Skrętnik Grzesia cudo, ale ja do swoich swoje doniczkowów nie mam ręki. Latem zasuszam, zimą przelewam.

Wiem , Krysieńko, już go nabyłam drogą kupna , ale bardzo dziękuję za pamięć
 Wiem , Krysieńko, już go nabyłam drogą kupna , ale bardzo dziękuję za pamięć  .
 . , ale akurat skrętniki i storczyki trzymają się dzielnie.Muszą , bo innego wyjścia nie mają...
 , ale akurat skrętniki i storczyki trzymają się dzielnie.Muszą , bo innego wyjścia nie mają... 

Kaśka
 Kaśka Właśnie wróciłam z Twojego wątku.
  Właśnie wróciłam z Twojego wątku.  Współczuję sadzenia takiej ilości cebul.Ja je bardzo lubię , ale jak jesienią mam wszystko wysadzić - robi mi się niedobrze.Chyba przestanę wykopywać tulipany ( co roku jesienią to sobie obiecuję i.... co roku wykopuję , chyba tylko po to ,żeby jesienią znowu psioczyć na siebie
 Współczuję sadzenia takiej ilości cebul.Ja je bardzo lubię , ale jak jesienią mam wszystko wysadzić - robi mi się niedobrze.Chyba przestanę wykopywać tulipany ( co roku jesienią to sobie obiecuję i.... co roku wykopuję , chyba tylko po to ,żeby jesienią znowu psioczyć na siebie   ) Teraz będziesz miała zabawę - zrobić sukcesywnie z tymi cebulami porządek...Ale my to przecież lubimy.
 ) Teraz będziesz miała zabawę - zrobić sukcesywnie z tymi cebulami porządek...Ale my to przecież lubimy.  

) i bardzo chętnie kupię od Ciebie po 20 nasionek obu odmian dla siebie ( + 5 dla Grażynki odmiany Cornabel).Już się nie mogę po prostu doczekać siania pomidorów i całej roboty z nimi związanej....Masz nr mojego telefonu ,żeby się zdzwonić , jak przyjedziesz do Wrocka?Na wszelki wypadek wyślę Ci go na Pw.
 ) i bardzo chętnie kupię od Ciebie po 20 nasionek obu odmian dla siebie ( + 5 dla Grażynki odmiany Cornabel).Już się nie mogę po prostu doczekać siania pomidorów i całej roboty z nimi związanej....Masz nr mojego telefonu ,żeby się zdzwonić , jak przyjedziesz do Wrocka?Na wszelki wypadek wyślę Ci go na Pw. Możecie też wpisać    Katalog lilia - od razu wyszukuje ten odpowiedni....
  Możecie też wpisać    Katalog lilia - od razu wyszukuje ten odpowiedni....

Miło ,że wpadłaś na chwilę
  Miło ,że wpadłaś na chwilę   
   Długa ta zima , więc moje roślinne korby (lilie i pomidory) dochodzą już do głosu...Taka pora roku. A jak Ty radzisz sobie z zimą?
  Długa ta zima , więc moje roślinne korby (lilie i pomidory) dochodzą już do głosu...Taka pora roku. A jak Ty radzisz sobie z zimą?  

.Czy inne rośliny też u nich zamawiałaś
  .Czy inne rośliny też u nich zamawiałaś  

, kupowałam tylko lilie ,  ale wiem , że Magiczna zamawiała coś oprócz lilii - co - tego nie pamiętam
, kupowałam tylko lilie ,  ale wiem , że Magiczna zamawiała coś oprócz lilii - co - tego nie pamiętam 
 Zapomniałam o ofercie pomidorów u tej Pani - muszę poczytać ,co ma ciekawego. A jakie odmiany pomidorów kupiłaś?
  Zapomniałam o ofercie pomidorów u tej Pani - muszę poczytać ,co ma ciekawego. A jakie odmiany pomidorów kupiłaś? Ale słonko tak pięknie dziś świeci ,że normalnie chce się żyć
 Ale słonko tak pięknie dziś świeci ,że normalnie chce się żyć