Ogród Rosiowej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

rosiowa pisze:nie mogłam tak po prostu wyjść stamtąd z pustymi rękoma. Kupiłam dwie kosodrzewiny, świerczek miniaturowy i trzmielinę oskrzydloną (cytat z mojego M: a co ty za oset kupiłaś? ) Zdjęcia zrobię jutro, bo dziś nie miałam do tego głowy.
Doskonale Cię rozumiem - też nie umiem wyjść z takiego miejsca " z pustymi rękoma" , a raczej wyjeżdżam z ... pełnym bagażnikiem ;:228 Twój M. zupełnie nie ma racji co do TRZMIELINY OSKRZYDLONEJ - to niezwykła roślina - ja lubię ją najbardziej wczesną wiosną , gdy wypuszcza listki, a także późną jesienią , bo przybiera wtedy intensywnie purpurową barwę.Z tego zakupu z pewnością będziesz zadowolona.:)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko, ja właśnie dlatego tą trzmielinę kupiłam. To było jedno z moich ogrodowych marzeń. A mój M to po prostu całkowity, ale kochany, ignorant, a trochę też żartowniś. Też bym chciała wyjechać z pełnym bagażnikiem, ale muszę jeszcze kilka dni poczekać.
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Kontakt:

Post »

Podziwiam wszystkie skarby z twojej przechowalni.Rewelacja....
Oczko będzie fantastyczne...tylko jak Ty przekonasz sunię że to nie jest basenik dla niej?
Bardzo przystojna z niej kobita :D
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eury witaj. Wyjścia są dwa. Albo przekonam ją drewnianymi płotko - pergolami, albo oczko będzie jej. Czas pokaże co z tego wyjdzie. Najwyżej super roślinność wodną na razie sobie odpuszczę. Ona ma wybudowany duży kojec, ale wiadomo, że nie będzie w nim spędzać całych dni. Raczej będzie tam w nocy i pod naszą nieobecność. Mieliśmy taki plan, żeby odgrodzić dom z dwóch stron. Tak by mogła mieć gdzie swobodnie biegać i jednocześnie oszczędzilibyśmy część roślin. Przed zadeptaniem oczywiście. Jak dziś biegała z tą znalezioną sunią, to dotarło do mnie skąd się biorą trzęsienia ziemi ;)
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

Gosiu, z pieskami to tak jest, że czują dobrych ludzi i do nich się garną, u nas często mamy podrzucane psiaki, szczeniaczki, ludziom się wydaje, że skoro mamy 5 własnych to na pewno mamy jakiś schron dla psów i jeden więcej nie sprawi nam różnicy, potem biegam , szukam dla tych biedaków domku..

Co do kupowania, za każdym razem jadę na zakupy z przekonaniem wielkim, nic już więcej nie dokupię, ale jakoś tez mało kiedy dotrzymuje danego sobie słowa, i zawsze coś dokupię, jak nie rośliny to coś do ogrodu, normalnie człowieka jakaś głupawka ogarnia

pozdrawiam nocnie
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=1982
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Urszulko, nam na razie udało się odnaleźć właścicieli. Pierwszy był husky, no i teraz ten owczarek. Piękny jak marzenie. Kot, to też znajda. Niestety jej już u nas nie ma :(. Alergia dziecka przesądziła sprawę. Chociaż nam przykro nadal. Ale dziecko ważniejsze, a kot pojechał do budowlańców na wieś.

A jaka mnie głupawka ogarnęła dzisiaj, to nie jestem Wam w stanie opisać. A Pani właścicielka szkółki zakręcona, jak większość z nas. Nie zdziwiłabym się, gdyby tu się udzielała. Uwielbiam ludzi z pasją, a Ona taka była. Pieni adze były na dalszym planie. Nie dość, że już dała rabat, to jeszcze by się pomyliła o 10 złotych. Na swoją niekorzyść. Ale zamierzam z nią długo i owocnie współpracować. Nie umiem oszukać kogokolwiek. Choć często na tym tracę...
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Gosiu Rosiowa!
Z ciekawością czytam o Twoich zmaganiach z budowlańcami i panem z ziemią, który nie zmieścił się w bramie...
Ale Johny Deep totalnie mnie '' rozwalił'' i rozśmieszył!
Pozdrawiam. :oops: :P
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Pelagio, no cóż jakoś muszę sobie z tym wszystkim radzić. Mój mąż pracuje całymi dniami, a nie rzadko nocami też. A ja kręgosłup mam, jaki mam. Muszę sobie jakoś radzić ;)

