Różanecznik pod sosną piękny, azalia od męża też. Nie dziwię się mu, że stara się o swoją panią
Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Żarty na bok... Ale stara się ten mój M. Agatha Christie (żona archeologa) mawiała , że archeolog to najlepszy materiał na męża.- Tym bardziej ceni żonę , im jest starszakubanki pisze:Ewelino, mimo, że nie posiadam trawnika z przyjemnością przeczytałam Twoją instrukcję obsługiWszystko brzmi tak prosto
Różanecznik pod sosną piękny, azalia od męża też. Nie dziwię się mu, że stara się o swoją paniąjak Cię widzę na tych zdjęciach.
I chociaż mój M.ma całkiem inny zawód , to zamiłowania archeologiczne...
A co do trawnika - Aniu, to może w teorii brzmi prosto, ale tak naprawdę z trawnikiem jest dużo pracy.
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Pięknie się prezentujecie ,Ty i rhododendron
,
ale na Novą Zemblę to on nie wygląda
ale na Novą Zemblę to on nie wygląda
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
twój ogród jest niedoścignionym moim marzeniem, trawa wręcz angielska u mnie za 300 lat tak może będzie 
Jak patrze na te twoje sosny to nie mogę wyjść z zachwytu - jak je poprowadzić by były takie piękne, rozgałęzione.
Jak patrze na te twoje sosny to nie mogę wyjść z zachwytu - jak je poprowadzić by były takie piękne, rozgałęzione.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
agrazka pisze:twój ogród jest niedoścignionym moim marzeniem, trawa wręcz angielska u mnie za 300 lat tak może będzie
Grażynko, trawnik, jak trawnik... A sosen nie prowadziliśmy. Były takie rozgałęzione, wielokonarowe, gdy kupiliśmy działkę. To są najzwyklejsze samosiejki . Jedynie popodcinaliśmy je od dołu bo gałęzie aż pokładały się na ziemię .vertigo pisze: o tym samym wciąż myślęmoże sadzić po kilka?
Popatrzcie na te zdjęcia (1998 i1999r) , na zdj. po prawej już po podcięciu dolnych gałęzi.

W mojej okolicy takie sosny porastają nieużytki(kampus UAM na Umultowie).Znajomy dendrolog tłumaczył mi , że po prostu miały wokół siebie bardzo dużo miejsca i zamiast rosnąć w górę - poszalały sobie na szerokość , tworząc jednocześnie po kilka równie masywnych konarów. W szkółkach czy lasach rosną blisko siebie i "idą w górę" , nie rozrasta się wtedy tak bardzo korona.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ewelinko super rododendrony.
Dawno tak bujnych i ukwieconych nie widziałam.
Aż chciałoby się tam być i razem z Tobą podziwiać.
Piękne zakątki, jestem pełna uznania i podziwu.
Dawno tak bujnych i ukwieconych nie widziałam.
Aż chciałoby się tam być i razem z Tobą podziwiać.
Piękne zakątki, jestem pełna uznania i podziwu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Olu , byłam dziś w Suchym Lesie ("Berberys" + "Darmax) a potem jeszcze w " Berberysie" na Wojciechowskiego w Poznaniu. Nawrotu nie mielialeksandra odwazna pisze:Ewelinko jeżeli mieszkasz bliski Chludowa to i Suchego Lasu , może zobaczysz czy na Obornickiej dostali
nawrot ,taki jak Twój i mogłabyś mi jednego zakupić. Może jeszcze coś ciekawego dostali z bylin.
Ale... oczywiście nie była to wyprawa bezowocna - kupiłam prześliczny BARWINEK - nowość na rynku- VINCA MAJOR " Illumination":) Cenę też miał prześliczną ,bo to produkt holenderski, więc wzięłam tylko 1 sztukę - ale mam nadzieję ,że jak to barwinek , uda się go szybko rozmnożyć. Jutro wkleję zdjęcie - zobaczycie , jaki jest ładniutki .
<<Niezwykle efektowna amerykańska odmiana Barwinka 'Illumination' o żółtych pędach i złocistych liściach z wąską, ciemnozieloną obwódką. Nazwa jest naprawdę trafna - roślina zdaje się świecić nawet w głębokim cieniu. Sprawdza się nie tylko na rabatach, ale także w pojemnikach na tarasach i balkonach. Złociste zwisające pędy będą efektownie błyszczeć na tle grafitowych lub kobaltowych donic.>>
A wybrałam się po roślinki dla OLI...