Skromny ogród Joli - 2008r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

tija pisze:Jolu ja mam dwa koty z czego kotka wypisz wymaluj jak to kocie szare , a kot czarny nazywa się Maciek nazwa pasuje do niego jak ulał -szerszy niż dłuższy , dziecko kazało kotka wziąść na dietkę . grubasek się robi jesienią bo siedzi koło domu i regularnie dostaje jedzenie , przez reszte roku chodzi na lumpy więc wygląda jak siedem nieszczęść .
Elu moje kotki całe lato gdzieś chodzą na romanse, jedynie przychodzą się na jeść.Jesienią i zimą już pilnują domu i tak samo są szersze niż dłuższe .Te na zdjęciu to kocurki , szary to Filip a czarno biały Maciuś .Jest jeszcze kotka też szara Kaja , i domowa kotka Kasia :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu, u Ciebie w ogrodzie jest jeszcze bardzo ładnie - zielono :-) Zachwyciły mnie dwie Twoje słodkie mordki - "nierozłączni przyjaciele" - jakie kochane kociaki !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Jolu bogata jesteś :D wszystkiego u Ciebie dużo nawet kotów .
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu - piękną masz wizję! ;:333 Na pewno w przyszłości uda Ci się ją zrealizować.
Lasek faktycznie młodziutki, ale i tak starszy od mojego - nie zasadzonego jeszcze! :lol:
Kurcze - a ja moją malutką sadzoneczkę głogu posadziłam za blisko maluśkiej sosny.
Jakoś zawsze trudno mi sobie wyobrazić, że takie maleństwa będą taaakie wielkie! :?

A jaką dużą masz działkę?

Widzę, że zima to u nas za dalekimi górami gdzieś. :wink:
Jak dla mnie - to bardzo dobrze!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Oj tam Jola nie musisz się chwalić ,że u Ciebie jeszcze coś kwitnie :twisted: :lol:
U mnie szaro i ponuro i na dodatek cały dzień pada deszcz i NIC a NIC nie kwitnie :twisted:
Kotki superowe to Twoje :lol:
Joluś mój żarnowiec jest na 137 str
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Jollu, chwaliłaś moje wizje, a widzę, że u Ciebie także konkretne plany.
Jeśli lasek posadziłaś sosnowy, to powinien Ci szybko urosnąć. Moje sosny mają po 10 m wzrostu i niektóre dochodzą do 30 cm średnicy pnia, a nie ma wśród nich starszych niż 20 lat. Większość ma pewnie 8-12 lat. Dokładnie nie pamiętam, wiem, że jak rodzice kupili tę działkę 23 lata temu, to tu gdzie jest mój dom i lasek nie było kompletnie żadnych drzew, bo ziemia była uprawiana. Potem stopniowo sosny zaczęły się wysiewać, ale też nie od razu. One naprawdę szybko rosną. Brzozy zresztą też. Najważniejsze to zrobić ten pierwszy krok, tzn. posadzić cokolwiek :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wisienko moja działka ma około 60 arów .12 lat temu zastanawialiśmy się z M czy kupić kawalerkę ,czy domek do remontu .Zdecydowalismy się na domek , ale tylko ja i mój M wiem jak ciężko było doprowadzić dom i teren do porządku .Trwało to kilka lat , ja jako kobieta pracująca która żadnej pracy się nie boi, zakasałam rękawy i ciężko pracowałam z M . Pamiętam jak sprzątałam strych , o matko pierwszy raz w życiu widziałam tyle śmieci i gruzu.Ci ludzie co mieszkali, to wszystko co było im nie potrzebne wynosili na strych.Było tego kilka starów , żałuję że robiłam tak mało zdjęć . I dla porównania , teraz tutaj jest moja rabatka Obrazek Obrazek

