Agita- mój pierwszy sezon :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam jeszcze drugie jego zdjęcie, wyszło niewyrażne ale lepiej oddaje kolory, on jest taki jakiś blady, szarawy jakby, ale naprawdę inny niż pozostałe :) Szkoda że był taki drobny i miał tylko 2 kwiatki, ale nawet nie sprawdziłam ceny.

Obrazek
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Agitko - Agnieszko !
Wystawa w oliwskiej palmiarni z tego co mi wiadomo jest co roku, o tej samej porze. Nie jestem pewna, ale to chyba był maj lub czerwiec. Sama wystawa może nie zachwycała wielością oryginalnych roślin, ale sprzedawcy raczej ci sami, co na każej innej wystawie. Swojego Mini Marka kupiłam podczas wystawy w Łodzi dokładnie za 50 zł, z pięknie wykształconym pędem kwiatowym. Wystawa była w listopadzie 2008 roku, a do tej pory storczyk ten cieszy mnie swoimi pięknymi kwiatami.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lana, dzięki za info, tak, to był koniec czerwca, ja nie byłam bo wtedy moja pasja storczykowa dopiero raczkowała, zresztą dowiedziałam się o niej grubo po fakcie, ale sama palmiarnia jest tak mała, że siłą rzeczy nie spodziewam się tam super atrakcji. No ale skoro mówisz, że jest co roku, na pewno nie przepuszczę! :)

I dzięki za kolejną informację o cenie MM, teraz wiem już jak się nastawić. Niech ten Twój kwitnie jak najdłużej, najlepiej na kolejnych pędach non stop! ;)

Gelatynka i Storczykowa, jeszcze ze dwie osoby mi to napiszą i chyba wrócę po niego w te pędy, czuję się jakby ominęła mnie jakaś super okazja...
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Naprawdę jest piękny i do tego taki oryginalny! :D Szkoda, że go nie wzięłaś :(

P.S. Jeszcze jedna osoba i będziesz musiała się po niego wróćić :lol:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Oooo, dobrze wiedzieć że i za 50 zł da radę kupić MM :lol: będę polować w takim razie :wink:
O matulu, co to za cudeńko na tej fotce :shock: ja bym brała bez zastanowienia :lol: jeszcze takiego nigdy nie widziałam :shock:
Czyli wychodzi na to że musisz wrócić po niego :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Nie można przegapić takiej okazji :twisted: storczyk był rzeczywiście wyjątkowy i warty dołączenia do kolekcji :wink:
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojjj, dziewczyny dziewczyny, nie kuście, przecież ja mam teraz szlaban na co najmniej 2 miesiące..! ;:190
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Ale chyba można go jakoś na raty rozłożyć... :lol: Dla takiego pięknego storczyka :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja bym go wzięła na twoim miejscu... ale nigdy takiego nie widziałam i pewnie nie zobaczę.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś się u mnie kluje... dopiero przebija liść... i wygląda zupełnie jak... ale pssst! ;)

A zdechlaczek-niespodzianka kupiony za 3zł puszcza listek! :tan Jeszcze nawet nie wychylił czubka ale widzę go w środku dużego liścia, jestem pewna że tam jest bo jest cały bordowy.

Znowu dostałam skrzydeł... ;:65
Pozdrawiam, Agnieszka
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Ale super, gratuluję :D
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

gratuluje Agita, wiem co czujesz, jak moje kupione po przecenie(5 zl) zdechlaczki wypuscily nowe korzonki to takze nie posiadalam sie z radosci- teraz juz sa dosyc duze (te korzonki) to moze niedlugo wypuszcza cos nowego moze listek?
gelka
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Cieszę się razem z Wami z nowych listków i korzonków u tych biedniejszych storczyków i życzę powodzenia w ich ratowaniu.
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

śnieżka pisze:Cieszę się razem z Wami z nowych listków i korzonków u tych biedniejszych storczyków i życzę powodzenia w ich ratowaniu.
u mnie tez katlejki reanimowane wypuszczaja korzenie, 1 rośnie pączuś, a łososiowy falek z ciemniejszym środkiem był śliczny, ale trafisz na jeszcze piękniejsze, coraz więcej wspaniałych krzyżówek..
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie, jak tak popatrzeć po półkach w sklepie, to rzeczywiście jakaś rewolucja się dokonała. Mam wrażenie że jeszcze rok-półtora temu były same białe i różowe/fioletowe, a teraz zalew wzorów i kolorów! Coraz bardziej wybredna się robię, ale może to i dobrze, miejsca sobie tak szybko nie zatkam... ;)

Dziś rano, jak tylko wstałam, poleciałam do tego phalaenopsis który coś wypuszcza, pewna, że już wyszło na tyle, że się zagadka wyjaśni- niestety, sprawa wciąż tak samo nieodgadniona! :? Wszystko mi pasuje na pęd oprócz koloru- czy ciemnofioletowy falek, z poprzednim pędem ciemnozielonym z domieszką fioletu może teraz wypuszczać jasnozielony pęd..?!
Pozdrawiam, Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”