Skrętnik Grzesia cudo, ale ja do swoich swoje doniczkowów nie mam ręki. Latem zasuszam, zimą przelewam.
Mały ogródek basowej cz.4
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mały ogródek basowej cz.4
Gosiu. Pajda ma już swój katalog na all.
Skrętnik Grzesia cudo, ale ja do swoich swoje doniczkowów nie mam ręki. Latem zasuszam, zimą przelewam.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Ooooo, obudziłaś się?
Wiem , Krysieńko, już go nabyłam drogą kupna , ale bardzo dziękuję za pamięć
.
Przyznaję ,że odkąd mam ogród , niejednego doniczkowca wykończyłam
, ale akurat skrętniki i storczyki trzymają się dzielnie.Muszą , bo innego wyjścia nie mają... 
Przyznaję ,że odkąd mam ogród , niejednego doniczkowca wykończyłam
Pozdrawiam,Małgorzata
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Gosiu. To tak w przerwie między obróceniem się na drugi boczek 
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Małgoniu.Wszelkiej pomyślności na Nowy Rok.
Talenta nowe odkrywasz. Piękny ten de coupage. Nic bardziej błędnego że nie trzeba przy nim mieć talentu. Oj trzeba, trzeba i Ty go masz.
Chryzantemy - cudo!
Jakie lelije nabyłaś u p. Wistuby. Ja jesienią nie miałam czasu nawet zerknąć na ofertę.
Jesienią przeniosłam wszystkie swoje lilie, tulipany,krokusy i narcyzy do nowego ogrodu. Jaka to była praca! Tulipany, narcyzy, krokusy wykopałam latem ale lelije jesienią i zaraz wkopywałam. Setki cebul - pierwszy raz sadzenie nie sprawiało mi przyjemności. Posadziłam to wszystko na kilku rabatach na skarpie. Miejsce docelowe znajdą póżniej jak opanuję moje chwastowisko.
Kaśka
Talenta nowe odkrywasz. Piękny ten de coupage. Nic bardziej błędnego że nie trzeba przy nim mieć talentu. Oj trzeba, trzeba i Ty go masz.
Chryzantemy - cudo!
Jakie lelije nabyłaś u p. Wistuby. Ja jesienią nie miałam czasu nawet zerknąć na ofertę.
Jesienią przeniosłam wszystkie swoje lilie, tulipany,krokusy i narcyzy do nowego ogrodu. Jaka to była praca! Tulipany, narcyzy, krokusy wykopałam latem ale lelije jesienią i zaraz wkopywałam. Setki cebul - pierwszy raz sadzenie nie sprawiało mi przyjemności. Posadziłam to wszystko na kilku rabatach na skarpie. Miejsce docelowe znajdą póżniej jak opanuję moje chwastowisko.
Kasieńko ,bardzo dziękuję za życzenia i Tobie również życzę szczęścia , miłości i spełnienia marzeń ( oczywiście nie tylko tych ogrodniczych)! Jakże się cieszę ,że wreszcie jesteś znowu z nami!
Właśnie wróciłam z Twojego wątku.
Współczuję sadzenia takiej ilości cebul.Ja je bardzo lubię , ale jak jesienią mam wszystko wysadzić - robi mi się niedobrze.Chyba przestanę wykopywać tulipany ( co roku jesienią to sobie obiecuję i.... co roku wykopuję , chyba tylko po to ,żeby jesienią znowu psioczyć na siebie
) Teraz będziesz miała zabawę - zrobić sukcesywnie z tymi cebulami porządek...Ale my to przecież lubimy.
U Wistuby kupiłam niewiele : OT FLASHPOINT,OT BAYWATCH , OT BONBINI , OT PONTIAC ,SALTARELLO , GOLD CITY , ORANIA
ON STAGE , BEWERLY DREAM , CANDY CLUB ,ELUSIVE , GLUHWEIN , HACIENDA , ALBANY , SMOKI MOUNTAIN.
Na all jest do kupienia katalog p.Pajdy.Nie ukrywam ,że mam nadzieję poszaleć u Niego wiosną , podobno ma mieć sporo lilii. Ciekawe kiedy dojdzie - już się nie mogę doczekać.
Na razie siedzę i oglądam asortyment nasion pomidorów , jakie mam , kombinuję co dokupić i tak mi się już chce wiosny ,że .... ehhhh , szkoda gadać....
U Wistuby kupiłam niewiele : OT FLASHPOINT,OT BAYWATCH , OT BONBINI , OT PONTIAC ,SALTARELLO , GOLD CITY , ORANIA
ON STAGE , BEWERLY DREAM , CANDY CLUB ,ELUSIVE , GLUHWEIN , HACIENDA , ALBANY , SMOKI MOUNTAIN.
Na all jest do kupienia katalog p.Pajdy.Nie ukrywam ,że mam nadzieję poszaleć u Niego wiosną , podobno ma mieć sporo lilii. Ciekawe kiedy dojdzie - już się nie mogę doczekać.
Na razie siedzę i oglądam asortyment nasion pomidorów , jakie mam , kombinuję co dokupić i tak mi się już chce wiosny ,że .... ehhhh , szkoda gadać....
Pozdrawiam,Małgorzata
-
przemek1136

