Skromny ogród Joli - 2008r.
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jolllu,
wpadłam z rewizytą i podziwiam: Twoją działkę - ogromne pole do popisu, Twoją pomysłowość - te wszystkie konstrukcje z drewna, Twoją pracowitość - wykonanie tego własnoręczne, Twoje serduszko, a raczej ogromne serducho - dzieci, koteczek, ogród, mąż
Można się też pośmiać i wciągnąć jak w telenowelę - patrz wieczór z Tomkiem i komentarze dziewczyn.
Widzę, że sporo masz jeszcze miejsca na działce, a gdzieś tam wyczytałam, że także małe wrzosowisko planujesz. Kiedy byś je chciała robić? Bo ja pisałam we własnym wątku, że zamierzam zakupić hurtowo wrzosy, są bardzo tanie, ale trzeba je jeszcze przesadzić do większych pojemników i podhodować. Szukam chętnych do spółki, bo trzeba je zakupić w pakietach po 100 szt. z jednej odmiany. Ja na moje wrzosowisko zaplanowałam 8 czy 9 odmian, tak żeby coś kwitło przez większą część roku. Są to wrzosy i wrzośce.
Miłego słonecznego dnia
wpadłam z rewizytą i podziwiam: Twoją działkę - ogromne pole do popisu, Twoją pomysłowość - te wszystkie konstrukcje z drewna, Twoją pracowitość - wykonanie tego własnoręczne, Twoje serduszko, a raczej ogromne serducho - dzieci, koteczek, ogród, mąż
Można się też pośmiać i wciągnąć jak w telenowelę - patrz wieczór z Tomkiem i komentarze dziewczyn.
Widzę, że sporo masz jeszcze miejsca na działce, a gdzieś tam wyczytałam, że także małe wrzosowisko planujesz. Kiedy byś je chciała robić? Bo ja pisałam we własnym wątku, że zamierzam zakupić hurtowo wrzosy, są bardzo tanie, ale trzeba je jeszcze przesadzić do większych pojemników i podhodować. Szukam chętnych do spółki, bo trzeba je zakupić w pakietach po 100 szt. z jednej odmiany. Ja na moje wrzosowisko zaplanowałam 8 czy 9 odmian, tak żeby coś kwitło przez większą część roku. Są to wrzosy i wrzośce.
Miłego słonecznego dnia
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kubanko
dziękuję Ci serdecznie za odwiedzinki i jakże miłe słowa .Takie słowa naprawdę bardzo motywują ,do dalszych działań w upiększaniu ogrodu
Co do wrzosowiska to dobrze wyczytałaś i ta Twoja propozycja jest bardzo kusząca. Ale ? jak na razie nie mogę założyć wrzosowiska ,choć bym bardzo chciała .My planujemy dopiero kopać staw i tą ziemię musimy nawieść na tą skarpę bo są różne nierówności .Tak więc widzisz na razie nie mogę się przyłączyć do współki z Tobą
Co do wieczoru z Tomkiem to masz rację było wesolo i miło .Pozdrawiam Cię serdecznie i ponownie zapraszam

- Agnieszka_73
- 200p

- Od: 16 paź 2008, o 21:17
- TAJGA 2008
- 1000p

- Od: 5 sie 2008, o 09:44