W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2009r cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

foggia pisze:Zwiedziłam dziś Twój ogród, jest cudowny, tyle pięknych kwiatów i krzewów i staw... :shock: Przede wszystkim zazdroszczę Ci powierzchni :D
Ja także Halinko...zwłaszcza teraz pod wiosnę. Tyle nowych chciejstw przybywa, a miejsca nic. Byłam wczoraj na działce...ciemiernik jeszcze ma kwiatki, od listopada. Tylko ciągle jestem na niego zła....czemu nie chce się rozsiać. Porobiłam trochę zdjęć. :lol:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mario, witam w moich skromnych progach i dziękuję za miłe słowa :lol:

Zeniu, Twój ciemiernik rozrośnie się z swoim czasie, najważniejsze, że cieczy Twoje oczy swoimi płatkami i to od listopada :P
Masz rację, tyle nowych chciejstw przybywa, a miejsca brakuje :?
Ja już zaczynam głęboko analizować moje chciejstwa. Z wielu roślin, po prostu rezygnuję :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Halinko! Chciejstw to każdy z nas ma dużo. Ale ja zauważyłem, że przy dużej ilości chciejstw to jest duża szansa, że jakaś część się zrealizuje, bo coś tam dostaniemy, coś innego wypatrzymy na promocji a reszta..... może poczekać. Problem, jak ktoś nie ma cierpliwości i chce mieć wszystko od razu i najlepiej kwitnące. A przecież rośliny w każdym stadium są piękne.
To tylko takie moje sposoby, żeby nie zwariować i żyć wg zasady "jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma".
Halinko, Ewo, mój kolega przywiózł z Teneryfy ponad 5kg kamień wulkaniczny. Pomyślałem sobie, że zgłupiał, bo to przecież nie wystarczy wrzucić do bagażnika i wyjąć w ogrodzie ale trzeba przelecieć się z nim samolotem. Widzę jednak, że i mnie dopada mania przywożenia coraz większych kamieni :lol:
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Halinko, przybiegłam od Igi. Jeśli tylko moje szałwie przeżyły to będę próbowała je ukorzeniać. Jesienią miały mnóstwo młodych pędów od dołu, chyba z nich powinnam robić sadzonki. Jeśli się przyjmą, chętnie Ci wyślę. Myślę, że w maju możesz się przypomnieć :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku, zgadzam się z Tobą- trzeba lubic to, co się ma :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

witaj Halinko!no nareszcie jestem, wedrówkę zaczęłam od ciebie,tyle tu przepięknych kwiatów ,że rozchoruję się na nowo, ale to będzie przyjemna choroba,chciejstwo to przeciesz nic złego, zajżałam już na te stronkę z nasionkami jest w czym wybierać no to lece dalej ;:79
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dzięki Moniko :) A gdzie nasza gospodyni :?:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Halinko jeśli chodzi o kociołek to polecam duży.... Im większy tym więcej ludzi zje,... a tego nie robi się codziennie tylko po ognisku... w żaże.
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Halina Kwak pisze: Masz rację, tyle nowych chciejstw przybywa, a miejsca brakuje :?
Ja już zaczynam głęboko analizować moje chciejstwa. Z wielu roślin, po prostu rezygnuję :lol:
Halinko, nie musisz całkiem rezygnować, spisz listę na następny rok. :wink:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani witam serdecznie, przepraszam, że mnie tu trochę nie było i dziękuje za odwiedzinki, i dobre rady ;:180 ;:180 ;:180

Jacku, ja też uważam, że im więcej chciejstw, tym większe szanse ich zdobycia.
Szczerze mówiąc, jak ich nagle nakupię dużo, to potem mam problem z ich identyfikacją.
Najbardziej cieszę się z tych długo poszukiwanych ... kiedy już tracę nadzieje, że je kiedyś zdobędę, a tu nagle ... wpadają mi w ręce :lol:
No, i lubię kupować roślinki małe, żeby obserwować jak rosną :lol:

