Mały ogródek basowej cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mały ogródek basowej cz.4

Post »

Gosiu. Pajda ma już swój katalog na all.
Skrętnik Grzesia cudo, ale ja do swoich swoje doniczkowów nie mam ręki. Latem zasuszam, zimą przelewam. :D
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Ooooo, obudziłaś się? :;230 Wiem , Krysieńko, już go nabyłam drogą kupna , ale bardzo dziękuję za pamięć ;:196 .
Przyznaję ,że odkąd mam ogród , niejednego doniczkowca wykończyłam :oops: , ale akurat skrętniki i storczyki trzymają się dzielnie.Muszą , bo innego wyjścia nie mają... :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Gosiu. To tak w przerwie między obróceniem się na drugi boczek :D
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Małgoniu.Wszelkiej pomyślności na Nowy Rok.
Talenta nowe odkrywasz. Piękny ten de coupage. Nic bardziej błędnego że nie trzeba przy nim mieć talentu. Oj trzeba, trzeba i Ty go masz.
Chryzantemy - cudo!
Jakie lelije nabyłaś u p. Wistuby. Ja jesienią nie miałam czasu nawet zerknąć na ofertę.
Jesienią przeniosłam wszystkie swoje lilie, tulipany,krokusy i narcyzy do nowego ogrodu. Jaka to była praca! Tulipany, narcyzy, krokusy wykopałam latem ale lelije jesienią i zaraz wkopywałam. Setki cebul - pierwszy raz sadzenie nie sprawiało mi przyjemności. Posadziłam to wszystko na kilku rabatach na skarpie. Miejsce docelowe znajdą póżniej jak opanuję moje chwastowisko.
;:196 Kaśka
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasieńko ,bardzo dziękuję za życzenia i Tobie również życzę szczęścia , miłości i spełnienia marzeń ( oczywiście nie tylko tych ogrodniczych)! Jakże się cieszę ,że wreszcie jesteś znowu z nami! ;:196 Właśnie wróciłam z Twojego wątku. :D Współczuję sadzenia takiej ilości cebul.Ja je bardzo lubię , ale jak jesienią mam wszystko wysadzić - robi mi się niedobrze.Chyba przestanę wykopywać tulipany ( co roku jesienią to sobie obiecuję i.... co roku wykopuję , chyba tylko po to ,żeby jesienią znowu psioczyć na siebie :;230 ) Teraz będziesz miała zabawę - zrobić sukcesywnie z tymi cebulami porządek...Ale my to przecież lubimy. :D

U Wistuby kupiłam niewiele : OT FLASHPOINT,OT BAYWATCH , OT BONBINI , OT PONTIAC ,SALTARELLO , GOLD CITY , ORANIA
ON STAGE , BEWERLY DREAM , CANDY CLUB ,ELUSIVE , GLUHWEIN , HACIENDA , ALBANY , SMOKI MOUNTAIN.
Na all jest do kupienia katalog p.Pajdy.Nie ukrywam ,że mam nadzieję poszaleć u Niego wiosną , podobno ma mieć sporo lilii. Ciekawe kiedy dojdzie - już się nie mogę doczekać.
Na razie siedzę i oglądam asortyment nasion pomidorów , jakie mam , kombinuję co dokupić i tak mi się już chce wiosny ,że .... ehhhh , szkoda gadać....
Pozdrawiam,Małgorzata
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52

Post »

