Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.2

Post »

Witam wszystkich serdecznie Wandziu,Moniko i Loki ;:138

Wandziu teraz przynajmniej ja jestem w takim wieku że odejścia bliskich i znajomych bywają coraz częściej,ale są odejścia zaskakujące i one bardziej jak by bolą.Miałyśmy to szczęście że go poznałyśmy ja miałam okazję jak się nie mylę na forumowym pierwszym zjeździe w Sulejowie .Bardzo miło będę zawsze wspominać radosne chwile spędzone z ogrodowymi ludźmi,było wesoło miło i pięknie wszystko przygotowane.Szacun dla organizatorów takich imprez. ;:180 Rośliny to ślad i pamiątka często sentymentalna,jutro kto nie musi do pracy jeszcze świętuje więc rozkosznego wypoczynku Wandziu. :wit

Cześć Moniko, nie zniechęcaj się u mnie straty w tym roku też duże ale jakoś to wszystko przyjmuję "widać tak miało być"w tym roku już w ogóle jarzyny mi nie powschodziły a co zdołało wyleźć albo posadziłam wcinają ślimaki albo turkuć :twisted:
Ktoś by pomyślał to po co to robisz?jeszcze jak cię trapią boleści kręgosłupa i stawów.Bo ciągle mam nadzieję i lubię rośliny ,kwiaty,ptaszki,wiewiórki czasami bażanty i zające :tan Jak się złoszczę to na turkucie nie na ludzi :;230 i nie czekam aż M.da mi kwiatek tylko mam ich do woli w ogrodzie :heja .Sorki za te mądralskie teksty ale szkoda by było jak byś straciła zapał do tego co robisz bo fajnie to wszystko robisz a na suche dni trzeba by coś wymyślić jakaś beka z wodą na wzniesieniu i wąż kroplujący ,będzie leciało pod własnym ciśnieniem,mnie tak sączy ze studni zawsze spokojnie coś nawodni.To tylko sugestia wiem że w realu to inaczej wygląda ale bardzo chcę cię wesprzeć ;:168 Powoli małymi kroczkami do celu powodzenia i masę radości. ;:138

Loki ,Firletka ;:303 super twoja wiedza przerasta moje możliwości ale się dogadamy ;:306 Oczywiście że jeszcze u mnie nie kwitnie to stare wspominkowe zdjęcia a dzisiaj posadziłam firletkę białą od Soni ale chyba zakwitnie dopiero na drugi rok ,tak mi się wydaje.Chciała by czasami komuś coś fajnego przesłać w rekompensacie ale wszyscy mają więcej i ładniejsze w dodatku zawiodłam się na moich nasionach w tym roku.Miło wspominam te osoby jak chodzę po ogrodzie to jest super ;:333 miłego tygodnia ,udanej pogody Tobie Loki i wszystkim gościom ;:138
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aaa… Zeszłoroczne… A już myślałem, że tak mocno mnie wyprzedziłaś w tym roku… Hihihi…

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Spoko,nigdy Cię nie wyprzedzę ;:7 Miłego hasania po ogrodzie Loki :tan :wit

Znalazłam wreszcie nazwę z zamówienia mojej nowej piwonii która pd dwóch lat kwitnie jednym jedynym kwiatem to
Koral Supreme

Obrazek

Znalazłam Laura Desert
Obrazek
chciała bym powoli dopasować nazwy do swoich piwonii może zbiegiem czasu to ogarnę. :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu cudne piwonie, Coral ma niesamowity kolor. ;:oj Nigdy nie myślałam, że będę się zachwycać piwoniami, a co dopiero mieć je w ogrodzie. :roll: Moje wszystkie NN.
Uwielbiam oglądać metamorfozy ogrodów, od trawnika lub chwastowiska do rabat pełnych roślin. Ciężką pracę wykonałaś. ;:180
Cieszę się, że rośliny z nasion będą u Ciebie kwitły. Bałam się, czy niskie cynie nie będą kundelkami, ale u mnie są jednak niskie. ;:215
Zdrowia i miłych chwil w ogrodzie. ;:168
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć Soniu jestem niezmiernie dumna z kwiatów od Ciebie teraz tylko ustrzec je od ślimaków ,turkucia i burzy.Przedtem martwiliśmy się mrozami teraz burzami ,zawsze coś nigdy nie jest lekko piwonie tak szybko przekwitają przez to gorąco że nie nadążam zrobić zdjęć.Cynie u mnie też będą niskie bo już mają pąki a nawet małe kwiatki i widzę że z białych to utrzymało się może 3 a reszta różowe ale jedne to mocny róż drugie bledsze ,takie kochane tylko żeby zdołały się rozkrzewić,kilka razy na dzień sprawdzam jak się mają.Szarłat posadzony w kilku miejscach dałam córce i oczywiście zmarnowała :evil: nolana i orlaja jakoś dają radę,a firletka pod domem już posadzona jeszcze czeka na chłodniejsze dni na górce posadzę koło mojej różowej.Miłego dnia Soniu i delikatnego deszczyku dla zieloności. ;:138
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Fajnie tak porównać na zdjęciach jakie zmiany zachodzą w ogrodzie, widać ile pracy włożyłaś ;:63
Piękne piwonie a przywrotnik w takiej masie też fajnie wygląda ;:215
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Halszko,trzy wiadomości takie same :wit chyba ci palec zadrżał ;:168 dzięki myślę że każdy tak ma jak spojrzy na początki swojego ogrodu ile zmian,ile strat często bolesnych a ile radości i satysfakcji z własnej pracy.Ja mam skromny nie bogaty ogród a inni naprawdę włożyli masę pracy,kosztów i miłości w swoje ogrody ,ale wszyscy je tak samo kochamy ,Ty też Halszko ;:138 ;:196 Fajne jest to że ktoś to zauważy i doceni za co Ci bardzo dziękuję. ;:168
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Troszkę ostatnich zdjęć zanim je zgubię.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pszczółki pracowały usilnie i trzmiele też :lol:
Obrazek