- Od: 10 mar 2008, o 18:52
Witaj Gosieńko w Nowym Roku! Gdybyś w szukaniu odmian pomidorów stwierdziła, że masz ochotę na odmiany VP1 lub Cornabel F1 (dystrybutor na rynek polski Nickerson-Zwaan) to daj znać. Zdecydowałem się na zakup tych 2 odmian ale w opakowaniu jest po 250szt nasion a to dla mnie stanowczo za dużo. Nasionko wyjdzie w granicach 50-60 groszy za sztukę. We Wrocławiu planuję się pojawić po 23 stycznia.
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Szukałam na allegro tego pana i jego katalogu ,ale jakoś nie udało mi się .
Mogła byś podać link ,lub nr.przedmiotu.
Mogła byś podać link ,lub nr.przedmiotu.
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu podpinam się pod pytaniem Joli,tez szukałam. A gdybyś się zdecydowała na nasiona Cornabel to proszę, kup dla mnie 5 sztuk. Zrewanżuje się innymi.
Witaj Przemku w nowym roku!!!!!Wszystkiego naj! Nie tylko ogrodowo!
Na eksperymenty pomidorowe jestem zawsze otwarta (od kilku dni nic innego nie robię , tylko siedzę w wątkach pomidorowych
) i bardzo chętnie kupię od Ciebie po 20 nasionek obu odmian dla siebie ( + 5 dla Grażynki odmiany Cornabel).Już się nie mogę po prostu doczekać siania pomidorów i całej roboty z nimi związanej....Masz nr mojego telefonu ,żeby się zdzwonić , jak przyjedziesz do Wrocka?Na wszelki wypadek wyślę Ci go na Pw.
Jolu i Grażynko nie podam Wam linka do katalogu , bo mamy all zablokowane , ale jak wpiszecie w wyszuliwarce użytkownika Lilypol , to znajdziecie bez problemu
Możecie też wpisać Katalog lilia - od razu wyszukuje ten odpowiedni....
Grażynko - zamówiłam u Przemka nasionka... Oby do marca jakoś wytrwać....
Na eksperymenty pomidorowe jestem zawsze otwarta (od kilku dni nic innego nie robię , tylko siedzę w wątkach pomidorowych
Jolu i Grażynko nie podam Wam linka do katalogu , bo mamy all zablokowane , ale jak wpiszecie w wyszuliwarce użytkownika Lilypol , to znajdziecie bez problemu
Grażynko - zamówiłam u Przemka nasionka... Oby do marca jakoś wytrwać....
Pozdrawiam,Małgorzata
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Witaj Małgoś.
Środek zimy a jak widzę to szaleństwo liliowe nadal Cie trzyma.....
Oj to się będzie działo w sezonie u Ciebie....
Pomyślności....narka......
Środek zimy a jak widzę to szaleństwo liliowe nadal Cie trzyma.....
Oj to się będzie działo w sezonie u Ciebie....
Pomyślności....narka......
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JolantaG

Już znalazłam na allegro i nawet zamówiłam .
Jakie tam mają ceny ,np. lilii .
Jakie tam mają ceny ,np. lilii .
Grażynko , witaj!
Miło ,że wpadłaś na chwilę
No cóż.... nie da się ukryć ,że czekam na katalog niecierpliwie
Długa ta zima , więc moje roślinne korby (lilie i pomidory) dochodzą już do głosu...Taka pora roku. A jak Ty radzisz sobie z zimą?
Jolu - ceny są przystępne, może ciut drożej niż w stacjonarnych sklepach (ale 100 % gwarancji odmiany), sporo taniej , niż u p.Wistuby. LO były wiosną w granicach 3,5 za szt , OT od 3,2 do 5,5 , orientalne po 3,2 - 3,8zł , LA i azjatki po 2 z groszami. Ciekawe , jak będzie tej wiosny.
No cóż.... nie da się ukryć ,że czekam na katalog niecierpliwie
Jolu - ceny są przystępne, może ciut drożej niż w stacjonarnych sklepach (ale 100 % gwarancji odmiany), sporo taniej , niż u p.Wistuby. LO były wiosną w granicach 3,5 za szt , OT od 3,2 do 5,5 , orientalne po 3,2 - 3,8zł , LA i azjatki po 2 z groszami. Ciekawe , jak będzie tej wiosny.
Pozdrawiam,Małgorzata
- JolantaG

Narobiłaś mi smaka na lilijki i nie tylko
.Czy inne rośliny też u nich zamawiałaś 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Małgoś oklapłam po obżarstwie świątecznym, ale już mam nasiona pomidorów i ekstra ogórków od p.Ochotnickiej.
Na razie zbieram materiały na nowy wystrój balkoniku.
Na roboty ogrodowe jeszcze za wcześnie, ale Wiesia i Beatka już rozpoczęły sezon porządkowy w ogrodach.
U mnie jak dobrze pójdzie to tak za dwa miesiące będzie można coś zacząć działać.
A masz już może nowy katalog Pajdy ?
Na razie zbieram materiały na nowy wystrój balkoniku.
Na roboty ogrodowe jeszcze za wcześnie, ale Wiesia i Beatka już rozpoczęły sezon porządkowy w ogrodach.
U mnie jak dobrze pójdzie to tak za dwa miesiące będzie można coś zacząć działać.
A masz już może nowy katalog Pajdy ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Jolu , z racji pazerności
, kupowałam tylko lilie , ale wiem , że Magiczna zamawiała coś oprócz lilii - co - tego nie pamiętam 
Grażynko , czyli jakieś zakupy już poczynione.
Zapomniałam o ofercie pomidorów u tej Pani - muszę poczytać ,co ma ciekawego. A jakie odmiany pomidorów kupiłaś?
Ja z prac ogrodowych mogę tylko dowieszać słoninkę ptakom , bo też jeszcze pełno śniegu
Ale słonko tak pięknie dziś świeci ,że normalnie chce się żyć 
Grażynko , czyli jakieś zakupy już poczynione.
Ja z prac ogrodowych mogę tylko dowieszać słoninkę ptakom , bo też jeszcze pełno śniegu
Pozdrawiam,Małgorzata