Na żółcicielkę kusicielkę, coś czuję, jeszcze trafisz.
Słoneczne rabaty
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Słoneczne rabaty
No to teraz spokojnie mogę iść spać.
-
krasna101
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 5 gru 2011, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Sabinko piękne zdjęcia robisz swoim roślinkom. Oglądając je aż chce się je dotknąć i czuje się ich zapach
I jeszcze bardziej zatęskniłam za wiosną
serdecznie pozdrawiam Bożena
I jeszcze bardziej zatęskniłam za wiosną
serdecznie pozdrawiam Bożena
- merymg
- 200p

- Od: 4 mar 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeszcze raz dzięki za info, anemonki oczywście zakupione, niestety tylko coś ciekawego było w Sop..
Małgoś
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Sabinko, dzwonki masz bardzo urokliwe, a róża to wiadomo jej wysokość.
Zaskoczyłaś mnie, że orliki tak piękne mogą być z siewu.
Myślałam, że tylko odmianowe są tak niepowtarzalne.
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Soniu z siewu to dopiero mogą być cudowności orlikowe. Jak się ładnie pomiksują.
Sabinko ponawiam pytanie co to za czerwona śliczność nad zdjęciami liliowców?
Sabinko ponawiam pytanie co to za czerwona śliczność nad zdjęciami liliowców?
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Sabinko, przyszłam z rewizytą
Od razu powiem, ze zakochałam się w Twoich pełnych orlikach na zabój
Prześliczne. Ja mam z takich różowe, ale te Twoje - cudo! Czy one pochodzą z siewu? Ten jaśniutki z muśnięciem błękitu jest boski!
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Sabinko chodziło mi o zdjęcie trzecie od dołu. Wrzucę u siebie takie podobne kwiatki to zerkniesz...może to te same...Też nie znam ich nazwy
Cornelia cudna różyczka i to w każdej fazie
, rośnie w pełnym
?
Cornelia cudna różyczka i to w każdej fazie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja też tak samo jak Dorotka od razu zwóciłam uwagę na tę nieznaną mi roślinkę o drobnych różowych kwiatuszkach. Szkoda, że nie wiesz, co to jest. Nie widziałam takiej na FO.
Bardzo mi się też spodobało pastelowe zdjęcie z dzwonkami brzoskwiniolistnymi
Bardzo mi się też spodobało pastelowe zdjęcie z dzwonkami brzoskwiniolistnymi
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Dziewczyny drobne różowe kwiatuszki to firletka smółka. Czy o to wam chodziło? Mam na myśli trzecie zdjęcie od dołu a przed żylistkiem?
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Witam miłych gości
Mam dzisiaj zakręcony dzień i szykuję przepisy na tłustoczwartkowe szaleństwo.. Na pierwszy ogień pójdą oczywiście moje sprawdzone pączki rosnące w... lodówce
Przepis godny czarownicy
Myślę też nad eklerkami z kremem, bo mój eM jest ich wielkim fanem.. ale cały czas temet jest otwarty i kombinuję jak zadowolić moich łasuchów i nie spędzić całego dnia przy kuchni
Na początek. Uwaga tajemnica wyjaśniona. Różowa roślinka o którą pytała Dorotka i Wanda to Firletka Smółka
. Odnalazłam ją w pierwszym wątku i tak ją ktoś nazwał, sprawdziłam u wujka Google i faktycznie, to ona
Aneczko, to czerwone to jedna z odmian lnu. Roślinka jednoroczna wysiana przeze mnie wprost do gruntu, żeby schować kikuty cesarskich koron i części tulipanów. W tym roku kupiłam len trwały w kolorze niebieskim
Marto, ja również staram się nie gonić za modą ogrodową. Dla mnie ideałem jest ogród pełen kolorów i przede wszystkim ogród pachnący. Był czas kiedy modne były iglaki i nic poza tym. Najlepiej było mieć igalakowy płot, a na środku piękny czyściutki trawnik. Jakoś nie mogłam czegoś takiego przyjąć, mimo, że miałam praktycznie wszystkich domowników gotowych do kupowania jałowców, tuj i tego typu krzewów. Długo walczyłam z takim wizerunkiem miejsca do wypoczynku
