Witam na forum Storczyki świetne no i gratuluje keiki.
Z wędkarzami faktycznie gorzej - jednego mam w domu. Wydaje mu się, że moje hobby jest drogie a tu się okazuję, że nęta jest w cenie storczyka
Parę następnych zdjęć.Są w śród nich noworodki,a niektóre w beciku.Kasia jak na razie jest na etapie odbioru i chłonięcia ogromnej wiedzy braci storczykowej. Hibiskus też podszedł mi pod obiektyw.
Dwa zbliżenia-jak ja nazywam-cielaczków,to te nakrapiane. Nawet mi się podobają.
Piękności u Was! Śnieżnobiały od razu rzuca się w oczy- jeszcze takiego nie widziałam. Zwykle spotykam białe z warżką w różnych kolorach, mój ma żółtą.
Piękna kolekcja- chwalcie się, bo jest czym!
Kurcze.... Nie lubię fiołków, ale patrząc na Wasz parapet zrozumiałam dlaczego ludzie za nimi tak szaleją! ;) Wyglądają po prostu uroczo!! Słodziaki
Mam jeszcze pytanie skąd Wy tyle tych maluszków bierzecie?! Mi się marzy choć jedno, takie na pędzie, ale coś cisza... Macie jakieś sposoby na "wywołanie" ciąży? ;) Niech się Kasia w końcu do nas odezwie i podzieli się swoimi tajemnymi sposobami... Kasiu, na zachęte powiem, że masz staż storczykowy dłuższy niz wielu z nas tutaj, którzy się tak mądrzymy na forum ;) - najczęściej jest to 1-2 lata, często też krócej. U mnie niedawno stuknął rok storczykowej przygody. Więc z Twoimi 3-ema latami doświadczeń naprawdę mile jesteś widziana wśród nas i pewnie niejednego będzie się można od Ciebie nauczyć. Zapraszamy!
Przy wymianie okien,to był warunek{szeroki parapet,a nie linijka} i najlepiej aby był przez całą okienną ścianę.Dom jest starszy ściany solidne{70cm} to i parapet ma 50 cm.
Co do Kasi,musi dojrzeć medialnie,to skromna osoba i potrzebuję więcej czasu.Już i tak odebraliśmy swoje z córką za ten pokaz.Nie żeby nie chciała się podzielić niewątpliwą wiedzą w tym temacie,ale to perfekcjonistka i więcej boi się krytyki.Sąsiedzi często radzą się w tych sprawach ,ale jak mawia moja żona nie mają cierpliwości.
Co do maluchów,to jak mawia mój ekspert;o te przekwitnięte trzeba dbać równie dobrze jak o te w okresie swojej chwały.Trzy maluchy, które są na zdjęciach:8,9 ,14 ,to maluszki po pierwszym przepięknym storczyku.Kwitł prawie trzy lata,a jak zaczął słabnąć,to pokazał swoje dzieci.Od keików do obecnego stanu minęły trzy lata.
To niech Kasieńka dojrzewa medialnie bo zapewne nie raz mogłaby nam służyć dobrą radą w naszych problemach, jednak nic na siłę, jeśli nie chce, to przecież wołem jej tu nie zagnamy :P
Dodam jeszcze tylko jedno, to jest forum, na którym wszyscy są sobie bardzo życzliwi, każdy pomaga w miarę swojej wiedzy i swoich możliwości, i nikt tu nikogo nie krytykuje.
macie cudne storczyki właścicielka niech nie będzie taka skromna taką kolekcją można się tylko poszczycić no i wielu z nas mogłoby się jeszcze wiele dowiedzieć staż jednak robi swoje
Kasiu pozdrawiamy serdecznie i czekamy na debiut forumowy
Kasiu, napisz coś w końcu do nas sama, ja też nie jestem orłem w komputerowym świecie. I jeszcze jedno, mój parapet to właśnie to:::::::::::: storczyki i fiołki. Serdecznie zapraszam, bądź z nami!!!!!Podziel się swoimi doświadzczeniami, bo już Twoje dziecię zdradziło, że naprawdę je masz