Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
larix
200p
200p
Od: 23 gru 2008, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zosiu i Jędrusiu - bajkowo u Was w ogrodzie. Zielono, kolorowo i uroczo. A łąka taka jak lubię ze stokrotkami, taka prawdziwa na której chce się położyć. Będę do Was zaglądał często Drodzy Krajanie.
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zosieńko, dziękuję ale nie rób sobie fatygi - ja najpierw muszę przygotować miejsce na rabatę wzdłuż ogrodzenia, tam mogłabym ją posadzić... poczekajmy, a w przyszłym roku wezmę od Ciebie sadzoneczki :D
rozkwitła u mnie pierwsza róża, z tych które Madzia przywiozła mi z Końskich - jest cudna :D :D :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

andriu53 pisze:Reniusia dni otwarte już niedługo -pamiętasz ? Chciałabym żebyś przyjechała to byśmy sobie poszły , może coś ciekawego znajdziesz dla siebie . Trzy piwonie teraz zakwitną , mają masę pąków , chyba muszę zrobić im podpory , bo one też mają olbrzymie czerwone kwiaty . Reniu ja też przesadzałam teraz piwonię , bo rosła w wysokiej trawie , zaniedbana , porzucona , dałam jej dobrze papu , wiesz że nawet mi nie chorowała , rośnie jak szalona , ale nie będzie mi kwitła . Ja chciałam rozmnożyć ten kolorowy wielosił , bo jest piękny , ale mam nadzieję , że sobie go kupię w ostatnią niedzielę czerwca , jak przyjedziesz . Czekam na Twój przyjazd z niecierpliwością -bajkowy ogród czeka na Ciebie .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Zosiu to już tylko dwa tygodnie. Oby tylko pogoda się udała. Bo jak będzie lać tak jak dzisiaj to niewiele kupimy.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zocha, rób aktualne foty różyc,bo chcę sprawdzić które mam u siebie :roll:
Jedną albo dwie już chyba widzę :oops:
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Dorotko płatki róż są przemoczone ciągłym deszczem i szybko wiotczeją . Temperatura nocą jest bardzo niska , pąki nie mogą się wykształtować , niektóre są krzywe lub podgnite . Aura nie służy niektórym roślinkom . Po ostatniej zimie ja też miałam straty , nawet trzyletnia pnąca róża też mi zmarzła i 12 sztamek. Jak będziesz coś potrzebowała to daj znać .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Zenku to nie stokrotki , tylko diabelna biała koniczynka , która zawładnęła cały trawnik i nie mogę się jej pozbyć .

Jolu w razie draki mam więcej egzemplarzy , znajdzie się coś dla Ciebie .

Reniusia nie wyobrażasz sobie mojej radości , że przyjedziesz , a to już tak niedługo . Może znów kupimy tego pięknego penstemona , który zdobił moją rabatkę w zeszłym sezonie .

Madziu dziś zrobiłam parę fotek , ale nie wiem jak wyszły , bo Jędrek robi pierwszy raz swojską kiełbachę . Były kwitnące już krzewy Mojżesza , ale ja wzięłam nie kwitnący , bo krzaczek jest ładnie rozrośnięty . Różyce nadal są w pąkach , deszcz pada co chwilę i noce są nadal zimne .
Spis wątków
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zosiu ja też w ubiegłym roku kopiłam penstemona i niestety nie wyszedł mi w tym roku.
Czy ja coś źle zrobiłam? :roll:
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Aniu kochana mojego też wcięło przez zimę , jeśli uda mi się go kupić to wsadzę do donicy i na zimę zabiorę do domu . Aneczko czy u Was też tak zimno i deszczowo ?
Spis wątków
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Aniu - u mnie podobnie - miałam kilka odmian i kilka kolorów - niestety ani jeden penstemon nie przetrwał zimy. Też nie wiem co źle zrobiłam.

Zosia ja też strasznie się cieszę, że mogę wreszcie do ciebie się wybrać.
Nawet nie wiesz jak mi się marzy być choć przez chwilę u ciebie w ogrodzie.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Zosiu, u Was jak zwykle wszystko kwitnie jak na dopalaczach. Moje róże dopiero mają pierwsze pąki, a Wasze już w rozkwicie. Później wstawię zdjęcia tego, co u mnie kwitnie. Zapraszam do siebie.
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Ewuś róże kwitną , ale marnie , bo pogoda jest pod psem . Niektóre pąki są karłowate i krzywe , padający deszcz i zimno powodują brązowienie płatków i szybkie opadanie kwiatu .
Spis wątków
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Piękne macie różyczki Zosiu. Szczególnie na pomarańczowoczerwona mnie urzekła. Czy to odmiana Monika? U mnie dopiero zaczynają się otwierać pąki niektórym. W Elblągu pogoda też niespecjalna.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Zosiu, jak tam pogoda? U mnie dzisiaj cały dzień bez deszczu, ale za to zimno i wietrznie. Kiedy to się wreszcie skończy i przyjdzie ciepło????? Moje róże zaczyna atakować mączniak i mszyce.
Mogłabyś Zosiu pokazać różową szałwię jak zakwitnie? Tak mi się te szałwie spodobały,że pewnie będę teraz szukała różowej.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Zocha,czy was tam zalało :shock: :;230
Aparat nie da rady zrobić zdjęć w deszczu,bo mój strajkuje i jakieś takie kaprawe zdjęcia robi.
U mnie różana katastrofa,przez ten za***ny deszcz :evil:
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Karolcia pisze:Aparat nie da rady zrobić zdjęć w deszczu,bo mój strajkuje i jakieś takie kaprawe zdjęcia robi. :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”