Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2009
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosieńko, dziękuję ale nie rób sobie fatygi - ja najpierw muszę przygotować miejsce na rabatę wzdłuż ogrodzenia, tam mogłabym ją posadzić... poczekajmy, a w przyszłym roku wezmę od Ciebie sadzoneczki
rozkwitła u mnie pierwsza róża, z tych które Madzia przywiozła mi z Końskich - jest cudna

rozkwitła u mnie pierwsza róża, z tych które Madzia przywiozła mi z Końskich - jest cudna

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zosiu to już tylko dwa tygodnie. Oby tylko pogoda się udała. Bo jak będzie lać tak jak dzisiaj to niewiele kupimy.andriu53 pisze:Reniusia dni otwarte już niedługo -pamiętasz ? Chciałabym żebyś przyjechała to byśmy sobie poszły , może coś ciekawego znajdziesz dla siebie . Trzy piwonie teraz zakwitną , mają masę pąków , chyba muszę zrobić im podpory , bo one też mają olbrzymie czerwone kwiaty . Reniu ja też przesadzałam teraz piwonię , bo rosła w wysokiej trawie , zaniedbana , porzucona , dałam jej dobrze papu , wiesz że nawet mi nie chorowała , rośnie jak szalona , ale nie będzie mi kwitła . Ja chciałam rozmnożyć ten kolorowy wielosił , bo jest piękny , ale mam nadzieję , że sobie go kupię w ostatnią niedzielę czerwca , jak przyjedziesz . Czekam na Twój przyjazd z niecierpliwością -bajkowy ogród czeka na Ciebie .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko płatki róż są przemoczone ciągłym deszczem i szybko wiotczeją . Temperatura nocą jest bardzo niska , pąki nie mogą się wykształtować , niektóre są krzywe lub podgnite . Aura nie służy niektórym roślinkom . Po ostatniej zimie ja też miałam straty , nawet trzyletnia pnąca róża też mi zmarzła i 12 sztamek. Jak będziesz coś potrzebowała to daj znać .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Zenku to nie stokrotki , tylko diabelna biała koniczynka , która zawładnęła cały trawnik i nie mogę się jej pozbyć .
Jolu w razie draki mam więcej egzemplarzy , znajdzie się coś dla Ciebie .
Reniusia nie wyobrażasz sobie mojej radości , że przyjedziesz , a to już tak niedługo . Może znów kupimy tego pięknego penstemona , który zdobił moją rabatkę w zeszłym sezonie .
Madziu dziś zrobiłam parę fotek , ale nie wiem jak wyszły , bo Jędrek robi pierwszy raz swojską kiełbachę . Były kwitnące już krzewy Mojżesza , ale ja wzięłam nie kwitnący , bo krzaczek jest ładnie rozrośnięty . Różyce nadal są w pąkach , deszcz pada co chwilę i noce są nadal zimne .
Jolu w razie draki mam więcej egzemplarzy , znajdzie się coś dla Ciebie .
Reniusia nie wyobrażasz sobie mojej radości , że przyjedziesz , a to już tak niedługo . Może znów kupimy tego pięknego penstemona , który zdobił moją rabatkę w zeszłym sezonie .
Madziu dziś zrobiłam parę fotek , ale nie wiem jak wyszły , bo Jędrek robi pierwszy raz swojską kiełbachę . Były kwitnące już krzewy Mojżesza , ale ja wzięłam nie kwitnący , bo krzaczek jest ładnie rozrośnięty . Różyce nadal są w pąkach , deszcz pada co chwilę i noce są nadal zimne .
Spis wątków
Spis wątków
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosiu ja też w ubiegłym roku kopiłam penstemona i niestety nie wyszedł mi w tym roku.
Czy ja coś źle zrobiłam?
Czy ja coś źle zrobiłam?

Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- andriu53
- 1000p
Aniu kochana mojego też wcięło przez zimę , jeśli uda mi się go kupić to wsadzę do donicy i na zimę zabiorę do domu . Aneczko czy u Was też tak zimno i deszczowo ?
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Ewuś róże kwitną , ale marnie , bo pogoda jest pod psem . Niektóre pąki są karłowate i krzywe , padający deszcz i zimno powodują brązowienie płatków i szybkie opadanie kwiatu .
Spis wątków
Spis wątków
Zosiu, jak tam pogoda? U mnie dzisiaj cały dzień bez deszczu, ale za to zimno i wietrznie. Kiedy to się wreszcie skończy i przyjdzie ciepło????? Moje róże zaczyna atakować mączniak i mszyce.
Mogłabyś Zosiu pokazać różową szałwię jak zakwitnie? Tak mi się te szałwie spodobały,że pewnie będę teraz szukała różowej.
Mogłabyś Zosiu pokazać różową szałwię jak zakwitnie? Tak mi się te szałwie spodobały,że pewnie będę teraz szukała różowej.
- andriu53
- 1000p
Karolcia pisze:Aparat nie da rady zrobić zdjęć w deszczu,bo mój strajkuje i jakieś takie kaprawe zdjęcia robi.

Spis wątków
Spis wątków