Od kilku tygodni oglądam Kochani Wasze ogrody i powiem szczerze napatrzyć się nie mogę.Długo się zastanawiałam czy pokazać swój ogród bo przy waszych mój wydaje się taki skromny.Ale tak sobie pomyślałam skromny ale kochany miło się w nim przesiaduję.Moi drodzy proszę nie zwracajcie uwagi na trawę przez te upały strasznie wyschła ,wprawdzie od dwóch dni trochę pokropiło ale nie za wiele.Tak więc na razie nie koszę niech trochę się wzmocni.Zapraszam wszystkich do mojego kochanego azylu.
Miesiąc temu zaczełam powiekszać ogródek ,jak na razie chyba nie jest tak źle. na drugi rok jak roślinki sie rozrosną będzie o wiele ładniej Moi Drodzy życzę miłej nocy a ja już zmykam do mężusia pod kołderkę.
Wiosną zakupiłam (ponoć ?)truskawki wysokopienne,które dają owoce aż do samych przymrozków.Fakt kwitną cały czas ,ale kwiaty obrywam aby wzmocnić krzaczki .Jeśli ktoś ma takie truskawki ,proszę napisać coś wiecej na ich temat
jesienią zakupiłam różne odmiany bylin,posadziłam i zapomniałam o jednej myślałam że to chwast już miałam go wyrwać ale zajełam się czymś innym.Na drugi dzień patrzę a ten niby chwast pięknie zakwitł.Teraz prośba ,czy ktoś wie jak się nazywa ten kwiatek.
Witaj !!!
Masz bardzo ładny ogródek , podoba mi się .
Jeśli chodzi o tego kwiatka , to przypomina mi ale jednoroczną GODECJĘ /azalia letnia / . Wstawię moją , ale u mnie dopiero zaczyna kwitnąć i mam słabe zdjęcia . U mnie jeszcze kwitnie biała i różowa / tej na fotce nie mam bo baterie się wyczerpały /. Może dzisiaj coś więcej zrobię i jeśli będziesz miała dalej wąpliwości to wstawię może lepsze fotki .