Storczyki Mojej Mamy

Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Witam na forum :) Storczyki świetne no i gratuluje keiki.
Z wędkarzami faktycznie gorzej - jednego mam w domu. Wydaje mu się, że moje hobby jest drogie a tu się okazuję, że nęta jest w cenie storczyka :;230
Ksantypka
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 25 lip 2009, o 16:58

Post »

Parę następnych zdjęć.Są w śród nich noworodki,a niektóre w beciku.Kasia jak na razie jest na etapie odbioru i chłonięcia ogromnej wiedzy braci storczykowej. Hibiskus też podszedł mi pod obiektyw. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dwa zbliżenia-jak ja nazywam-cielaczków,to te nakrapiane. Nawet mi się podobają.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nieźle sobie Kasia radzi, wręcz bardzo fachowo- świetne koszyczki, brawo! :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Hibiskus cudny ale łaciaty jest uroczy maluchy też :shock:
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękności u Was! Śnieżnobiały od razu rzuca się w oczy- jeszcze takiego nie widziałam. Zwykle spotykam białe z warżką w różnych kolorach, mój ma żółtą.
Piękna kolekcja- chwalcie się, bo jest czym!

Witajcie na forum wśród storczykowo zakręconych :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Maluszki rozkoszne :P
A cielaczki - one są chyba przez mężczyzn uwielbiane bo mój mąż właśnie takiego mi podarował.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Ksantypka
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Ostatni raz się chwalę,później niech robi to właścicielka.

Jedyny parapet[kuchenny] bez storczyków: Obrazek

I biała piękność raz jeszcze: Obrazek
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

za to jaki szeroki ten parapet, nie jedna z nas chciałaby mieć taki... ile tam doniczek można postawić...

Biała piękność, raz jeszcze, przepiękna.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Kurcze.... Nie lubię fiołków, ale patrząc na Wasz parapet zrozumiałam dlaczego ludzie za nimi tak szaleją! ;) Wyglądają po prostu uroczo!! Słodziaki :)

Mam jeszcze pytanie skąd Wy tyle tych maluszków bierzecie?! Mi się marzy choć jedno, takie na pędzie, ale coś cisza... Macie jakieś sposoby na "wywołanie" ciąży? ;) Niech się Kasia w końcu do nas odezwie i podzieli się swoimi tajemnymi sposobami... :)
Kasiu, na zachęte powiem, że masz staż storczykowy dłuższy niz wielu z nas tutaj, którzy się tak mądrzymy na forum ;) - najczęściej jest to 1-2 lata, często też krócej. U mnie niedawno stuknął rok storczykowej przygody. Więc z Twoimi 3-ema latami doświadczeń naprawdę mile jesteś widziana wśród nas i pewnie niejednego będzie się można od Ciebie nauczyć. Zapraszamy! :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Ksantypka
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Przy wymianie okien,to był warunek{szeroki parapet,a nie linijka} i najlepiej aby był przez całą okienną ścianę.Dom jest starszy ściany solidne{70cm} to i parapet ma 50 cm.

Co do Kasi,musi dojrzeć medialnie,to skromna osoba i potrzebuję więcej czasu.Już i tak odebraliśmy swoje z córką za ten pokaz.Nie żeby nie chciała się podzielić niewątpliwą wiedzą w tym temacie,ale to perfekcjonistka i więcej boi się krytyki.Sąsiedzi często radzą się w tych sprawach ,ale jak mawia moja żona nie mają cierpliwości.
Co do maluchów,to jak mawia mój ekspert;o te przekwitnięte trzeba dbać równie dobrze jak o te w okresie swojej chwały.Trzy maluchy, które są na zdjęciach:8,9 ,14 ,to maluszki po pierwszym przepięknym storczyku.Kwitł prawie trzy lata,a jak zaczął słabnąć,to pokazał swoje dzieci.Od keików do obecnego stanu minęły trzy lata.
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

To niech Kasieńka dojrzewa medialnie bo zapewne nie raz mogłaby nam służyć dobrą radą w naszych problemach, jednak nic na siłę, jeśli nie chce, to przecież wołem jej tu nie zagnamy :P
Dodam jeszcze tylko jedno, to jest forum, na którym wszyscy są sobie bardzo życzliwi, każdy pomaga w miarę swojej wiedzy i swoich możliwości, i nikt tu nikogo nie krytykuje.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
asiula13
1000p
1000p
Od: 16 cze 2009, o 11:15

Post »

witajcie na forum :D

jak tu miło i rodzinnie :D :D :D

macie cudne storczyki :D właścicielka niech nie będzie taka skromna :wink: taką kolekcją można się tylko poszczycić :D no i wielu z nas mogłoby się jeszcze wiele dowiedzieć :D staż jednak robi swoje :D

Kasiu pozdrawiamy serdecznie i czekamy na debiut forumowy :D :D :D :D
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Widzę,że Mama tak jak ja: storczyki i fiołki. Przekaż Mamie Ksantypko, że wszystkie kwiatki cuuuuuuuuuuuuuuudne. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Ksantypka jestem pod wrażeniem kolekcji Twojej mamy,pomarańczowy Falek najbardziej mi przypadł do gustu :lol:
A tak poza tym WITAJ NA FORUM ;:31
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Kasiu, napisz coś w końcu do nas sama, ja też nie jestem orłem w komputerowym świecie. I jeszcze jedno, mój parapet to właśnie to:::::::::::: storczyki i fiołki. Serdecznie zapraszam, bądź z nami!!!!!Podziel się swoimi doświadzczeniami, bo już Twoje dziecię zdradziło, że naprawdę je masz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”