Wszystko o pomidorach cz. 21
- krabik
- 500p

- Od: 28 gru 2021, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 21
Przeglądałam nasiona pomidorów i poznajdywałam takie, które zamierzałam kupić
Znalazłam też pomidora "42 dni", może ktoś go uprawiał?
Anna
-
anulab
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Ania,mam to samo. Napaliłam się na SGT Peppers Yellow i kupiłam. Teraz widzę,że już ze dwa lata temu go
kupiłam i chyba zrezygnowałam z uprawy bo pękał.
A pieniądze popłynęły. Zaczyna mi się przypominać,że chyba go nawet wysiałam,bo pamiętam żółego z fioletem.
kupiłam i chyba zrezygnowałam z uprawy bo pękał.
A pieniądze popłynęły. Zaczyna mi się przypominać,że chyba go nawet wysiałam,bo pamiętam żółego z fioletem.
- krabik
- 500p

- Od: 28 gru 2021, o 16:35
Aniu
zawsze jest szansa, że nawet ta sama odmiana z innego źródła będzie odrobinę różnić się
Dopóki miałam w zapasach kilkadziesiąt odmian, wiedziałam na pamięć, jakie mam. Zasoby z biegiem czasu poszerzyły się, sensowną segregację odkładam... Asia fajnie ułożyła w albumie, ja raczej powinnam układać według nazw sklepów, gdzie kupowałam, i innych źródeł.
Anna
- MustardOlive
- 50p

- Od: 22 sie 2025, o 12:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krabik, ja tak właśnie mam listy zapisane w notesie - każde źródło oddzielnie plus opis odmiany. Na końcu są listy odmian, które były w danym roku wsadzone do ziemi razem z planami nasadzenia, a same nasiona oryginalne i zebrane są zapakowane do kartonów po chusteczkach higienicznych z rokiem uprawy na boku.
No i jeszcze jest zeszyt Excela, w którym całą kolekcję mam pogrupowaną kolorami, wielkością, wysokością... czym chcecie
No i jeszcze jest zeszyt Excela, w którym całą kolekcję mam pogrupowaną kolorami, wielkością, wysokością... czym chcecie
-
Pelasia

- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Ja osobno powkładałam te, co kupiłam i dostałam w tym roku …. Żeby wiedzieć które to nowekrabik pisze: ↑9 gru 2025, o 13:59 Aniuzawsze jest szansa, że nawet ta sama odmiana z innego źródła będzie odrobinę różnić się
Dopóki miałam w zapasach kilkadziesiąt odmian, wiedziałam na pamięć, jakie mam. Zasoby z biegiem czasu poszerzyły się, sensowną segregację odkładam... Asia fajnie ułożyła w albumie, ja raczej powinnam układać według nazw sklepów, gdzie kupowałam, i innych źródeł.
- leszkat76

- Od: 13 gru 2020, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MustardOlive jestem pod wrażeniem, to bardzo dużo pracy.
Ja zrobiłam sobie taki album, w miarę potrzeby można dorabiać kartki i wpinać do segregatora.

Nareszcie mam należyty porządek w nasionach. A jest prawie 500 odmian.
To całe bogactwo 2 segregatory i album do zdjęć , pełne nasion.

Kartki robię z koszulek i kartek z bloku technicznego , kolorowego. Przeszywam na maszynie do szycia.
Ja zrobiłam sobie taki album, w miarę potrzeby można dorabiać kartki i wpinać do segregatora.

Nareszcie mam należyty porządek w nasionach. A jest prawie 500 odmian.
To całe bogactwo 2 segregatory i album do zdjęć , pełne nasion.

Kartki robię z koszulek i kartek z bloku technicznego , kolorowego. Przeszywam na maszynie do szycia.
-
Olafasola13
- 200p

- Od: 18 lis 2022, o 11:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też mam nasiona w segregatorze ułożone alfabetycznie ale małym i koszulki mam takie gotowe juz podzielone do kolekcjonowania kart bo był duzy bałagan, a tak można wpiąć kartkę gdzie brakuje okienka na dokupioną nową odmianę i szybko sie potem odnajduje potrzebne nasionka. Ale do takiej kolekcji jak Twoja to mi sporo jeszcze brakuje. Koktajlowe odmiany mam oddzielnie w małym albumie na zdjęcia