z ciekawością oglądam Twoje rabatki :roll: taka różnorodność....przepięknie

Super busz ;:109 a tan szyld naprawdę tam jest :roll:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Jola, super rabatka z żurawkami :!: W ogóle ładna kolekcja.
Tak, cieszmy się pięknym latem a nie smęćmy o jesieni. Podoba mi się Twój optymizm i kolory, jakie pokazujesz :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JOLU ,JACKU ,dziękuje za miłe słowa .
Napis BUSZ zrobiłam ,ale tablica jest w rzeczywistości .Jest to reklama firmy mojego M.

Właśnie był listonosz i przyniósł mi piękne żurawki ,1 żuraweczkę i 1 tiarellę.

Dziękuje naszej kochanej, dobrej duszyczce ,która mi te piękności kupiła i przysłała . ;:97 ;:97 ;:97 ;:196 ;:196 ;:196
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Niestety takich nie mam :(
A już myślałam że mam wszystkie dostępne żurawki :)
Cóż, będzie co zbierać w następnych latach :;230

A biała datura jest wprost zachwycająca !
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu. Znów przepiękne żurawki, też większości ich nie mam. Gdzie takie bywają, zdradź adres. Może coś będzie w sobotę na kiermaszu, już się nie mogę doczekać. ;:65
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Jolciu, z tą jesienią święte słowa, jeszcze czas. Ale masz przepiękne datury, a ja myślałam , że takie są tylko u mnie. A Ty masz piękniejsze. Jolciu, czy wiesz jak się zbiera nasionka z datur. po każdym przekwitlym kwiecie, szukam i.... nic. Ale mam nasiona fioletowo-fiałej i żółtej. Kiedy je można sadzić., Na wiosnę, czy teraz też. Pozdrawiam, pa stasia ;:80
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Jolu , ta pełna datura piękna, czy ona jest z jednorocznych, bo na taką bym się skusiła , na inne nie mam miejsca.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

coma95 pisze:Niestety takich nie mam :(
A już myślałam że mam wszystkie dostępne żurawki :)
Cóż, będzie co zbierać w następnych latach :;230
A biała datura jest wprost zachwycająca !
MARIOLU ,żurawek jest mnóstwo .Zebranie wszystkich zajmie nam pewnie wiele lat . :wink:
ada.kj pisze:Jolu. Znów przepiękne żurawki, też większości ich nie mam. Gdzie takie bywają, zdradź adres. Może coś będzie w sobotę na kiermaszu, już się nie mogę doczekać. ;:65
ADO ,zazdroszczę ci tego kiermaszu . :wink: Pewnie wiele rarytasków będzie .Oj biedne te wasze kieszenie . :wink:
Moje żurawki to dość duże sadzonki .W przyszłym roku będą jeszcze większe i wtedy będziemy mogli się wymieniać . :P
stasia109 pisze:Jolciu, z tą jesienią święte słowa, jeszcze czas. Ale masz przepiękne datury, a ja myślałam , że takie są tylko u mnie. A Ty masz piękniejsze. Jolciu, czy wiesz jak się zbiera nasionka z datur. po każdym przekwitlym kwiecie, szukam i.... nic. Ale mam nasiona fioletowo-fiałej i żółtej. Kiedy je można sadzić., Na wiosnę, czy teraz też. Pozdrawiam, pa stasia ;:80
Nigdy nie zbierałam nasion z datur ,zawsze ukorzeniałam z sadzonek .Myślę ,że teraz też można sadzić ,ale pewna nie jestem . :?
iga23 pisze:Jolu , ta pełna datura piękna, czy ona jest z jednorocznych, bo na taką bym się skusiła , na inne nie mam miejsca.
Niestety ,ta biała pełna do jednorocznych nie należy .Jest taka jak te pozostałe co mam ,ale za to zapach ma 100 razy mocniejszy .
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Jolu, dawno mnie tu nie było, a trafiłam dobrze, bo parę stron temu było... wrzosowisko, czyli to, co mnie teraz najbardziej interesuje :)

Bardzo ładnie się prezentuje Twoja wrzosowa rabata. Możesz napisać jakie masz na niej odmiany?

Kolekcja żurawek i tiarelli imponująca. Moja też się nieco jutro powiększy dzięki uprzejmości Igi :) Nie mogę się doczekać.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Jolciu, poczytałam troszkę w google i już wiem, że mogę rozsadzać z sadzonek. Teraz zbieram doniczki, ukorzeniacz mam, pora więc działać. Zobaczymi co wyjdzie. Zrobiłam parę sadzonek oleandra białego. Szukam sadzonek czerwonego. Nawet mam na oku, taki 1 piękny okaz, ale jeston w hucie szkła i nikogo nie mogę spotkać, aby mi uszczyknął szczepkę. A moja Córcia zrobiła z moich tui 132 sadzonki. Zobaczymy, co z nich urośnie. pozdrawiam Cię bardzo serdecznie, spokojnej nocy, choć trochę deszczu bez burzy, pa stasia ;:79
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Jola, przycinasz datury przed zimowaniem? Kiedyś miałam taka ogromna ale nie miałam gdzie jej przechować.
Ta biała pełna piękna.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU ,niestety nie znam odmian swoich wrzosów .Kupiłam je na targu -bez nazw . :(
STASIU ,no to do dzieła .Życzę 100% sukcesu w ukorzenianiu .
Twoje życzenia się spełniły ,bo u mnie w nocy troszkę popadało i obyło się bez burzy .
MAJU ,swoje datury chcę ,czy nie chcę ,muszę przyciąć ,bo wyrosły na straszne olbrzymy.Gdzie ja bym się z nimi podziała . :?

Zamieszczę kalendarz biodynamiczny na następne dni .
Przepraszam za jakość ,ale w necie jeszcze nowego nie wstawili,więc zrobiłam fotkę podczas dzisiejszego programu ,,ROK W OGRODZIE,,

Obrazek

Wygląda na to że w piątek odpoczywamy ,a w pozostałe dni ciężko pracujemy . :wink:
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

Jolu, ty chyba spania nie masz, żeby tak wcześniej wstawac i oglądac :shock:
x-d-a

Post »

No, właśnie, ja tak jak Igiełka, chętnie bym obejrzała Rok w ogrodzie, ale pora jak na sobotę jest nieludzka.
Jeszcze kiedyś powtarzali ten program w poniedziałki po południu...
Czasami uda mi się trafić na Maję w ogrodzie, ale generalnie bardzo mało jest fajnych programów dla ogrodomaniaków...
Joluś, dzisiaj wrocławskie forumki wykupują roślinki na kiermaszu pod Iglicą, a ja tylko im zazdroszczę, bo mam informacje, że było dużo fajnych roślin po przystępnych cenach.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”