Aniu, przypomnę się o szałwie :lol:
Do listy roślinek, które mam Ci wysłać dopisałam orliki, zachwycałaś się nimi w innym wątku, chyba Ani - Raczek :lol:
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Właśnie pochodziłam po twoim ogrodzie i zazdroszczę ci tak przemyślanych nasadzeń ,wszystko wydaje mi się takie przemyślane .Takie właśnie jak mówisz swojskie klimaty .Twoje rośliny wyglądaja jakby rosły już tu od wielu ,wielu lat..Masz piękne liljowce ,a w szczególności ten jaśniutki .Już niedługo wiosna :lol: Na mojej liście chciejstw znalazły sie właśnie małe brzuzki ,bo w tym roku mam zamiar kupić nasiona grzybów i może cos z tego wyjdzie ,skoro zbieram już swoje opieńki to czemu nie zbierać prawdziwków :?: :lol: Pozdrawiam serdecznie ida
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Halina Kwak pisze:Aniu, przypomnę się o szałwie :lol:
Do listy roślinek, które mam Ci wysłać dopisałam orliki, zachwycałaś się nimi w innym wątku, chyba Ani - Raczek :lol:
Przypominaj, przypominaj, bo wygląda na to, że łatwo się z nich robi sadzonki. Jeśli nawet nie przeżyły to i tak będę je kupowała :), bo strasznie mi się podobają. Iga mnie pocieszyła, że nie okrywała swoich na zimę i nie przemarzały.
Orliki prześlesz mi roślinki, czy nasionka, bo nasionka kupiłam, ale nie wiem co mi z tego wyjdzie, bo pierwszy raz będę siała takie ozdobne kwiatki. W zeszłym roku udało mi się z wielu wysianych nasion wyhodować tylko lawendę. I tak na koniec sezonu była malutka w porównaniu ze sklepową i nie wiem czy będzie z niej coś sensownego. Udały mi się dosyć ładnie goździki jednoroczne, jesienią zebrałam z nich nasionka, ale moja babcia, która przyjechała po urodzeniu Witusia, wyrzuciła mi je wszystkie :( Byłam bardzo zła, bo kolory tych goździków przypadły mi do gustu.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ja wolę wysyłać i otrzymywać małe roślinki, tak więc wyślę Ci gotowe roślinki orlików w różnych kolorach :lol:
Goździki mam wieloletnie różowe i żelazne w różnych kolorach i też mogę Ci wysłać gotowe roślinki, tak więc nie przejmuj się wyrzuconymi przez babcię nasionkami :lol:

Ido, cieszę się, że do mnie wpadłaś i dziękuję za tyle miłych słów :P
Wiesz, że ja też myślę o grzybach, ale myślałam o przyniesieniu gotowych grzybni z lasu kuzyna. Czekam, żeby się trochę moje drzewa rozrosły i muszę się nauczyć pod jakie drzewo, jaką grzybnię umieścić :lol:
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Halinko. I mnie u Ciebie nie było trochę,ale juz postaram sie byc na bieżąco. Kochanie na nawet nie śniłam o tym abys mi mogła taką niespodziankę sprawić. Nie umiem sępić po prostu, dlatego nie zawracam nikomu głowy. Co kupie to kupię a co nie to trudno. Dlatego zdobyłam te nasiona i mimo wszystko spróbuje je wysiać. A Tobie niezmiernie jestem wdzięczna, bo nie spodziewałam sie Halinko- kochana jesteś. Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuje. ;:12
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Giguś, ja mam zapisane w kajeciku, że umówiłyśmy się na wymianę, tak więc od wiosny obserwuj mój ogród i pisz co chcesz, nooo i co mam Ci ukorzenić :lol:
Nie zaszkodzi jak wysiejesz nasionka złotokapu, życzę z całego serca powodzenia, a ja swoja drogą ukorzenię dla Ciebie, jak nie będzie gotowych pędów :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”