Leśny ogród Eli -2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajny obrazkowy komiks :)

Czyżby te kosy założyły gniazdo na gałązkach tui????
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zycie ogrodowe w innym wydaniu, dobrze ,że trafiło na tak wspaniałą reporterkę, albo tez trzeba wspaniałą być , by to zauważyć.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Fantastyczna fotorelacja z życia rodzinki kosów :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Cała historia z życia kosiej rodziny.
Świetne fotki i super relacja. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Lamia pisze:Fajny obrazkowy komiks :)Czyżby te kosy założyły gniazdo na gałązkach tui????
Witaj Lamio w moim leśnym ogrodzie :wit

Fajny masz nick :wink:
Seksmisja, to film do którego lubię powracac od czasu do czasu...... :lol:

Miło mi, że moja foto relacja Ci się spodobała :D
Tak, to tuja, czy to coś niezwykłego, że kosy wybrały ją na miejsce gniazdowania :?:
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Jak się cieszę, że zajrzałam do wątku o skrzydlatych , a potem tutaj ;:48 .

Wspaniała fotorelacja z życia kosiej rodzinki - gratuluję Elu ;:215 .

Pewnie będę miała teraz ptasie sny ... dobranoc ;:100
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne twoje hosty a rodzinka państwa Kosów wspaniała , nie wiedziałam o takim preparacie będę musiała się zaopatrzyć , może i moje będą tak ładne :?: :?:
larix
200p
200p
Od: 23 gru 2008, o 21:09
Kontakt:

Post »

Elu- Dzięki za zdjęcia kosowej rodzinki. Fantastyczne! A Pani kosowa pewnie nie chce pozować bo stroi piórka zamiast karmić dzieci :wink: Zazdroszcze Ci tych kosów, aż zieleniałem. Pamiętasz, że pisałem o popielicach, w popielniku mojego letniego domku, których obiecałem zdjęcia? Niestety niepotrzebnie je ruszałem z popielnika gdyż następne miejsce gdzie chciały przezimować to stara butelka po mleku. Ja całą zimę tam nie zaglądałem. Niestety to była ich śmiertelna pułapka zamiast schronienia na zimę. Mam wyrzuty sumienia. Mogłem włączyć grzejnik elektryczny a nie chciec palić w piecu.

Teraz o mikoryzie - jestem przekonanny do mikoryzy i nie stanowi to sprzeczności z moim zawodem w stosowaniu preparatów mikoryzowych. Powód? Miałem za duże oczekiwania co do efektów po zastosowaniu preparatu. Po gruntownym dokształcaniu doszedłem do wniosku, że preparaty są ok. ale np. pod dęby dosypać ziemi z dąbrowy, pod buki i graby z buczyny itp. Grzybów współżyjących z korzeniami nie ma w ziemi z worków i wtedy preparaty są dobrym rozwiązaniem. A co do grzybów to nie był żart. Czytałem, że po stosowaniu pasty mogą wyrosnąć np. kozaki. Ja tam bym chciał by wyrosły. Choć trzeba by mieć mały lasek.

Ziemia z lasów - pewnie u Ciebie w sosnowym lesie piasek ale nad nim jakaś cieniutka warstwa ziemi z igliwia się znajdzie a i same igły i szyszki pod kwasolubne się przyda. Umnie glina a nad gliną ziemia tzw. liściowa gdyż rosą zwykle w lesie buki, graby i dęby z domieszką jadły. W polankach gdzie składują od lat drzewo po wycince jest grubsza warstwa ziemi powstałej z rozkładu kory. W samochodzie mam worki i tzw. kalfas w którym przywoże ziemie z różnych okolic a to torf z pobliskiech łąki a to czerwoną ziemię z Chęcin a to ziemię z sosnowego lasu pod paprotki pospolite i iglaki.

Też jestem miłośnikiem host choć gubie się w odmianach. Wciąż coś kupuję, zapominam oznaczyć a póżniej nie wiem co gdzie rośnie. Ty masz widzę piekne i dorodne hosty.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Eluś zachwycona spacerowałam po Twoim ogrodzie, jest piękny.........masz mnóstwo kamieni i roślin......bardzo lubię takie połączenie.

Elu ale cudownie pokazałaś pisklaczki i uroczą fryzurkę jednego ;:109 teraz to już są futrzaki :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Rewelacyjne fotki z życia kosów .
Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Jakie swietne te " ptaszkowe zdjęcia". Podziwiam zdolności fotograficzne .
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
larix
200p
200p
Od: 23 gru 2008, o 21:09
Kontakt:

Post »

Elu - nie pojawiasz się na forum a my spragnieni foto relacji z życia rodziny kosów i z Twojego ogrodu. Mam nadzieje, że u Ciebie ok. i niebawem Cię "zobaczymy".
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Ellu, Twoje hosty śliczne. Poczytałam sobie jeszcze raz o mikoryzie i będę także stosowała pod inne rośliny. Moje świeżo posadzone hosty na razie mają się dobrze, więc na pewno im mikoryza nie zaszkodziła :)
Kosy rozkoszne i nie mogę się doczekać dalszego ciągu.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie moi mili goście po dośc długiej przerwie :wit

Wiem, zaniedbuję Was ostatnio, łokrutnie, niestety, mam teraz mało czasu na komputer czy fotografię :(

Staram się teraz, jak najlepiej, wykorzystac sprzyjający czas na realizację moich, ogrodowych planów.
A w moim ogrodzie wiele się dzieje.
Pracuję....jakby to powiedziec...hmm....'na kilku frontach...czyli powstaje jednocześnie kilka sporych założeń.
Konkretnie 2 duże, nowe rabaty i nieduży hostownik.
Pozmieniałam też co nieco na starych rabatach, żeby zrobic miejsce dla liliowców.

Nowe rabaty, kilkumetrowe, będą już poza ogrodzonym ogrodem, czyli tak jak planowałam, rozszerzam moje 'ogrodowe wpływy' :wink:
Mam pomocnika, który żwawo kopie, wywozi piach itp., ledwo mogę nadążyc z zapełnianiem dołów żyzną ziemią i sadzeniem roślin....właściwie nie nadążam....gliniasta ziemia, którą zakupiłam ciężko się miesza ręcznie...przydałaby się chyba...hmm...betoniarka..., ale nie posiadam....muszę więc dalej się mordowac szpadelkiem :(

Pracuję ciężko, ale cieszę się , że moje plany kilkuletnie mają szansę ziścic się w ciągu jednego sezonu, jak dobrze pójdzie :uszy
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

iga23 pisze:Zycie ogrodowe w innym wydaniu, dobrze ,że trafiło na tak wspaniałą reporterkę, albo tez trzeba wspaniałą być , by to zauważyć.
Iguś serdecznie Ci dziękuję za tak pozytywną opinię o mojej, skromniej osobie ;:196
Bardzo miło było mi ją czytac ;:97
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”