Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

No to teraz spokojnie mogę iść spać. :wink:
Na żółcicielkę kusicielkę, coś czuję, jeszcze trafisz. :wink:
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Sabinko piękne zdjęcia robisz swoim roślinkom. Oglądając je aż chce się je dotknąć i czuje się ich zapach ;:108
I jeszcze bardziej zatęskniłam za wiosną ;:3

serdecznie pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Piękna ta Twoja Cornelia ;:333
Jeszcze raz dzięki za info, anemonki oczywście zakupione, niestety tylko coś ciekawego było w Sop.. ;:124
Małgoś
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko, dzwonki masz bardzo urokliwe, a róża to wiadomo jej wysokość. ;:215 Zaskoczyłaś mnie, że orliki tak piękne mogą być z siewu. :shock: Myślałam, że tylko odmianowe są tak niepowtarzalne.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu z siewu to dopiero mogą być cudowności orlikowe. Jak się ładnie pomiksują.
Sabinko ponawiam pytanie co to za czerwona śliczność nad zdjęciami liliowców?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Sabinko, przyszłam z rewizytą :wit Od razu powiem, ze zakochałam się w Twoich pełnych orlikach na zabój ;:167 ;:oj Prześliczne. Ja mam z takich różowe, ale te Twoje - cudo! Czy one pochodzą z siewu? Ten jaśniutki z muśnięciem błękitu jest boski!
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko chodziło mi o zdjęcie trzecie od dołu. Wrzucę u siebie takie podobne kwiatki to zerkniesz...może to te same...Też nie znam ich nazwy :oops:

Cornelia cudna różyczka i to w każdej fazie ;:333 , rośnie w pełnym ;:3 ?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja też tak samo jak Dorotka od razu zwóciłam uwagę na tę nieznaną mi roślinkę o drobnych różowych kwiatuszkach. Szkoda, że nie wiesz, co to jest. Nie widziałam takiej na FO.
Bardzo mi się też spodobało pastelowe zdjęcie z dzwonkami brzoskwiniolistnymi ;:167
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Dziewczyny drobne różowe kwiatuszki to firletka smółka. Czy o to wam chodziło? Mam na myśli trzecie zdjęcie od dołu a przed żylistkiem?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witam miłych gości :wit
Mam dzisiaj zakręcony dzień i szykuję przepisy na tłustoczwartkowe szaleństwo.. Na pierwszy ogień pójdą oczywiście moje sprawdzone pączki rosnące w... lodówce ;:306 Przepis godny czarownicy :;230 Myślę też nad eklerkami z kremem, bo mój eM jest ich wielkim fanem.. ale cały czas temet jest otwarty i kombinuję jak zadowolić moich łasuchów i nie spędzić całego dnia przy kuchni ;:173

Na początek. Uwaga tajemnica wyjaśniona. Różowa roślinka o którą pytała Dorotka i Wanda to Firletka Smółka ;:108 . Odnalazłam ją w pierwszym wątku i tak ją ktoś nazwał, sprawdziłam u wujka Google i faktycznie, to ona ;:108
Aneczko, to czerwone to jedna z odmian lnu. Roślinka jednoroczna wysiana przeze mnie wprost do gruntu, żeby schować kikuty cesarskich koron i części tulipanów. W tym roku kupiłam len trwały w kolorze niebieskim :D
Marto, ja również staram się nie gonić za modą ogrodową. Dla mnie ideałem jest ogród pełen kolorów i przede wszystkim ogród pachnący. Był czas kiedy modne były iglaki i nic poza tym. Najlepiej było mieć igalakowy płot, a na środku piękny czyściutki trawnik. Jakoś nie mogłam czegoś takiego przyjąć, mimo, że miałam praktycznie wszystkich domowników gotowych do kupowania jałowców, tuj i tego typu krzewów. Długo walczyłam z takim wizerunkiem miejsca do wypoczynku ;:108 Dobrze, że ta moda długo się nie utrzymała (chociaż znam osoby,które nadal konsekwentnie bronią się przed kwitnącymi roślinami)
Bożenka, witaj :wit Wszyscy łączymy się we wspólnym oczekiwaniu na Wiosnę. Miło mi że zaglądnęłaś, furtka pozostaje nadal otwarta i zapraszam częściej. W kupie siła ;:4 (powiedział sprzedawca nawozów do roślin :;230 )
Małgoś, a ty wiesz na co ja uparcie czekam... Czekam na twój wątek i doczekać się nie mogę..Zerknij za okno, śnieg się topi, słońce zaczyna świecić, może to najlepszy moment na otworzenie okna na twoje czarowne miejsca ;:224
Soniu, prawda jest taka, że te z siewu wyjdą nieraz ładniejsze niż odmianówki, bo krzyżują się z wszystkimi jakie masz ;:108
Alania, miło mi cię gościć ;:168 Orliki, o które pytasz to wynik mojej niewiedzy ;:306 A było tak. Moja mama ma piękne, czarne orliki z siewu i pewnego razu zebrałam nasiona i zadowolona z siebie posiałam i czekałam na czarne orliki..Wyrosły różności. Białe z niebieską poświatą, fioletowe, buraczkowe..tylko nie czarne :roll: Dopiero na FO dowiedziałam się, że orliki z nasion nie powtarzają cech matecznych ;:108

Pędzę do mojego archiwum wyszukać kilka zdjęć ;:224

Alu ubiegłaś mnie z nazwą różowej pięknotki..było mi tak długo odpisywać ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Wcześniej to zdjęcie mi się nie otworzyło, ale nie dziwię się, że tak wszystkim się podoba. Dobrze, że się cofnęłam ;:oj
nifredil pisze:Obrazek
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Renatko, to zdjęcie to akurat żylistek. Krzew, który kupiłam za jedyne 3 zł na wyprzedaży. Byłam w szoku jak dowiedziałam się jaka to piękność ;:oj
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

;:196 Sabinko, ja chyba jestem z tych leniwych, niesystematycznych i niereformowalnych ;:124 Masz rację, żylistek nalezy do niedrogich a pięknych krzewów. U koleżanki zeszłego roku wymarzł dlatego na razie wolę go podziwiać np. u Ciebie. Mam nadzieję, że Twój bez problemu przeżyje to może i ja się skuszę :roll:
Czy wysiałaś już werbenę patag.? Wzeszły Ci już heliotropy? Bo moje coś się ociągają, a ja dośc niecierpliwa jestem ;:134
Małgoś
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

A u mnie te różowe wysiewaja się wszędzie takie same, mimo że mam tez inne odmiany. Nie chcą się miksowac.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Sabinko! Ale mnie ucieszyłaś! ;:138 Zupełnie nie znałam tego krzewu! :oops: I zaraz go sobie zamówiłam... tylko nie wiem czy mój będzie tak piękny jak Twój!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”