Mnie rozkłada motto w Twoim podpisie. Tak bardzo mi bliskie, a zarazem tak dające do myślenia. Bo jak powiedzieć komuś, kto się za przyjaciela uważa, że się myli. Że to nie tak.....
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Urszula B
500p
500p

Post »

Wiesz Gosiu, alergia niestety wiele rzeczy kończy, ja tez mam uczulenie na tego obecnego kota, choć na poprzedniego nie miałam...ale na szczęście on więcej gania po działce, ma swoje miejsce wydzielone w domu razem z psami, i dopóki go nie dotykam jest oki:)

Ta pani ogrodniczka po prostu się poznała na pasjonatce, i chciała pomóc :).. z takimi ludźmi warto współpracować i do takiej szkółki chce się wracać i dać zarobić:)

pozdrawiam nocnie
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45

Post »

Hej laski a Wy spać nie możecie
Jesssssssuuuuuuuuuu środek nocy a one plotkują w najlepsze i to beze mnie
bo ja biedny żuczek spałam w najlepsze... żebym nie musiała o 6 wstawać... ach jak a szkoda, że do emerytury tak daleko :(
NO właśnie w kocinami to tak jest, że mocno na alergików działają.
Moje kochanie kota z daleka czuje. w jakiejś tam skali alergicznej ma 6-cio krotnie przekroczoną normę uczuleniowa na kota.
Dlatego zaczęłam nad nim pracować w temacie pieska z włosami a nie sierścią :) :)

:)
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu, ja też wstaję około szóstej, zazwyczaj kładę się ok pierwszej. Kiedyś mogłam spać całymi dniami, a teraz mi się jakoś zmieniło. :)
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

rosiowa pisze:Haniu, ja też wstaję około szóstej, zazwyczaj kładę się ok pierwszej. Kiedyś mogłam spać całymi dniami, a teraz mi się jakoś zmieniło. :)
o rany
ja o 22,30 mam taki kryzys, że w połowie zdania urywam i spię :) :)
To kochana ile Ty masz czasu oświetl sobie ogród jak stadion i pół nocy możesz grzebać w ziemi :) :)

zielony ogród w lesie
Urszula B
500p
500p

Post »

ja tez jestem taki nocny marek, wszystko mi się najlepiej robi jak reszta śpi i mi nie przeszkadza, niestety w ogrodzie się nie da, a jak Wam dzisiejszy dzień mija?:)

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tylko kto by na rachunki zarobił przy takim oświetleniu? :D Chociaż zdarzyło mi się kiedyś przy halogenie do drugiej w nocy sadzonki robić :).
Mi dzień się nie najlepiej zaczął. Przyjechał transport węgla i pan kazał sobie płacić za zrzucenie. Zdziwiłam się, bo zawsze kupuję węgiel w tym miejscu i nigdy nie musiałam za nic dodatkowo płacić. Powiedziałam, że zapłacę, jak zaniesie mi do kotłowni. Na co pan powiedział, że tam są schody, a on jest jeden. Wk...... się strasznie i kazałam mu to zrzucić na środku podwórka, powiedziałam, że jak dałam radę wybudować dom, to z węglem też sobie poradzę. Pan się chyba trochę przestraszył, bo nagle spokorniał, ale swoją szansę już stracił. Poszłam do moich budowlańców i pytam, za ile mi zniosą ten węgiel. Popatrzyli się, jak na wariatkę i mówią: przecież zawsze znosimy za darmo, to cze mu dziś mielibyśmy brać pieniądze :D. I wtedy nawet krzywe ściany przestają denerwować.

Idę zrobić zdjęcia moich wczorajszych nabytków, to później wrzucę.
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

Gosia
Ty to taka terrorystka jesteś jak Generał :)
chociaż nie...
dowcip mi się przypomniał.

jaka jest różnica pomiędzy terrorystą a generałem?
- z terrorystą można negocjować : ):)

ale budowlańcy się przydają widzę non-stop :)

zielony ogród w lesie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”