Witaj Gosieńko w Nowym Roku! Gdybyś w szukaniu odmian pomidorów stwierdziła, że masz ochotę na odmiany VP1 lub Cornabel F1 (dystrybutor na rynek polski Nickerson-Zwaan) to daj znać. Zdecydowałem się na zakup tych 2 odmian ale w opakowaniu jest po 250szt nasion a to dla mnie stanowczo za dużo. Nasionko wyjdzie w granicach 50-60 groszy za sztukę. We Wrocławiu planuję się pojawić po 23 stycznia.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Szukałam na allegro tego pana i jego katalogu ,ale jakoś nie udało mi się . :?
Mogła byś podać link ,lub nr.przedmiotu. :D
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu podpinam się pod pytaniem Joli,tez szukałam. A gdybyś się zdecydowała na nasiona Cornabel to proszę, kup dla mnie 5 sztuk. Zrewanżuje się innymi.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Przemku w nowym roku!!!!!Wszystkiego naj! Nie tylko ogrodowo! ;:196
Na eksperymenty pomidorowe jestem zawsze otwarta (od kilku dni nic innego nie robię , tylko siedzę w wątkach pomidorowych :;230 ) i bardzo chętnie kupię od Ciebie po 20 nasionek obu odmian dla siebie ( + 5 dla Grażynki odmiany Cornabel).Już się nie mogę po prostu doczekać siania pomidorów i całej roboty z nimi związanej....Masz nr mojego telefonu ,żeby się zdzwonić , jak przyjedziesz do Wrocka?Na wszelki wypadek wyślę Ci go na Pw.

Jolu i Grażynko nie podam Wam linka do katalogu , bo mamy all zablokowane , ale jak wpiszecie w wyszuliwarce użytkownika Lilypol , to znajdziecie bez problemu :D Możecie też wpisać Katalog lilia - od razu wyszukuje ten odpowiedni....

Grażynko - zamówiłam u Przemka nasionka... Oby do marca jakoś wytrwać....
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Witaj Małgoś. :wit
Środek zimy a jak widzę to szaleństwo liliowe nadal Cie trzyma..... :;230
Oj to się będzie działo w sezonie u Ciebie.... :roll:
Pomyślności....narka...... ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już znalazłam na allegro i nawet zamówiłam . :tan :tan :tan
Jakie tam mają ceny ,np. lilii . :?:
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko , witaj! :wit Miło ,że wpadłaś na chwilę ;:196
No cóż.... nie da się ukryć ,że czekam na katalog niecierpliwie :oops: Długa ta zima , więc moje roślinne korby (lilie i pomidory) dochodzą już do głosu...Taka pora roku. A jak Ty radzisz sobie z zimą? :D

Jolu - ceny są przystępne, może ciut drożej niż w stacjonarnych sklepach (ale 100 % gwarancji odmiany), sporo taniej , niż u p.Wistuby. LO były wiosną w granicach 3,5 za szt , OT od 3,2 do 5,5 , orientalne po 3,2 - 3,8zł , LA i azjatki po 2 z groszami. Ciekawe , jak będzie tej wiosny.
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Narobiłaś mi smaka na lilijki i nie tylko :wink: ;:224 .Czy inne rośliny też u nich zamawiałaś :?:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Małgoś oklapłam po obżarstwie świątecznym, ale już mam nasiona pomidorów i ekstra ogórków od p.Ochotnickiej.
Na razie zbieram materiały na nowy wystrój balkoniku.
Na roboty ogrodowe jeszcze za wcześnie, ale Wiesia i Beatka już rozpoczęły sezon porządkowy w ogrodach.
U mnie jak dobrze pójdzie to tak za dwa miesiące będzie można coś zacząć działać.
A masz już może nowy katalog Pajdy ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu , z racji pazerności :oops:, kupowałam tylko lilie , ale wiem , że Magiczna zamawiała coś oprócz lilii - co - tego nie pamiętam :D

Grażynko , czyli jakieś zakupy już poczynione. :D Zapomniałam o ofercie pomidorów u tej Pani - muszę poczytać ,co ma ciekawego. A jakie odmiany pomidorów kupiłaś?
Ja z prac ogrodowych mogę tylko dowieszać słoninkę ptakom , bo też jeszcze pełno śniegu :twisted: Ale słonko tak pięknie dziś świeci ,że normalnie chce się żyć :D
Pozdrawiam,Małgorzata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”