Witam wszystkich serdecznie Wandziu,Moniko i Loki
Wandziu teraz przynajmniej ja jestem w takim wieku że odejścia bliskich i znajomych bywają coraz częściej,ale są odejścia zaskakujące i one bardziej jak by bolą.Miałyśmy to szczęście że go poznałyśmy ja miałam okazję jak się nie mylę na forumowym pierwszym zjeździe w Sulejowie .Bardzo miło będę zawsze wspominać radosne chwile spędzone z ogrodowymi ludźmi,było wesoło miło i pięknie wszystko przygotowane.Szacun dla organizatorów takich imprez.

Rośliny to ślad i pamiątka często sentymentalna,jutro kto nie musi do pracy jeszcze świętuje więc rozkosznego wypoczynku Wandziu.
Cześć Moniko, nie zniechęcaj się u mnie straty w tym roku też duże ale jakoś to wszystko przyjmuję "widać tak miało być"w tym roku już w ogóle jarzyny mi nie powschodziły a co zdołało wyleźć albo posadziłam wcinają ślimaki albo turkuć
Ktoś by pomyślał to po co to robisz?jeszcze jak cię trapią boleści kręgosłupa i stawów.Bo ciągle mam nadzieję i lubię rośliny ,kwiaty,ptaszki,wiewiórki czasami bażanty i zające

Jak się złoszczę to na turkucie nie na ludzi

i nie czekam aż M.da mi kwiatek tylko mam ich do woli w ogrodzie

.Sorki za te mądralskie teksty ale szkoda by było jak byś straciła zapał do tego co robisz bo fajnie to wszystko robisz a na suche dni trzeba by coś wymyślić jakaś beka z wodą na wzniesieniu i wąż kroplujący ,będzie leciało pod własnym ciśnieniem,mnie tak sączy ze studni zawsze spokojnie coś nawodni.To tylko sugestia wiem że w realu to inaczej wygląda ale bardzo chcę cię wesprzeć

Powoli małymi kroczkami do celu powodzenia i masę radości.
Loki ,Firletka

super twoja wiedza przerasta moje możliwości ale się dogadamy

Oczywiście że jeszcze u mnie nie kwitnie to stare wspominkowe zdjęcia a dzisiaj posadziłam firletkę białą od Soni ale chyba zakwitnie dopiero na drugi rok ,tak mi się wydaje.Chciała by czasami komuś coś fajnego przesłać w rekompensacie ale wszyscy mają więcej i ładniejsze w dodatku zawiodłam się na moich nasionach w tym roku.Miło wspominam te osoby jak chodzę po ogrodzie to jest super

miłego tygodnia ,udanej pogody Tobie Loki i wszystkim gościom