Kiedyś w tym miejscu było tak Obrazek

Teraz jak już doprowadziliśmy teren do porządku , można pomyśleć o swoich marzeniach :wink:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halina Kwak pisze:Jolu, u Ciebie w ogrodzie jest jeszcze bardzo ładnie - zielono :-) Zachwyciły mnie dwie Twoje słodkie mordki - "nierozłączni przyjaciele" - jakie kochane kociaki !!!
Halinko tak Kochane kociaki , wszędzie towarzyszą mordki kochane :wink:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tija pisze:Jolu bogata jesteś :D wszystkiego u Ciebie dużo nawet kotów .
Elu masz rację u mnie wszystkiego jest dużo i nawet dzieci :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu odwaliliście naprawdę kawał dobrej roboty. Aż nie chce się wierzyć że jedno i drugie zdjęcie to jest to samo miejsce. Wyobrażam sobie ogrom pracy jaki włożyliście aby był taki efekt, gratuluję :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia1 pisze:Oj tam Jola nie musisz się chwalić ,że u Ciebie jeszcze coś kwitnie :twisted: :lol:
U mnie szaro i ponuro i na dodatek cały dzień pada deszcz i NIC a NIC nie kwitnie :twisted:
Kotki superowe to Twoje :lol:
Joluś mój żarnowiec jest na 137 str
Jadziu bo ze mnie chwalipięta :;230 u mnie też pada deszcz , szaro i smutno za oknem
Kotki moje :D są kochane
Jadziu na pewno wybiorę się do Ciebie i wykopię tego żarnowca :wink:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kubanki pisze:Jollu, chwaliłaś moje wizje, a widzę, że u Ciebie także konkretne plany.
Jeśli lasek posadziłaś sosnowy, to powinien Ci szybko urosnąć. Moje sosny mają po 10 m wzrostu i niektóre dochodzą do 30 cm średnicy pnia, a nie ma wśród nich starszych niż 20 lat. Większość ma pewnie 8-12 lat. Dokładnie nie pamiętam, wiem, że jak rodzice kupili tę działkę 23 lata temu, to tu gdzie jest mój dom i lasek nie było kompletnie żadnych drzew, bo ziemia była uprawiana. Potem stopniowo sosny zaczęły się wysiewać, ale też nie od razu. One naprawdę szybko rosną. Brzozy zresztą też. Najważniejsze to zrobić ten pierwszy krok, tzn. posadzić cokolwiek :)
Witaj Aniu :D ja to mam takie marzenia jak Ty i na pewno z czasem je zrealizujemy.Na początku to myślałam żeby obsadzić pół łąki choinkami , ale tam jest wiosną i jesienią podmokły teren i chyba by nie rosły .Choć przyznam się że od kiedy sąsiad wykopał staw , to jest bardziej sucho .I jak ja wykopię staw to wtedy teren na pewno będzie się nadawał na obsadzenie. Brzozy też mi się strasznie podobają i nawet już dwie mam :wink:
Aniu napisz mi ile wyniosą Cię hurtem te wrzosy , bo ja też będę musiała ich sporo zamówić .Ale to dopiero gdzieś za rok :wink:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

AGNESS pisze:Jolu odwaliliście naprawdę kawał dobrej roboty. Aż nie chce się wierzyć że jedno i drugie zdjęcie to jest to samo miejsce. Wyobrażam sobie ogrom pracy jaki włożyliście aby był taki efekt, gratuluję :D
Podpisuje się pod słowami Agness !!!

Odwaliliście kawał dobrej roboty !!! Efekty rewelacyjne, tylko pogratulować ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Jolu odwaliliście naprawdę kawał dobrej roboty. Aż nie chce się wierzyć że jedno i drugie zdjęcie to jest to samo miejsce. Wyobrażam sobie ogrom pracy jaki włożyliście aby był taki efekt, gratuluję :D
Agness bardzo Ci dziękuję , to bardzo cieszy jak ktoś doceni i pochwali wysiłek jaki się włożyło.

dziękuję ;:79
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Halinko , jakbym Ci pokazała jak w środku wyglądał dom to byś oniemiała :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”