Storczyki Mojej Mamy

Ksantypka
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 25 lip 2009, o 16:58

Storczyki Mojej Mamy

Post »

Witam serdecznie. Co prawda ja do storczykowych maniaczek nie należę, ale za to moja mama nadrabia - i to jak. Jakiś czas temu przeglądała to forum, ale że z komputerem za pan brat nie jest, a i do bardzo śmiałych nie należy, nie chciała ujawnić swoich skarbów. Postanowiliśmy więc razem z tatą, że zmajstrujemy jej własny temat.

Tata oczywiście momentalnie został zaatakowany, że zrobił takie zdjęcia, że wszystkich pędów nie widać ;)

Przedstawiamy storczyki Kasi, która pewnie teraz będzie częściej tu zaglądać. :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj na forum...
Storczyki są cudnej urody czekam na więcej fotek :!:
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluje pięknej kolekcji i życzę miłego pobytu na forum. Czekam na więcej fotek. ;:1
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Kasiu, witaj wśród nas. Mam nadzieję, że Twoja nieśmiałość już dawno się gdzieś ulotniła i zaczniesz się więcej i częściej chwalić swoimi osiągnięciami w uprawie, nowymi pędzikami i pewnie jeszcze nie raz dasz nam dobre rady odnośnie pielęgnacji.

Kwiatuszki masz przecudne a jaka różnorodność!!!
Najlepsze jest to, że cała rodzina Cię wspiera w Twoim storczykowym hobby. Córcia pomaga założyć temat na forum, mąż robi zdjęcia, czegóż chcieć więcej?! Pozdrowienia dla wszystkich.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ksantypka, przekaż Mamie, że kolekcję to Ona ma powalającą :shock: Dużo jest już w niej okazów?
P.S. Moimi faworytami stały się biały (zdj. 6) i pomarańczowy (zdj. 13) - cuuudeńka po prostu :wink:
Awatar użytkownika
hanusia
200p
200p
Od: 19 cze 2009, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczny jest biały ;:111 .
Zreszta cała kolekcja jest śliczna :D
10p - Początkujący

Post »

Numery 9, 10 i 13 to początki storczyków wyhodowanych z - o ile się nie mylę - keików. Maja ok. 3 lat i na razie tylko tyle. Piszę za żonę, nie wierzy w swój talent w hodowli.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trzynastka, ojojo cudo nad cudami. Mamo, Córko, Tato witajcie wśród nas
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

No nie, jak na "beztalencie" to ma Twoja żona bardzo dużo szczęścia - takie piękne kwiaty pod jej ręką wyrosły! Obawiam się, że nie jedna z nas marzy o takich obfitych kwitnieniach, jakie nam tu zaprezentowaliście. Ma dziewczyna rękę do kwiatów i to nie ulega wątpliwości.
Wyhodować sobie pięknego, dorodnego storczyka od dzidziusia to nie małe osiągnięcie i wiele satysfakcji - jak tu nie uwierzyć w swój talent ;:88.

Kasiu, zechciej się podzielić z nami tajemnicą swoich kwitnień, co robisz, że one tak pięknie i obficie Ci kwitną? ;:2
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Ksantypka
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Każdy się chwali tylko sukcesami, o ile wiem, żona poniosła tez parę porażek w hodowli storczyków. Teraz ma swoje sprawdzone sposoby: moczenie raz na 2 tygodnie po 25-30 minut i - o zgrozo - mycie w jakimś roztworze piwnym [marnotrawstwo] liści. Może trochę zakręcone to wasze hobby, ale ładne.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Najfajniej jakbyście wszyscy rodzinnie pisali w tym wątku, tego jeszcze nie było :-)
Storczyki naprawdę piękne, Kasiu- gratulacje! :) Ja też oszalałam na punkcie tego pomarańczka, bo takiego brakuje w mojej kolekcji- gdzie rozdają takie keiki? ;)

Drogi mężu Kasi, nie żałuj kwiatkom piffka, dużo takie mimozy nie potrzebują a reszta na pewno jest dla Ciebie, więc i korzyść jakaś jest ;)

Kasiu, chwal się, opowiadaj- co, jak,ile i gdzie, my tu lubimy takie opowieści :D A drobne porażki każdy ma na koncie, ale liczy się efekt końcowy!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Każdy ma wzloty i upadki...
Ksantypka pisze:Każdy się chwali tylko sukcesami, o ile wiem, żona poniosła tez parę porażek w hodowli storczyków. Teraz ma swoje sprawdzone sposoby: moczenie raz na 2 tygodnie po 25-30 minut i - o zgrozo - mycie w jakimś roztworze piwnym [marnotrawstwo] liści. Może trochę zakręcone to wasze hobby, ale ładne.
Ładnie powiedziane i aż miło, że padło to z ust mężczyzny. A piwo jest po 2-3 złote więc nie narzekaj jak Ci grzdylka podprowadzi :;230 :;230
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Ksantypka
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dodałem jeszcze dwa zdjęcia tych waszym zdaniem najładniejszych i fotki keików. Myślę, że wędkarze (jednym jestem) są bardziej "szajbnięci" od storczykowców.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Piękności! A te keiki to wyhodowane przez Kasię (i gdzie ona jest?! ;) ) czy to te z których ona wyhodowała swoje storczyki?

Z wędkarzami nie miałam do czynienia, ale może będziemy mieli okazję się przekonać, jak trochę z nami pobędziesz na tym forum... :D
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Keiki świetne a reszta cudowna :lol:
Spis tematów