Obrazek
będą nasionka cebulki

Obrazek
ostatnie ujecie przekwitających już piwonii na górce,dzisiaj pada więc to będzie chyba koniec dostaną wody połamią się i oklapną po spaleniu słońcem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
będzie i w tym roku trochę kwiatu

Obrazek

Obrazek

Obrazek
nigdy nie pamiętam jakie tu mam liliowce ta pomarańczowe czy różne?
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już zniknęły te nadpro :lol: gramowe posty, zgłosiłam je :wink: Palec mi nie zadrżał, tylko coś się zawiesiło i myślałam, że post nie został wysłany więc powtórzyłam a za chwilę okazało się, że poszły trzy ;:306
Nie bądź taka skromna, masz bardzo fajny ogród, dojrzaly, bogaty. Chyba każdy i każda z nas jest trochę zakręcona na punkcie swojego kawałka ziemi :lol:
Buziaki ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć Halszko to nic że były 3 mnie to nie przeszkadza,tylko taka jestem heciara zaraz w żart wszystko obracam :) a z tym zawieszaniem to i u mnie coś jest bo jak wysyłam zdjęcia to też tak robi i czekam bo nie widzę przez chwilę a potem pojawiają się wszystkie.Miłego dnia Halszko ja odpoczywam bo pokropiło trochę może ogórki przetrwają ,no jeszcze polowanie na ślimaki mnie czeka. :wit
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58

Post »

Witaj Jolu ale u Ciebie już kolorowo, dużo roślinek już zakwitło ;:oj Fajnie obsadzone rabaty są, takie bujne. Piwonie już ślicznie zakwitły, moje jeszcze w małych pączkach. U mnie teraz czas Orlików, ale wiele zginęło lub w mniejszej postaci się pojawiły :cry:
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też trochę popadało i zaraz ślimaki wylazły ;:124
Po deszczu udało mi się trochę poplewić i podzielić kilka roślin, bo już marnie wyglądały takie zagęszczone.
Dobranoc Jolu ;:19
Pozdrawiam, Halszka
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Bożenko ;:138 ,Witaj Halszko. ;:138

Bożenko Twoje orliki są niesamowite taka różna paleta barw i pięknie kwitną u ciebie te rośliny które u mnie nie chcą się utrzymać kokorycze,ciemierniki i inne.Piękne tulipany które w tym roku u mnie bardzo marnie,część wykopałam do przesuszenia i widzę że cebulki małe na drugi rok też mogą nie zakwitnąć,ale pod jesień wkopię i zaznaczę żebym wiedziała że tu jest wielka niewiadoma.Dobrze że każdy z nas ma inny ogród bo zawsze coś ciekawego u kogoś możemy znaleźć,swoje się opatrzy i już się nie do końca widzi urok ogrodu.Dziękuję za wizytę i zapraszam,lubię gadać. ;:138

Halszko to szybka jesteś ja tylko znalazłam jakieś dwa ślimaki dłużej mi się nie chciało czekać zobaczymy po nocy cze w mojej skrzyni zobaczę jeszcze ogórki czy tylko kikuty?Oj ile to zmagań trzeba pokonać zanim uchowa się 1 ogórka/ ;:219 Zapowiadają ciągle burze i ulewy zobaczymy jeszcze ten tydzień potem może mała zmiana dla oddechu?Powodzenia Halszko i zapraszam na wymianę doświadczeń. ;:138
Awatar użytkownika
neferet
200p
200p
Od: 18 paź 2014, o 19:49

Post »

Dzięki Jolu za ciepłe słowa i wsparcie. ;:196 Masz pełną rację, że chwile w ogrodzie są niepowtarzalne, ale też trudno ludziom wytłumaczyć co pięknego jest w pieleniu na przykład. :wink: Albo w jakichś żuczkach. :D Nie przepraszaj, bo dobre słowa są bezcenne i potrzebne, nawet jeśli ludzie się do tego nie przyznają. Ja się przyznaję. :wink:
Piękne piwonie. Super, że udało Ci się dopasować nazwy odmianowe.
Czy wchodzimy, czy wychodzimy z ogrodu furtka jest początkiem drogi.
Pozdrawiam, Monika
Za furtką
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Jolu, cudnie kwitną Twoje śliczne irysy! ;:oj Gdyby wszystko było normalnie, to przyjechałabym napatrzeć się w realu, bo u mnie marności :( , bo słonka mają za mało.
Piwonie też lubią słońce i na 'starej górce' pięknie Ci kwitną ;:138 .
Cudne kule, te różowe ;:215 i Laura Desert ;:333 , sądzę, że pięknie pachną :tan . Corali nie lubię, bo zapach mają co najmniej dyskusyjny ;:224 , ale mam ich kilka i choć chętnie bym je eksmitowała, to rosną pszczółkom na uciechę, bo im się bardzo podobają ;:108 .
Jolu, Wandziu ten krzew, niby budleja, to u mnie jest jako tawuła wierzbolistna. Jeśli na żywopłot, to nieformowany, bo rozłazi się rozłogami na wszystkie strony, a zakwitnie dopiero latem.
Deszczyk sobie pada, na szczęście bez szaleństw sobotnich, to bawimy się w dom, a od jutra tylko słońce!
Dużo radości ogrodowych! ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”