Dobrze, że ta moda długo się nie utrzymała (chociaż znam osoby,które nadal konsekwentnie bronią się przed kwitnącymi roślinami)
Bożenka, witaj
Wszyscy łączymy się we wspólnym oczekiwaniu na Wiosnę. Miło mi że zaglądnęłaś, furtka pozostaje nadal otwarta i zapraszam częściej. W kupie siła
(powiedział sprzedawca nawozów do roślin
)
Małgoś, a ty wiesz na co ja uparcie czekam... Czekam na twój wątek i doczekać się nie mogę..Zerknij za okno, śnieg się topi, słońce zaczyna świecić, może to najlepszy moment na otworzenie okna na twoje czarowne miejsca
Soniu, prawda jest taka, że te z siewu wyjdą nieraz ładniejsze niż odmianówki, bo krzyżują się z wszystkimi jakie masz
Alania, miło mi cię gościć
Orliki, o które pytasz to wynik mojej niewiedzy
A było tak. Moja mama ma piękne, czarne orliki z siewu i pewnego razu zebrałam nasiona i zadowolona z siebie posiałam i czekałam na czarne orliki..Wyrosły różności. Białe z niebieską poświatą, fioletowe, buraczkowe..tylko nie czarne
Dopiero na FO dowiedziałam się, że orliki z nasion nie powtarzają cech matecznych
Pędzę do mojego archiwum wyszukać kilka zdjęć
Alu ubiegłaś mnie z nazwą różowej pięknotki..było mi tak długo odpisywać
Mam dzisiaj zakręcony dzień i szykuję przepisy na tłustoczwartkowe szaleństwo.. Na pierwszy ogień pójdą oczywiście moje sprawdzone pączki rosnące w... lodówce
Na początek. Uwaga tajemnica wyjaśniona. Różowa roślinka o którą pytała Dorotka i Wanda to Firletka Smółka
Aneczko, to czerwone to jedna z odmian lnu. Roślinka jednoroczna wysiana przeze mnie wprost do gruntu, żeby schować kikuty cesarskich koron i części tulipanów. W tym roku kupiłam len trwały w kolorze niebieskim
Marto, ja również staram się nie gonić za modą ogrodową. Dla mnie ideałem jest ogród pełen kolorów i przede wszystkim ogród pachnący. Był czas kiedy modne były iglaki i nic poza tym. Najlepiej było mieć igalakowy płot, a na środku piękny czyściutki trawnik. Jakoś nie mogłam czegoś takiego przyjąć, mimo, że miałam praktycznie wszystkich domowników gotowych do kupowania jałowców, tuj i tego typu krzewów. Długo walczyłam z takim wizerunkiem miejsca do wypoczynku
Bożenka, witaj
Małgoś, a ty wiesz na co ja uparcie czekam... Czekam na twój wątek i doczekać się nie mogę..Zerknij za okno, śnieg się topi, słońce zaczyna świecić, może to najlepszy moment na otworzenie okna na twoje czarowne miejsca
Soniu, prawda jest taka, że te z siewu wyjdą nieraz ładniejsze niż odmianówki, bo krzyżują się z wszystkimi jakie masz
Alania, miło mi cię gościć
Pędzę do mojego archiwum wyszukać kilka zdjęć
Alu ubiegłaś mnie z nazwą różowej pięknotki..było mi tak długo odpisywać
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Wcześniej to zdjęcie mi się nie otworzyło, ale nie dziwię się, że tak wszystkim się podoba. Dobrze, że się cofnęłam
nifredil pisze:
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Renatko, to zdjęcie to akurat żylistek. Krzew, który kupiłam za jedyne 3 zł na wyprzedaży. Byłam w szoku jak dowiedziałam się jaka to piękność 
- merymg
- 200p

- Od: 4 mar 2013, o 14:22
Czy wysiałaś już werbenę patag.? Wzeszły Ci już heliotropy? Bo moje coś się ociągają, a ja dośc niecierpliwa jestem
Małgoś
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
A u mnie te różowe wysiewaja się wszędzie takie same, mimo że mam tez inne odmiany. Nie chcą się miksowac.
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Sabinko! Ale mnie ucieszyłaś!
Zupełnie nie znałam tego krzewu!
I zaraz go sobie zamówiłam... tylko nie wiem czy mój będzie tak piękny jak Twój!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...